Hur vet jag vem som satte mig i kreditbyrån? Det är möjligt?

0 Shares

Många tycker att det är dåligt att stå på kreditreferenslistan. Sanningen är att den här listan varken är bra eller dålig eftersom du bara lägger till den när du får ett lån. Om du har undrat Hur vet jag vem som satte mig i kreditbyrån? Det är möjligt? i den här artikeln hittar du svaren.

Hur vet jag vem som satte mig i kreditbyrån? Det är möjligt?

Kreditbyrån består av ett specifikt företag som är engagerat i att fastställa kredithistoriken för alla kunder som de har hanterat kreditkort i en bank eller finansinstitut. Betalningssättet kommer att återspeglas i en särskild rapport för att avgöra om kunden har betalat i tid eller inte.

Då presenterar vi relevant information om Kreditkontordess egenskaper och innebörd, och så långt det är möjligt för tredje part att inkludera i kreditbyrån.

Kreditkontor

Kreditbyrån är en privat institution oberoende av banker eller andra finansiella organisationer, och dess syfte är att samla in och tillhandahålla kreditinformation till närstående företag på basis av betalningsbeteende personer och företag på grund av sina lån.

Kreditkontorets funktion

Kreditupplysningsbyrån arbetar genom att bearbeta och lagra information om användare som har begärt ett annat lån i hela landet. En gång en kreditbyrå samla in alla uppgifter om en personinhämtar information om alla beviljade lån och avger rapport.

Kreditbyråns egenskaper

Efter att ha fått kreditbyrån samlas information in från användare som har fått lån och registreras i kredithistoriken. Denna information delas endast med anslutna finansbolag, så den är komplett konfidentiell.

Nästa, göra en rapport som visar kreditbeloppet som den skattskyldige fått, debetsaldo, återbetalningssätt, när betalningen gjordes, den sena betalningen (om någon), beloppet för den senaste betalningen och datum för den sista betalningen.

Betydelsen av kreditbyrån

Kreditkontoret gör det lättare att fatta beslut om beviljande av lån till privatpersoner och företag. Dessutom tillåter det banker och andra instruktioner att bedöma vilken eller vilka finansiella lån som är lämpliga för den sökandes betalningsförmåga för att undvika risken för utebliven betalning.

Kan kreditbyrån avgöra om lånet kommer att beviljas?

Nej, Kreditupplysningsbyrån behandlar, lagrar och uppdaterar endast kundkreditinformation. Fil kreditbolag De är ansvariga för att bedöma potentiella kunders profil för att avslå eller bevilja lånet.

Hur vet jag vem som satte mig i kreditbyrån?

Vet du om du är i kreditbyrån? Om du någon gång har bett om ett lån kommer du att hamna i det Databas över kreditbyråer. Därför är det en omedelbar följd av en av dina önskemål. Ingen annan kan placera dig i kreditbyrån utan ditt samtycke, eftersom ingen person eller institution är behörig att göra det.

Det är viktigt att komma ihåg att när du är inne Lista över kreditbyråer det betyder inte att det är negativt eller positivt. Du kommer helt enkelt att ha en kredithistorik som samlar in ditt betalningsbeteende gällande lånet du begärde.

Hur kan jag rådfråga Kreditkontoret?

För att lära känna din profil i Kreditkontoret behöver du besöka burodecreditos webbplats. Där hittar du Rapporten från Speciallån som du kan se gratis en gång om året. Endast du kan se din kredithistorik och kreditbolag som är anslutna till Kreditbyrån först när du bestämmer dig för att ansöka om ett nytt lån. Om din profil innehåller tvivelaktig information som inte stämmer överens med din faktiska status, kan du lämna in ett krav hos kreditupplysningsföretaget.

0 Shares