Hur vet jag om någon har använt min Windows 10-dator? – Aktivitetshistorik

0 Shares

För oss är datorer en viktig del av vardagen, så vi snålar inte använda metoder som säkerställer säkerheten för vårt team, men det finns alltid en faktor som kan misslyckas, och det är på grund av slarv. Så fort detta händer kan vem som helst gå in i vår dator i hemlighet och göra vad som helst; när vi misstänker att denna aktivitet är förbjuden av oss.

I så fall kan vi ha ett verktyg till hands som kan hjälpa oss med detta och är att vi kan veta vad datorn gör i vår frånvaro, och därmed veta om någon har kommit in på vårt skrivbord eller inte och vilken aktivitet de gjorde; Det här är vad den här artikeln handlar om, hur man genomför en utredning, med vad vi har till hands, låt oss se hur denna utredning uppnås.

Hur kan jag se historiken för aktiviteter på min dator?

För att genomföra denna studie från samma dator, utan att behöva tillgripa externa program, vilket inte är nödvändigt, måste vi veta att Windows 10-operativsystemet har ett verktyg för detta, som vi behöver för att komma åt Event Viewer, som är integrerat mellan funktionssystemet, det används för att se vad som har modifierats och vilka processer som har utförts på datorn.

Bland dessa alternativ som erbjuds av detta användbara övervakningsverktyg, det finns en detaljerad genomgång av programloggarna såväl som de senaste elementen som hade ändringar eller vilka processer som gjordes i dem, i vår frånvaro kan vi kontrollera det varje timme i en tidssekvens.

Hur säkrar man en dator så att den inte kommer in i den?

Det finns många sätt att hålla din dator säker genom att hindra dem från att komma in i den behålla alla våra filer och information som vi vill. För detta finns det sätt som på något sätt skulle bli klassiska eller vanliga i användning, som kontoskydd och generering av säkerhetssystem för enheten.

I vilket fall som helst kan vi använda de tekniker och säkerhetsscheman vi har skapat för att skapa fjärråtkomst som gör att vi, när vi lämnar datorn, bara kan komma åt den och utföra order. hur man loggar ut på distans, så att du kan kontrollera det utan att vara närvarande.

kontoskydd

När det kommer till att skydda dina konton är det mycket fördelaktigt att veta att vi har flera alternativ, inklusive användning av kontobegränsningar, eftersom det även är möjligt att komma åt andra datorer via samma nätverk som används, Vi kan även använda metoden att begära ett lösenord för att komma åt filer, samt att ändra dem.

Det senare kommer alltid att vara till stor hjälp; för vad inkräktaren än skulle behöva ange lösenord vet han inte. Vi behöver också kontrollera om aktivitetshistoriken är aktiv.

enhetssäkerhet

När det gäller säkerheten för själva enheten vi kan tala om genomförandet av administrativa riktlinjer. Att de genererar notiser eller varningar när något inte går som det ska eller att användaren blockeras genom att ange fel lösenord en gång och be om verifiering; Vi kan i alla fall programmera ett enhetslås så snart en viss period av inaktivitet har förflutit. Vi behöver också veta hur man inaktiverar fjärrskrivbord i Windows eftersom detta kan vara en sårbarhet.

Hur kontrollerar man loggarna?

För att komma åt det, gå igenom Kör-fönstret, för att göra detta trycker du på “Windows + R”-tangenterna, i fältet, gå till kopiera “eventvwr” och händelsevisaren kommer att startas. Nu går vi till avsnittet “Windows-loggar”, går sedan till “Säkerhet” och klickar sedan på “Filter aktuell logg” och vi hittar posten “ID 4624” som refererar till inloggningen, därav kan vi se vad som hände i vår saknad.

Programrekord

Vi kan komma åt programregistret genom körfönstret genom att trycka på Kopiera “Windows + R” i fältet “regedit”.. Efter det öppnas ett fönster där vi väljer registerredigeraren, i detta kommer vi att se de installerade programmen och deras funktioner, i detta måste vi vara försiktiga, eftersom den minsta ändringen kan påverka systemet.

Från de sista föremålen

För att se vilka föremål som nyligen har gjorts kan vi komma åt via en genväg “Ctrl + Alt + Delete” Samtidigt kommer en skärm att visas, t.ex. inloggningsskärmen, gå sedan till “Task Manager”-valet och gå sedan till förhandsgranskningen av program som körs och de som redan har öppnats och stängts i “Applikationshistorik “fliken”

0 Shares