Hur vet jag om nĂ„gon annan har besökt mitt Instagram-konto? – Logga in

0 Shares

Instagram erbjuder sina anvÀndare mÄnga fördelar som gör att anvÀndarna kÀnner sig bekvÀma med plattformen och skapar en mycket trogen den. Eftersom detta sociala nÀtverk Àr mycket populÀrt, mÄnga konton eller profiler, hÄnar mÄnga personer utanför kontot deras sÀkerhet. Det finns flera sÀkerhetsparametrar och metoder för att kontrollera om sÀkerheten för ditt konto har Àventyrats.

Vilka sÀkerhetsparametrar erbjuder Instagram till sina anvÀndare?

Instagram har mÄnga sÀkerhetsparametrar, sÄ dess anvÀndare kan enkelt surfa och anvÀnda det sociala nÀtverket utan nÄgra olÀgenheter eller missöden. Först och frÀmst erbjuder Instagram sina anvÀndare möjligheten att blockera de konton som orsakar misstro, vilket gör att oönskade anvÀndare kan, blÀddra i ditt innehÄll eller följ ditt konto. Det erbjuder ocksÄ möjligheten att göra din profil privat sÄ att endast de personer du auktoriserar kommer att ha tillgÄng till din profil, och pÄ sÄ sÀtt undvika incidenter av nÀtmobbning.

PÄ samma sÀtt ber Instagram om ditt Ätkomstlösenord för att komma Ät ditt konto, och möjligheten att Àndra det lösenordet sÄ fort du kÀnner att har Àventyrats eller hackatskan du vÀlja det lösenord som Àr bÀst för dig för ökad sÀkerhet.

TvÄstegsverifiering

Detta Ă€r ett alternativ som, förutom Ă„tkomstlösenordet, lĂ„ter dig öka sĂ€kerheten för ditt konto avsevĂ€rt. Denna funktion bestĂ„r av begĂ€ran om Ă„tkomstkod som kommer till dig via sms “SMS” det Ă€r nĂ€r du kör avsnittet pĂ„ en okĂ€nd enhet till ditt konto.

Genom att anvĂ€nda det hĂ€r alternativet kan du fĂ„ större sĂ€kerhet, för om personen som vill gĂ„ in pĂ„ ditt konto utan tillĂ„telse mĂ„ste denne ha din mobiltelefon eller ett SIM-KORT ​​med ditt registrerade telefonnummer.

Hur kontrollerar jag om nÄgon anvÀnder ditt Instagram-konto?

Sedan en tid tillbaka har det sociala nÀtverket Instagram förnyat sitt sÀkerhetssystem för att ge bÀttre skydd för sina anvÀndares konton och data. Vi mÄste komma ihÄg att Instagram har en enorm inverkan pÄ digital handel, mÄnga företag har konton pÄ det populÀra sociala nÀtverket för att marknadsföra sina produkter och tjÀnster, detta har tvingat plattformen att göra förbÀttringar av dina sÀkerhetssystemEn sÄdan förbÀttring Àr den tvÄstegsverifiering som vi just nÀmnde.

Inloggningshistorik

Den hÀr funktionen kom tillsammans med tvÄstegsverifieringen som ger Instagram-anvÀndare möjlighet att veta att avsnittet börjar utföras, i det hÀr avsnittet börjar berÀttelser som visar dig enhetsdatum, plats och modell som Àventyrade sÀkerheten för ditt konto. Detta ger dig möjligheten att upptÀcka om ditt Instagram-konto har öppnats pÄ en enhet du inte kÀnner till.

Det Àr extremt lÀtt att komma Ät detta alternativ. Det första du bör göra Àr att gÄ till din kontoprofil och sedan klicka pÄ alternativknappen som finns lÀngst upp till höger i din profil och Àr mÀrkt med tre horisontella streck.

NĂ€r du gĂ„r dit kommer du att se ett antal alternativ att vĂ€lja mellan eftersom det första alternativet Ă€r instĂ€llningar, nĂ€r du anger profilinstĂ€llningar kommer du att se en lista med profilalternativ inklusive “sĂ€kerhet” dĂ€r hittar du alternativ för sĂ€ker start av avsnittet.

I den hĂ€r listan med alternativ ser du ett alternativ som heter “Avsnitt startaktivitet” I det hĂ€r alternativet kommer du att se din sektionsstartpost, dessa poster innehĂ„ller enhetens plats dĂ€r du öppnade kontot, datum och enhetsnamn. DĂ€r fĂ„r du reda pĂ„ om nĂ„gon har brutit mot sĂ€kerheten för ditt konto, och du fĂ„r Ă€ven reda pĂ„ vilken dag eller vilka datum den nĂ€mnda hĂ€ndelsen Ă€gde rum.

Vad ska man göra om nÄgon annan har angett ditt Instagram-konto?

Genom att se sektionsstartaktivitet och inte hÄlla med om sektionsstarter, erbjuder Instagram dig möjligheten att stÀnga enhetssektioner eller platser som Àr okÀnda för dig. NÀr du vÀljer att stÀnga dessa sektioner upphör sektionerna automatiskt pÄ de valda enheterna. Det bör noteras att om personen som störde ditt konto har ditt Ätkomstlösenord, kommer det inte att vara svÄrt för dem att öppna avsnittet igen.

Ändra ditt Instagram-lösenord

För att förhindra enheter eller personer utanför dig frÄn att komma Ät ditt Instagram-konto Àr det bÀsta du kan göra att Àndra Ätkomstlösenordet, det hÀr alternativet rekommenderas av Instagram frÄn aktivitetsalternativen i början av avsnittet.

Genom att stÀnga avsnitt pÄ alla okÀnda enheter och Àndra Ätkomstlösenordet, du kommer att förhindra att kontot öppnas igen pÄ en annan enhet. Dessutom, om du vill ha mer sÀkerhet kan du ta initiativet till att aktivera verifieringen i tvÄ steg, det hÀr alternativet kommer ytterligare att begrÀnsa möjligheten att personer du inte vill hacka eller komma Ät ditt Instagram-konto igen.

Hur aktiverar du inloggningsvarningar pÄ ditt Instagram-konto?

Instagram erbjuder dig möjligheten att fĂ„ ett meddelande om början av en sektion pĂ„ en okĂ€nd enhet, vilket förhindrar andra frĂ„n att hacka sig in pĂ„ ditt konto utan din vetskap. För att aktivera det hĂ€r alternativet, gĂ„ bara till instĂ€llningarna och öppna sedan aviseringarna. Under aviseringar, Du kommer att se “pushnotiser” Ett alternativ som heter “FrĂ„n Instagram” kommer att visas lĂ€ngst ned i den hĂ€r listan med alternativ.

Genom att gĂ„ dit fĂ„r du aviseringsinstĂ€llningar som pĂ„minnelser, meddelanden och kommentarer, hjĂ€lpförfrĂ„gningar och “Avsnittet börjar okĂ€nt” Genom att aktivera det hĂ€r alternativet kommer Instagram att meddela dig nĂ€r ditt konto öppnas pĂ„ en okĂ€nd enhet.

0 Shares