Hur vet jag om mitt Windows Àr Àkta och Àr permanent aktiverat? (Exempel)

0 Shares

Befintliga versioner av Windows 10 krÀver en licens för att fungera korrekt. Dessa licenser kan vara permanenta, men har ofta ett utgÄngsdatum. Det finns flera metoder för att kontrollera att Windows Àr Àkta och Àr permanent aktiverat.

I andra fall finns det ett scenario dĂ€r du mĂ„ste Ă„tgĂ€rda felet “Din Windows-licens gĂ„r snart ut” i Windows 10, sĂ„ detta Ă€r en riktigt kĂ€nslig aspekt.

NÀr du köper en dator med Windows 10-programvaran aktiverad Àr det extremt viktigt att veta exakt nÀr dess licens kommer att löpa ut. Eftersom detta gör att du kan skaffa en ny innan den föregÄende gÄr ut.

Äkta och aktiverat Windows

Att ha Ă€kta och aktiverat Windows gör det möjligt för anvĂ€ndare att dra nytta av alla dess funktioner. Alternativ som “Personligisering” som omfattar bl Ă€ndra bakgrund, skĂ€rmslĂ€ckare, Ă€ndra teman Ă€r endast tillgĂ€ngliga efter att ha erhĂ„llit en licens.

MÄnga anvÀndare sÀger att att inte aktivera Windows 10 pÄverkar datorns prestanda och visar en vattenstÀmpel pÄ skrivbordet som indikerar att deras kopia av Windows inte har aktiverats.

Detta resulterar i att du har den bÀsta programvaran för att mÀta din dators prestanda och dÀrmed avgöra om nÄgot Àr fel.

Det Àr viktigt att du kontrollerar att din dator har en aktiverad Windows 10-licens och att den har ett utgÄngsdatum nÀr du köper eller skickar din dator för att formateras. Detta kommer att ta hÀnsyn till det ögonblick dÄ det förfaller skaffa en och gÄ inte igenom eventualiteterna med datorn.

Steg för att ta reda pÄ om mitt Windows Àr Àkta och har aktiverats permanent

Det finns tvĂ„ metoder för att kontrollera att Windows Ă€r Ă€kta och Ă€r permanent aktiverat. Även om den ena Ă€r enklare Ă€n den andra, tillĂ„ter den ena dig inte att verifiera din licens utgĂ„ngsdatum och om den Ă€r permanent.

Ta reda pÄ om Windows Àr Àkta och Àr permanent aktiverat frÄn instÀllningarna

För att veta om Windows 10 Ă€r aktivt och Ă€kta, vĂ€lj “Bindande“Vad symboliseras av att köra i startmenyn.

NĂ€r du gĂ„r in i konfigurationen, leta efter alternativen “Uppdatering och sĂ€kerhet” som finns lĂ€ngst ner i de andra alternativen och klicka pĂ„ den. Senare kommer ett fönster upp med en meny till vĂ€nster dĂ€r du kan hitta alternativet “Aktivering” nĂ€stan lĂ€ngst ner pĂ„ listan, beroende pĂ„ vilken version av Windows 10 du har.

Att vĂ€lja ett alternativ “Aktivering” Information om din version av Windows, som Ă€r aktiv, kommer att visas. För versioner Ă€ldre Ă€n Windows 10 kommer processen att vara annorlunda. Det enklaste sĂ€ttet att komma till fönstret dĂ€r dessa data kommer att visas Ă€r genom att trycka pĂ„ knappen “Windows” och hĂ„ll nere samtidigt som du trycker pĂ„ “X“.

Detta kommer att ta upp en rullgardinsmeny pĂ„ vĂ€nster sida av skrivbordet dĂ€r alternativet “Systemet“Om du vĂ€ljer det hĂ€r alternativet visas”Systemegenskaper“Visar Ă€gd version av Windows och om den Ă€r aktiverad eller inte. Observera att du inte kan ta reda pĂ„ om en licens Ă€r bestĂ€ndig eller har ett utgĂ„ngsdatum med dessa metoder. För detta Ă€r följande metod nödvĂ€ndig.

Ta reda pÄ om Windows Àr Àkta och Àr permanent aktiverat frÄn kommandokonsolen

Denna metod för att kontrollera att Windows Ă€r Ă€kta och aktiverat fungerar pĂ„ alla versioner av Windows. För att starta, tryck pĂ„ “Windows“Y”R“. Som fönstret ringde med “Springa”.

I fĂ€ltet i detta fönster ska du sĂ€tta “cmd“Och tryck”Stiga pĂ„â€För att öppna kommandokonsolen. I kommandokonsolen kopierar vi följande kommando “slmgr.vbs / xpr“Och tryck “Stiga pĂ„”.

Efter ett tag kommer ett fönster att visa dig om Windows Àr korrekt aktiverat och om din licens Àr permanent eller har ett utgÄngsdatum, vilket kommer att markeras med ett utgÄngsdatum.

0 Shares