Hur vet jag om min Android-telefon Ă€r 32-bitars eller 64-bitars? – Snabbt och enkelt

0 Shares

NÄgra Är sedan Android-telefoner var bara 32-bitarsfram till 2013 slÀppte Apples varumÀrke iPhone 5S, som var dess första 64-bitars smartphone; Som vÀntat började andra smartphonetillverkare följa efter, och Android började ocksÄ ha 64-bitarsappar. Vill du veta om din Android-telefon Àr 32 eller 64 bitars?

För mÄnga anvÀndare denna förÀndring uppskattades inte dÄÀven efter att anvÀndningen av APK-filer (manuellt installerade Android-applikationer utanför Google Play) började spridas; för om du har en 32-bitars mobiltelefon och du försöker installera en 64-bitars applikation fÄr du ett felmeddelande som sÀger att du inte kommer att kunna fortsÀtta med installationen.

Vad Àr skillnaden mellan 32-bitars och 64-bitars Android-telefoner?

I grund och botten Àr den största skillnaden mellan 32-bitars och 64-bitars Android hastighet och stödbarhet VÀduren; 32-bitars processorer kan köra upp till 4 GB RAM, medan Android 64 kan anvÀnda 16 GB RAM utan problem.

Vad Àr nyttan med kunskap?

Ta reda pÄ om din Android-telefon Àr 32 eller 64 bitar det kommer att spara dig huvudvÀrk nÀr du vill installera en APK-applikation eftersom det finns en version för varje typ av arkitektur, och om du laddar ner fel kommer du inte att kunna installera den eftersom du fÄr ett irriterande felmeddelande; Detta Àr inte fallet pÄ Google Play, eftersom webbplatsen automatiskt analyserar din enhet.

Hur vet jag om min Android-telefon Àr 32-bitars eller 64-bitars?

Att kÀnna till skillnaderna mellan 32 och 64 bitars arkitektur, förutom RAM-minnet som din Android-telefon har; i mÄnga fall kan man sluta sig till det För om du har mindre Àn 4 GB sÄ Àr faktum att du har en 32 bitars processor och om du har mer Àn 4 GB har din Android utan tvekan en 64 bitars processor.

Men om vÄr Android-mobil har exakt 4 GB RAM, kan den ha en av tvÄ CPU-arkitekturer; i sÄ fall vi mÄste anvÀnda en applikation som analyserar vÄr enhet och visa oss din information sÄ att vi enkelt och snabbt kan ta reda pÄ om du har 32 eller 64 bitar.

Den perfekta appen för denna uppgift kallas AnTuTu Benchmark och dess APK-fil kan laddas ner frÄn dess officiella webbplats; I bara 4 steg kan du se all information pÄ din mobil med nÄgra fÄ klick, sÄsom mÀrke och modell, operativsystemversion, processormodell, skÀrmupplösning och mÄnga fler.

HÀr Àr stegen att följa:

  • Steg 1: Besök webbplatsen och tryck pĂ„ den gröna “Ladda ner”-knappen bredvid App Store-lĂ€nken.
  • Steg 2: Sedan vi fortsĂ€tter att installera denna applikation pĂ„ din Android-telefon och kör den.
  • Steg 3: Efter att ha öppnat applikationen tittar vi lĂ€ngst ner pĂ„ skĂ€rmen efter filen en rund ikon med orden “Information” och vi trycker pĂ„ den för att se detaljerna om vĂ„r mobiltelefon.
  • Steg 4: I applikationen kommer vi att se om vĂ„r mobiltelefon Ă€r 64 eller 32 bitar in tredje avsnittet “Android”som visar oss den exakta versionen av operativsystemet och vilken typ av arkitektur det var programmerat för.

Du kan ha problem med steg 2 om du inte har konfigurationen för att installera applikationer frĂ„n okĂ€nda kĂ€llor som Google Play Butik; För att Ă€ndra detta mĂ„ste vi aktivera alternativet genom att gĂ„ till: “InstĂ€llningar -> SĂ€kerhet -> Installera okĂ€nda applikationer”.

En lista med nedladdade program öppnas, frÄn vilken vi vÀljer AnTuTu APK för att kunna installera den och pÄ sÄ sÀtt enkelt veta om du har en 32-bitars eller en 64-bitars Android-telefon; SÄ du kan snabbt kontrollera APK-kompatibilitet anvÀnder en mobiltelefon.

0 Shares