Hur vet jag om jag kan spela Netflix i HD-kvalitet pĂ„ min Android-telefon. Är den kompatibel? (Exempel)

0 Shares

Hur mycket skulle vi vilja njuta av innehÄll som streamas via Netflix var vi Àn Àr. Verkligheten Àr att vi kan göra det nu, eftersom denna berömda plattform ger sina anvÀndare möjligheten att spela Netflix i HD-kvalitet pÄ sin mobiltelefon. SÄ var vi Àn Àr behöver vi bara vÄr enhet och internetanslutning för att kunna njuta av de bÀsta filmerna i katalogen.

Naturligtvis, som vilken plattform som helst, krÀver det oss uppfylla vissa villkor gör det. En av dem Àr att vÄr Android-mobil Àr kompatibel med Netflix-program i HD-kvalitet. Hur kan vi veta om vÄr telefon tillÄter sÄdan reproduktion? Det hÀr Àr definitivt en frÄga du vill svara pÄ. Vi hittade svaret och vill dela det med dig.

Det första villkoret för att spela Netflix-innehÄll i HD-kvalitet pÄ min Android-telefon

Vi kanske tror att det rÀcker att bara ha en enhet med en HD-, QHD- eller Full HD-skÀrm för att spela högupplöst innehÄll. Vi önskar alla att detta ska hÀnda. Men sanningen Àr att för att uppnÄ önskad framgÄng mÄste tvÄ specifika förutsÀttningar kombineras. Först de program vi vill se finns i dessa resolutioner.

NĂ„got vi mĂ„ste tĂ€nka pĂ„ Ă€r att Netflix har olika prenumerationsplaner som dikterar kvaliteten pĂ„ innehĂ„llet som spelas upp. Den billigaste planen (Basic) lĂ„ter oss spela program i SD-upplösning. Å andra sidan, tack vare tjĂ€nsten “Standard” fĂ„r vi tillgĂ„ng till innehĂ„ll i HD-kvalitet. Det minst ekonomiska Premium-alternativet ger oss 4K-programmering.

Den hastighet med vilken vÄr mobila enhet kan ansluta spelar ocksÄ en grundlÀggande roll. Upplösningskvaliteten pÄ Netflix-innehÄll beror pÄ denna hastighet. För att till exempel se program i SD behöver du en hastighet pÄ minst 3 Mbps. I HD behöver du cirka 5 Mbps och i Ultra HD 25 Mbps, om du har en Xiaomi Note-enhet, kan du enkelt se HD-innehÄll.

Andra villkoret: certifierad telefon

Vi kan ladda ner Netflix pÄ olika mobiltelefoner och hitta ett stort antal med HD-uppspelning men du kommer inte att kunna se Netflix utan ett certifikat. Eftersom det finns sÄ mycket piratkopiering dÀr ute, Àr anvÀndningen av detta instrument för att skydda digitala rÀttigheter uppenbart, som krypteras med teknik som förvÀrvades av Google 2010: Widevine.

Widevine expresscertifikat det Àr gratis och tillverkare kan ha det pÄ sina enheter nÀr de vill. Det finns tvÄ typer av dessa certifikat: Widevine L1 och Widevine L3. BÄda Àr kompatibla med Android-mobil eftersom L1-kategorin Àr den vi behöver för att spela Netflix i HD-kvalitet.

Vilken version av Widevine har min Android-telefon?

I Play Butik hittar vi en applikation som hjÀlper oss att identifiera vilken typ av certifikat du har. Det hÀr Àr DRM Info, en gratisapplikation som fungerar vÀldigt bra. Efter nedladdning öppnar vi den och vi behöver bara gÄ ner för att ta reda pÄ vilken version av Widevine vÄr mobil fungerar med.

Om vi ​​har Widevine L1 kommer det att vara bra, men vi mĂ„ste ocksĂ„ vara Netflix-certifierad för vĂ„r Android-telefon. PĂ„ Netflix supportsida kan vi hitta enheter som rekommenderas av företaget för att spela högupplöst innehĂ„ll. SĂ„ ta en titt och se om din finns pĂ„ en sĂ„dan lyckolista.

Vi hoppas att du har dessa villkor pÄ din Android-telefon och att du kan spela upp ditt favoritinnehÄll frÄn Netflix var och nÀr du vill. Om informationen vi gav dig var anvÀndbar för dig, lÄt oss veta i kommentarerna att du kan lÀmna oss nedan i rutan.

0 Shares