Hur vet jag om jag Àr i Fonasa och vilket brev frÄn Fonasa jag Àr snabb

0 Shares

VÄr hÀlsa bör alltid vara mycket viktig För oss mÄste vi dÀrför hitta ett sÀtt att hÄlla oss friska och i form. Detta beror pÄ att en person lÀnge har letat efter en viktminskningsstrategi, en hÀlsosam livsstil, men framför allt en bra sjukförsÀkring som kan stödja oss i en nödsituation.

Och i fallet Chile har vi Fonasa som Àr en offentlig sjukförsÀkring, som stöder sina avgifter i fall av deras medicinska behov. Detta görs med en mÀngd olika operativsystem, men Fonasa-bindningarna Àr de mest populÀra. SÄ om du vill veta mer om det sÄ lÀgger vi till mer djup till Àmnet.

Vad Àr Fonasa och nÀr skapades det?

FONASA National Health Fund Det grundades 1979 och Àr det finansiella organ som ansvarar för insamling, administration och rÀttvis och rÀttvis fördelning av statliga pengar tillÀgnad hÀlsa i Chile. En av dem Àr den viktigaste funktionen för att finansiera hÀlso- och sjukvÄrden.

Det övervakas och kontrolleras av hÀlsostyrelsen. Sedan 2005 huvudkontoret ligger i Chiles huvudstadstaden Santiago, Àr en decentraliserad tjÀnst.

En av prognoser som vi kommer att hitta i Chile, Àr Fonasa National Health Fund. Dess syfte Àr att kunna lÀka dig sjÀlv i hÀlsonÀtverket. SjÀlvklart har familjens totala inkomst mycket att göra med de som Àr tydligt online och dÀrför har folk i mÄnga fall inte nÄgon specifik kunskap om vilken Fonasa-lista de stÄr pÄ.

Varför Àr det bra att veta vilken bokstav jag Àr i Fonas?

FONASA eller National Health Fund Àr en social ÄtgÀrd som finns i Chile ha tillgÄng till vÄrd pÄ vÄrdcentraler. Detta Àr naturligtvis relaterat till familjens ekonomiska aktivitet, det Àr normalt att tÀnka pÄ det, men i tusentals ögonblick Àr brevet frÄn Fonasa, som de Àr en del av, inte kÀnt.

Kom ihÄg att det Àr oerhört viktigt att vara tydlig en uppfattning om vilken typ av bokstav vi Àr i Fonas. För pÄ det sÀttet kommer vi inte bara att kunna veta exakt vart vi behöver gÄ för att delta. Om inte fÄr vi ocksÄ veta det ungefÀrliga belopp som konsultationen kan kosta oss. NÄgot som uppenbarligen betyder nÄgot för oss alla.

Jag skulle sÀga att brevet Àr vÀldigt viktigt. För om vi tyvÀrr nÄgon gÄng akut mÄste gÄ till en lÀkare, till en vÄrdcentral, skulle du redan vara medveten om vart du ska gÄ och hur mycket kommer du att lÀgga pÄ en konsultation.

Det Àr inte viktigt för alla att kÀnna till detta brev. Eftersom de bara Àr intresserade av att skriva in sig i den nationella fonden, för att kunna vÄrdas pÄ medicinska institutioner, Àven om det i alla fall Àr mycket viktigt att veta sÄ exakt som möjligt vad brevet Àr. Onödigt att sÀga att prenumerera pÄ denna prognos Àr mycket billigare Àn ISAPRE.

Hur kan jag fÄ reda pÄ mitt brev frÄn Fonasa?

SÄ vad mÄste du göra för att veta vilken som Àr din? brev i National Health Fund, gÄ till den officiella hemsidan för att ta reda pÄ vilken bokstav du tillhör genom att helt enkelt skriva in din RUT. Och du kommer att kunna se affiliate-certifikatet online, frÄn och med dÄ kommer du att kunna veta mycket vÀl vilken bokstav du tillhör i HÀlsoprognosen.

LikasÄ om du inte har nÄgon aning om hur man gör det över Internet, eller om det bara Àr mycket bekvÀmare för dig genomföra denna lilla procedur för en intervju. Du kan göra detta genom att ringa tillgÀngliga National Health Fund (NFZ) nummer, dÀr du kan fÄ dem med grundlÀggande data för att ge dig allt du behöver veta. Borttagande av alla tvivel, förutom brevet du tillhör, som du kan ha.

För vissa, om inte de flesta, att veta vilken bokstav det tillhör Ă€r osĂ€kert. Som Ă„tminstone en patient tror, ​​mitt i smĂ€rtan eller hĂ€lsobesvĂ€r stĂ„r i Fonasas brev. SĂ„ det Ă€r inte kĂ€nt hur mycket konsultationskupongen kan kosta, och idĂ©n om vilka center du kan delta i kommer att vara mindre.

Hur kan okunnighet om min handstil frÄn Fonas pÄverka mig?

Som jag sa dÄ, vi ska komma ihÄg att det inte Àr samma sak att tillhöra det ena eller det andra. Detta sÀtt, trots att mÄnga mÀnniskor de bryr sig inte om vilken bokstav den tillhörDetta har en negativ inverkan pÄ deras liv nÀr vi pratar om hÀlsofrÄgan och konsultationer som behöver genomföras med jÀmna mellanrum.

0 Shares