Hur vet jag när routern behöver bytas och dess livslängd?

0 Shares

Fil router Detta är det grundläggande tillbehöret för att ansluta till Internet eftersom routern tillåter lokala nätverksenheter att ansluta till Internet. Det första du bör tänka på är vad en WiFi-router är, vad den är till för, hur den fungerar, typer och deras egenskaper så att du är medveten och tydlig om enheten du använder.

Tyvärr håller de inte för evigt och behöver bytas ut när de slutar fungera som tidigare, och i vissa fall är deras livslängd väldigt kort, även om de allra flesta är 10 år, rekommenderas tidigt utbyte. Idag ska vi visa dig vilka signaler som indikerar att routern behöver en fil förändra eller har nått slutet av sin livslängd.

Routern har otillräcklig bandbredd

Om flera enheter är anslutna till en canslutning och internet saktar nerär instabil och har anslutningsproblem vid åtkomst till webbplatser för audiovisuellt innehåll som YouTube eller onlinespel, kan det vara dags att köpa en annan router.

Detta händer när routern inte längre finns arbetar till max och detta beror på att bredbandsanslutningen som behövs är mycket större än den som följer med.

Routern presterar dåligt när det kommer till att testa anslutningshastighet

Ett annat mycket viktigt problem kan upptäckas med hastighetstester för testning nätverksfrekvens. Vi rekommenderar att du kör två tester: ett för ditt trådlösa nätverk och det andra genom att ansluta Ethernet-kabeln till din dator. Kom ihåg att det är väldigt användbart och lätt att veta hastigheten på din WiFi- eller Ethernet-nätverksadapter i Windows 10.

Om resultatet Förbindelse när kabeln är högre är det nödvändigt att testa om. Om siffrorna fortfarande skiljer sig, kanske din router inte fungerar som förväntat, och det är dags att ändra den. Vi rekommenderar att du utför ett nätfrekvenstest.

Routern avger en signal av låg kvalitet

Vi vet att ju närmare vi är router vi kommer att ha en bättre anslutning, men om vi flyttar bort och tappar signalen blir det inte bra.

Signalen från routrarna tenderar att slitas ut om så är fallet nära andra enheterutrustning, så vi rekommenderar inte att den förvaras i närheten av tv-apparater, signalhorn eller andra enheter. Vet väl var du inte ska placera din WiFi-router.

De bästa trådlösa routrarna du kan köpa 2020

Nedan kommer vi att ge dig en lista över de bästa routrarna till salu, vi är säkra på att din nätverkshastighet kommer att tacka dig.

Google WIFI

Det är en bra router med WIFI Meshär det bästa alternativet sett till kvalitet/pris. Den är perfekt för stora hem eftersom den har två Gigabit Ethernet-portar, Bluetooth Smart, och finns i 2,4 och 5 GHz.

Dess installation är ganska enkel, det enda problemet är att det har alternativ bindande De är begränsade, inte lika många alternativ som andra traditionella modeller, men det som är bra är att säker surfning enkelt aktiveras på enheter.

Asus RT-AC86U – AC2900 dual-band gaming router

Detta är en annan router traditionell och med bra prestanda. Nätverkets hastighet och dess räckvidd kommer att vara mycket bra med antennerna, och du kan också konfigurera nätverket enligt personens önskemål.

Den har AiProtection med Trend Micro-teknik som skyddar alla anslutna enheter, 4 Gigabit Wan-portar, USB 2.0, USB 3.0 samt AC2900-hastighet med NitroQAM-teknik.

Linksys EA6900-EJ – AC1900 Dual-Band Smart trådlös router

Den kan stödja AC1900-standarden och ger hög hastighet. Den erbjuder bra prestanda till ett attraktivt pris och har en bra design.

Även om de finns snabbare routrardet är mer än tillräckligt. Funktioner Trådlös – AC: upp till 300Mbps (2,5 GHz) + 1600 (5GHz) samtidig bandhastighet för innehållsintensiva applikationer, 4 Gigabit-portar och mobilapplikationer (Linksys Smart Wifi-app) för iOS och Android.

D-Link DIR-880L – router (Cloud WiFi AC1900, dual-band gigabit)

Denna router har tillägget utmärkt prestanda till ett ganska bra pris. Den stöder AC1900 och ger 600 Mb/s i 2,4 GHz-bandet och 1300 Mb/s i 5 GHz-bandet.

Installationen är enkel, gränssnittet är bra. Den har 4 portar Gigabit Ethernet, en gigabit WAN-port och två USB-portar. Vi hoppas att den här informationen har varit till hjälp för dig och se till att konfigurera din router.

0 Shares