Hur vet jag eller mÀter min dators CPU-temperatur pÄ Windows, Linux och MacOS?

0 Shares

VÄra datorer krÀver stÀndig vÄrd, det Àr viktigt att vara medveten om deras tillstÄnd, sÄ hjÀlper vi dig att ta reda pÄ eller mÀta temperaturen pÄ min dators CPU pÄ Windows, Linux och MacOS?

Varför Àr det viktigt att kÀnna till CPU-temperaturerna?

Visst Àr det sÀrskilt viktigt att kontrollera temperaturen pÄ vÄr dator för att undvika krascher i det lÄnga loppet. Om du tycker att din utrustning Àr vÀldigt bullrig eller ineffektiv kan du göra det temperaturproblem.

Processorn Àr en av de komponenter som kan pÄverkas mest av höga temperaturer. Med detta sagt Àr det bÀst att anvÀnda programvara som övervakar dess temperatur och sedan förbÀttrar datorns kylning för att minska höga temperaturer. I följande handledning kommer vi att lÀra dig att kontrollera temperaturen Windows, som Linux Y Mac operativsystem.

Hur vet jag eller mÀter min dators CPU-temperatur pÄ Windows, Linux och MacOS?

ÅtgĂ€rder som CPU-överklockning för att förbĂ€ttra prestanda Ă€r utmĂ€rkta för att uppnĂ„ exceptionell prestanda. Temperaturen kan dock Ă€ndras till Enormt problem anvĂ€nda dessa metoder.

Sanningen Àr att oavsett vilket operativsystem du anvÀnder CPU temperaturer De Àr nÄgot du mÄste tÀnka pÄ. Om de nÄr för höga vÀrden kan det pÄverka ditt teams integritet, sÄ de bör kontrolleras med jÀmna mellanrum.

Windows

Windows Àr operativsystemet frÄn Microsoft, Àven det mest populÀra i stationÀra datorer. om du vill visa CPU-temperaturer i WindowslÀs guiden nedan:

 1. NÀr det gÀller Windows 10 har vi det enkelt, eftersom du bara behöver ladda ner verktyget Open Hardware Monitor, som fungerar mycket effektivt och mÀter temperaturen pÄ alla vÄra komponenter, inklusive processorn.
 2. För att ladda ner applikationen, gĂ„ till den officiella webbplatsen Öppna Hardware Monitorsom kan nĂ„s pĂ„ följande OHM-adress.
 3. GÄ till avsnittet Nedladdningar och klicka pÄ Ladda ner nu.
 4. NÀr du har laddat ner programmet, packar du upp det och kör programmet.
 5. Troligtvis kommer Windows att be om bekrÀftelse vid start, klicka bara pÄ OK. Ibland startar programmet i verktygsfÀltet, dubbelklicka pÄ det för att se datorns temperatur.
 6. Med en öppen hÄrdvarumonitor temperaturerna för alla komponenter kommer att visasinklusive alla CPU-kÀrnor. PÄ samma sÀtt Àr det ocksÄ anvÀndbart att kontrollera temperaturerna pÄ grafikkortet, hÄrddiskarna och Àven RAM.

Även för Windows-operativsystemet Ă€r ett utmĂ€rkt alternativ att anvĂ€nda ett speciellt övervakningsverktyg under spelet, sĂ„ vi rekommenderar att du laddar ner MSI AFTERBURNER. I vilket fall som helst kommer Open Hardware Monitor att vara perfekt för allt annat.

Linux

Linux Àr det fria operativsystemet par excellence, det Àr mycket komplett och lÄter oss utföra mÄnga uppgifter, bÄde tillfÀlliga och professionella. För att visa din dators temperaturer, speciellt din Processor i LinuxFölj dessa steg:

 1. NÀr det gÀller Linux Àr det bÀst att skaffa ett verktyg Psensor, som vi kan fÄ via nedladdningscentret som finns pÄ operativsystem som Ubuntu.
 2. Klicka pÄ Start-knappen och gÄ sedan till avsnittet Ubuntu Software Center.
 3. Det finns ett sökfĂ€lt lĂ€ngst upp pĂ„ skĂ€rmen dĂ€r du mĂ„ste ange “psensor”. NĂ€r sökningen Ă€r klar bör programmet visas pĂ„ din skĂ€rm, klicka bara pĂ„ installationsalternativet för att fĂ„ det.
 4. GĂ„ till Startup, sedan till System Tools och starta Psensor-applikationen.
 5. CPU-temperaturer bör visas mycket tydligt pÄ skÀrmen, inklusive alla dess kÀrnor.

Mac operativsystem

MacOS Àr Apples operativsystem, Àr en favorit bland grafiska designers och innehÄllsskapare. Om du vill mÀta din dators temperatur Àr det bÀst att följa den hÀr guiden:

 1. NÀr det gÀller MacOS har vi ett verktyg som Àr exakt utformat för att utvÀrdera datorns temperaturer, pÄ samma sÀtt kommer den ocksÄ att ha tillgÄng till processorns temperaturer. Vi kommer att anvÀnda ett verktyg för detta Istatmenyer, som kan köpas pÄ följande lÀnk Istatmenus officiella webbplats.
 2. En av sÀrdragen med detta verktyg Àr detta visar temperaturerna för alla komponenter i din utrustning i detalj. NÄgot speciellt anvÀndbart för att följa detta.
0 Shares