Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur vet du om din dator stöder Windows 11? Se 2 lägen

Windows 11 har äntligen avslöjats, med många nya funktioner och ett nytt utseende. Men många vet fortfarande inte om deras dator stöder Windows 11. Så i den här guiden ska vi titta på två sätt att ta reda på det. Den första kommer att ha hjälp av ett program, den andra kommer att vara den mest grundläggande metoden.

Hur vet jag om min dator stöder Windows 11?

med hjälp av ett program

Microsoft har ett eget program för att berätta om Windows 11 kommer att vara kompatibelt. Men mystiskt nog tog Microsoft bort programmet från luften, på grund av att många förvirringar äger rum. Så här kommer vi att använda ett alternativt program för att hjälpa dig med det.

Han har absolut inga svårigheter. Dess namn är WhyNotWin11, efter att ha utfört nedladdningen, klicka på den. Windows kanske inte tillåter programmet att fungera eftersom det kommer att skanna hela din dator. Och det utgör en fara för din dator, men oroa dig inte. Detta program är inte farligt, ge nödvändiga behörigheter och se resultatet på skärmen.

Det är troligt att allt efter att ha öppnat programmet kommer att visas för dig enligt följande.

krav i programmet för att se om datorn stöder Windows 11

Programmet kommer att visa dina specifikationer och vad som körs eller inte körs med det nya Windows. Det är sant att saker fortfarande är lite svåra på grund av TPM-felinformation, men de flesta datorer har det. För att lösa dina tvivel använd programmet vi har nämnt. Men om du inte gillar programmen och föredrar att göra det manuellt, se nästa steg

gör den manuella processen

Själva Windows 11-webbplatsen listar minimispecifikationerna, se dem nedan:

  • Processor: 1 gigahertz (GHz) eller snabbare med 2 eller fler kärnor på en kompatibel 64-bitars processor eller System on a Chip (SoC).
  • Minne: 4 GB RAM.
  • Lagring: Enhet med lagring på 64 GB eller mer.
  • Systemets firmware: UEFI, som stöder Secure Boot.
  • TPM: Trusted Platform Module (TPM) version 2.0
  • Grafikkort: DirectX 12/WDDM 2.x-kompatibel grafik
  • Skärm: större än 9 tum med HD-upplösning (720p)
  • Internet anslutning: Microsoft-konto och Internetanslutning krävs för Windows 11 Home Setup

Saker och ting är fortfarande lite oklara med specifikationerna eftersom Microsoft ändrar dem då och då. Men för tillfället är detta minimikraven. En punkt som är bra att vara medveten om är att beroende på din användning ändras kraven. Så gå till Microsofts webbplats och gå till avsnittet Krav efter funktioner så får du veta mer.

cpu z är ett program för att lära känna din dator

Nu när du känner till specifikationerna måste du ta reda på allt om din dator för att göra jämförelsen. Och det finns ett välkänt och använt program som kan hjälpa dig. Dess namn är CPU-Z och du kan ladda ner den genom att klicka här. Öppna programmet efter installationen. När den öppnats kommer olika information om datorn att visas.

cpu z kan hjälpa dig att se specifikationerna

Nu är det dags för dig att göra jämförelser. Gå från flik till flik i programmet och jämför alla specifikationer. Efter att ha gjort detta manuellt kommer du att kunna veta om din dator stöder Windows 11.

avslutande

Vi hoppas att du på dessa två sätt kunde ta reda på om din dator stöder Windows 11 eller inte. Kunde du göra de två sätten vi såg här? Hade du svårt med någon av dem? Låt oss veta i kommentarerna.