Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur TikToks nya e-handelsverktyg hjälper dig att köpa och sälja online

TikTok kommer sannolikt att ta en provision från Shop Tab-produkter på vägen, men verkar vara i tillväxtläge just nu: A New York Times artikel citerar en säljare som säger att han är “inte säker på när TikTok kan börja ta en provision.”

Det är en potentiell möjlighet för kunnig drop shipper. Och förmodligen, alla som säljer en digital tjänst eller produkt – som, säg, en handledning om hur man använder Excel — kan helt enkelt hoppa över all frakt och tjäna en ännu högre marginal än de annars skulle göra.

Om du har tillräckligt imponerande följer du kommer du att kunna sälja även utan dina egna produkter: Affiliatevideor ger vissa användare möjlighet att tjäna pengar. Många små och stora influencers kommer att kunna rekommendera de bästa produkterna som är relevanta för ett stort antal nischintressen.

TikTok butiksstatistik

Online shopping via sociala plattformar i USA är en uppskattning marknad för 69 miljarder dollar. Och det är en som många webbplatser, e-handelsföretag och sociala plattformar har stöttat på en stor del av i årtionden, från Facebooks nyligen dödade “live shopping”-funktion till eBays auktioner till Shopifys länk-i-bio-verktyg.

TikTok är en tung tyngd i sociala medier, och det har redan tillkännagivit en del intressant statistik relaterad till dess nya e-handelsorienterade pivot. Här är vad Yahoo! Finansiera nyligen rapporterat:

  • Registrerad för TikTok Shop: Mer än 200 000 säljare
  • Använda affiliate-program: Mer än 100 000 innehållsskapare
  • 92 % av TikTok-användare sa att de vidtar åtgärder efter att ha sett en produkt i TikTok.
  • 90 % av amerikanska shoppare “säger sig vara nöjda med sin upplevelse när TikTok var en del av deras köpresa.”
  • Följare du behöver innan du kvalificerar dig för affiliateprogrammet: 5 000 eller mer
  • Antal användare som redan kan komma åt fliken Butik på sin startskärm: 40 %

TikTok Shop-funktionerna rullas fortfarande ut gradvis till amerikanska användare under ytterligare en månad, så du kanske inte ser dem själv förrän i början av oktober.