Hur tar man en skärmdump utan att använda “Imp Pnt”-tangenten i Windows?

Du kan göra många saker med ditt datortangentbord, om du har installerat det på din dator Windows-system i vilken upplaga som helst. Det finns en nyckel i Windows som låter dig ta skärmdumpar, men det är inte det enda sättet att ta skärmdumpar.

Det enda sättet att ta en skärmdump i Windows är inte med tangentbordet, det finns andra sätt. ta skärmdumpar. Vi kommer snart att visa dig vad de andra skärmdumpsalternativen är i Windows, hur du använder andra tangentbordsknappar för att ta skärmdumpar och vilka program som låter dig ta skärmdumpar.

Vilka är alternativen för att ta skärmdumpar på en PC?

Nyckeln som du alltid tar skärmdumpar med i Windows är en liten som heter “Imp Pnt”. På Windows 10-datorer trycker du på den här knappen på tangentbordet och direkt du kommer att få en bild av din skärm.

Nu kanske den knappen på ditt tangentbord är dålig eller trasig och du kan inte använda den. I det här fallet behöver du inte oroa dig eftersom det finns andra knappar på tangentbordet som låter dig ta skärmdumpar. Sen du vi kommer att berätta för dig två sätt att ta skärmdumpar utan att använda “Imp Pnt”-tangenten.

Win + Shift + S-tangenten

En av de mest använda kombinationerna för den som har Datorer som kör Windows 7 vare sig det är. För att ta skärmdumpar behöver du:

 1. Du måste vara i fönstret på din dator där du vill ta en skärmdump
 2. Tryck på “Start”-tangenten som är den med Windows-symbolen
 3. Tryck sedan på “SHIFT”-tangenten
 4. Sedan tangentbordsknappen med bokstaven “S”
 5. För att avsluta, klistra in den här skärmdumpen var som helst där bilder accepteras

Om du inte vet finns det en mapp där alla foton sparas automatiskt skärmen du tog. Du bör se var den här mappen finns. När du känner till platsen för den mappen måste du varje gång du tar en skärmdump gå och leta efter den direkt där.

Detta är ett sätt att ta skärmdumpar utan att behöva använda “Imp Pnt”-tangenten. Nu kommer du att visas ett annat sätt att ta skärmdumpar utan att använda “Imp Pnt”-tangenten på tangentbordet.

“imp ptt”-tangenten

När det kommer till tangentbordet finns det inga fler kombinationer du kan använda för att: ta skärmdumpar i windows. Men tangentkombinationerna spelar ingen roll när du har program som kan ta skärmdumpar väldigt enkelt.

Nästan alla Windows-datorer kommer med ett program som heter “Snipping”. Detta program låter dig ta bort alla typer av urklipp från din dator. Se hur detta verktyg används:

 1. Gå till aktivitetsfältet efter att ha kommit åt datorn
 2. Placera dig själv i Windows sökfält
 3. Skriv in ordet “Recortes” i sökningen
 4. Öppna det första sökresultatet
 5. Minimera sedan programfönstret
 6. Placera dig själv i fönstret där du vill ta en skärmdump
 7. Klicka på programfönstret “Utskärningar”.
 8. För att avsluta, tryck på “Ny”, välj den del av skärmen du vill beskära och spara bilden

Således tas de bort skärmdumpar till datorn! har Windows med programmet “Snipping”. Det bör noteras att det i programmet “Utskärningar” finns ett sätt att ställa in en räknare, en sådan räknare kan återställas för att ta nya bilder.

Hur aktiverar man andra nycklar för att ta en skärmdump?

Det skulle vara idealiskt om det fanns andra nycklar som kunde aktiveras i Windows för att kunna ta skärmdumparmen det finns tyvärr ingen. Förutom att det inte finns några andra tangenter för att ta en bild, kan du inte gå in på att ställa in något så här för att ange andra tangenter som hjälper dig att ta en bild av skärmen.

Det som är bra är dock att det finns hundratals program du kan använda för att ta bilder av din Windows-skärm. Förresten, om du är väldigt van vid att ta den här typen av foton bör du lära dig att beskära dem.

Vilka program finns för att fånga Windows-skärmen?

Tidigare sa vi att det finns hundratals program som låter dig ta bilder av din Windows-skärm. och vi gav dig till och med namnet på en och förklarade hur man använder den. Nu, förutom att använda klippfunktionen, kan du också använda Word eller PowerPoint för att ta skärmdumpar.

För att göra detta, öppna bara Word eller PowerPoint, skapa ett nytt dokument, tryck på “Infoga”, klicka på “Fånga” och välj en bild. Om du vill exportera den här bilden måste du göra det Högerklicka på bilden och tryck sedan på “Spara det som en bild” och anger var bilden lagras.

Om du inte har Word eller PowerPoint har du en ladda ner program som LightShot.

lätt skott

Det här programmet kan dela bilder på Internet, använda snabbtangenter för att ta skärmdumpar, redigera skärmen innan du tar skärmdumpar, ta skärmdumpar av skärmen och många andra saker. Om du är intresserad av att ladda ner den bör du gå till utvecklarens webbplats för att utför en säker nedladdning Därifrån.

Relaterade Artiklar

Back to top button