Hur tar man bort Yahoo Search frÄn Google Chrome pÄ Windows 10?

0 Shares

Ett av de mest anvÀnda verktygen idag Àr utan tvekan webblÀsaren pÄ vÄr telefon eller dator. Det beror pÄ att det finns alltid nÄgot vi vill leta efter för att undanröja alla tvivel eller utföra visst arbete eller skötsel.

DÀrför Àr det normalt att man gillar att anvÀnda de bÀsta sökverktygen pÄ internet, och i sÄ fall, vi Àr Jag pratar om google chrome. Det finns mÄnga saker du kan göra med den hÀr webblÀsaren, men du kan stöta pÄ ett problem som Àr Yahoo!-sökningar. DÀrför kommer vi att visa dig hur du tar bort det frÄn Chrome.

Hur tar man bort Yahoos sökmotor frÄn Chrome?

Det Àr möjligt att din dators webblÀsare anvÀnder Yahoo som sökmotor och att du kanske inte gillar hur det fungerar eller att du har problem med att försöka komma Ät webbplatsen. Det Àr dÀrför du vill ta bort frÄn sökmotorlistan att du kan anvÀnda Google Chrome sÄ att det inte orsakar mer irritation.

Men för att kunna göra detta mÄste du tvÄ sÀtt att göra dettaDÀrför kommer du att ha ett annat alternativ om du gör detta, det fungerar inte för dig, du kan prova pÄ ett annat sÀtt.

FrÄn kontrollpanelen

Det huvudsakliga sÀttet du kan tÀnka dig att bli av med den hÀr sökmotorn Àr genom kontrollpanelen i Windows, men det hjÀlper inte om du vill konfigurera Google Chrome. Det enda du kommer att kunna göra frÄn kontrollpanelen Àr avinstallera Yahoo Search om det Àr installerat pÄ datorn. Följ dessa steg för att utföra den hÀr ÄtgÀrden:

  1. GĂ„ till startmenyn lĂ€ngst ner pĂ„ skĂ€rmen och du kommer in i “Kontrollpanelen”
  2. HĂ€r kommer det att finnas en “Programs”-post som du trycker pĂ„
  3. NĂ€r du har gjort detta kommer du att se alternativet “Ändra och avinstallera program”
  4. DĂ€r hittar du och vĂ€ljer Yahoo-programmet, och i början av denna flik kommer det att finnas en knapp “Avinstallera”

PÄ sÄ sÀtt kan du bli av med Yahoo! frÄn din dator, men det hjÀlper dig inte om Chrome Àr instÀllt för att söka med Yahoo! SÄ du kommer att behöva anvÀnd detta andra alternativ att om det Àr frÄn Chrome.

GÄ in i webblÀsarinstÀllningarna

Ett annat sÀtt du mÄste göra detta Àr frÄn samma webblÀsare pÄ datornvilket i det hÀr fallet Àr Google Chrome. För detta mÄste du göra detta:

  1. Du kommer att öppna Google Chrome pÄ din dator
  2. Nu trycker du pĂ„ de tre punkterna i högra hörnet och klickar pĂ„ “InstĂ€llningar”
  1. I det vĂ€nstra sidofĂ€ltet klickar du pĂ„ “Sökmotor”
  2. HĂ€r mĂ„ste du öppna alternativet “Hantera sökmotorer”
  3. HÀrifrÄn kommer du att kunna eliminera de sökmotorer som inte Àr till nÄgon nytta för dig, du kommer att se namnet Yahoo! i listan över sökmotorer.
  4. Du klickar pÄ de tre punkterna och klickar pÄ Ta bort, sÄ att den tas bort permanent frÄn Chrome

Vad ska man göra om att ta bort Yahoos sökmotor automatiskt slÄr pÄ Chrome igen?

Det Àr möjligt att Yahoo fortfarande kommer att visas som den huvudsakliga sökmotorn i Chrome efter att ha gjort det vi just angett. SÄ du mÄste prova dessa tvÄ saker ja, de kommer att avsluta jobbet Ät dig för att permanent avsluta Yahoo.

Ta bort okÀnda tillÀgg frÄn din webblÀsare

Det första Ă€r att ta bort Yahoo-tillĂ€gget som Ă€r installerat pĂ„ webblĂ€saren Google Chrome. PĂ„ skĂ€rmen trycker du pĂ„ de tre prickarna sĂ„ öppnar du en mapp som sĂ€ger “Fler verktyg”. Klicka sedan pĂ„ “Extensions”, alla tillĂ€gg kommer att finnas hĂ€r som Ă€r installerade pĂ„ Chrome, för att ta bort dem klickar du pĂ„ “Ta bort” sĂ„ tas de bort.

Installera om Google Chrome

Ett annat sÀtt att implementera Àr: avinstallera Chrome och installera om den. För detta mÄste du ladda ner Chrome online-installationsprogrammet innan du avinstallerar.

NÀr avinstallationen Àr klar mÄste du hitta den nedladdade .exe-filen och köra den genom att dubbelklicka pÄ den. Sedan kommer de att börja ta de delar de behöver och kommer att installeras automatiskt. Efter det loggar du bara in pÄ ditt Google-konto för att dina kontodata ska synkroniseras med din webblÀsare.

0 Shares