Hur tar man bort vattenstämplar från foton?

Hur tar man bort vattenstämplar från foton?

Har du någonsin behövt ta bort vattenstämplar från foton? Om du använder sociala medier vet du redan hur vattenstämpeln fungerar. Vattenstämpel kan vara en färgad eller transparent text, bild eller ikon som är synlig över ett foto som anger identiteten för fotots ägare.

Men ibland behöver du en bild utan vattenstämpel, och syftet är inte att lägga upp någon annans bild på sociala medier med dina krediter. I själva verket kan det vara av någon legitim anledning. Du kanske har tappat bort originalbilderna och vill ta bort vattenstämpeln för att få originalbilderna, eller så har du en viktig presentation och behöver några bilder för att förklara ditt arbete.

Oavsett vilken anledning du håller för att ta bort vattenstämpeln är du på rätt plats. Vi kommer att visa dig tre olika sätt att ta bort vattenstämpel från dina bilder med hjälp av free online- och offlineverktyg:

Del 1: Hur tar man bort vattenstämplar från foton på Windows/Mac–iMyFone MarkGo?

När du får bilder från onlinekällor har de flesta av dem vattenstämplar. Och för att ta bort vattenstämpeln från bilder är vår bästa rekommendation iMyFone MarkGo.

Anledningen till att vi rekommenderar det är dess exceptionella funktion. Till skillnad från annan programvara som lämnar en avsevärd oskärpa effekt efter att vattenstämpeln tagits bort, lämnar MarkGo minimal till ingen oskärpa effekt. MarkGo tar inte bara bort vattenstämplar från bilder; den kan också användas för videor.

Dessutom är dess bästa funktion att ta bort vattenstämpel. Så du får också lätt att ta bort vattenstämplar från flera filer i en enda operation. Allt du behöver göra är att välja en vattenstämpel i en bild, så tar MarkGo bort den från alla valda filer.

MarkGo är kompatibel med Windows7, 8 och 10 och mac. MarkGo är den bästa vattenstämpelborttagaren på marknaden nu. Du kan ladda ner iMyFone MarkGo för en free försöksperiod.

Följ de givna stegen för att ta bort vattenstämpel från foton:

 • Först och främst måste du ladda ner iMyFone MarkGo och installera det på Windows/mac.
 • Öppna MarkGo. Du kommer att se några alternativ för att ta bort videovattenstämpel eller lägga till vattenstämpel.
 • Stöta på “Ta bort bildvattenstämpel”
 • Klicka nu på knappen “Lägg till bild” för att importera bilder från din dator. För batchborttagning av vattenstämpel, välj mer än en bild åt gången

Välj markeringsverktyget till höger på sidan. När du väl har valt det bildas en rektangel på bilden

 • Dra nu rektangeln och justera dess position och storlek enligt vattenstämpelns storlek och position
 • För batchborttagning av vattenstämpel måste du markera “Applicera på alla box”
 • Du kan också använda gör om, ångra eller återställ verktyg för att göra ytterligare justeringar av bildpresentationen
 • När du har gjort justeringarna klickar du på “exportknapp” och spara bilden i målmappen

Del 2: Hur tar man bort vattenstämpel från bild online?

Pixcut av Wondershare är vårt bästa val för den bästa online-vattenmärkesborttagaren. Den använder AI-baserade verktyg för att upptäcka och ta bort vattenstämpeln automatiskt. Eftersom gränssnittet är användarvänligt skulle det inte vara något problem även för nybörjaren att använda det. Tillsammans med den lätta åtkomsten får du också fördelen av förstklassiga bilder av hög kvalitet.

Några av dess funktioner är:

 • Fungerar bäst för Windows, Mac och Android
 • Du behöver inte ladda om sidan för att redigera nästa bild
 • Ger bilder av hög kvalitet
 • Kan redigera bilder med upp till 10 MB storlek
 • Enkelt gränssnitt

Photofunny är en annan enkel men bra vattenstämpelborttagare online. För att ta bort vattenstämpeln, gå till dess officiella sida, ladda upp bilden och välj den del du vill göra oskarp. Vattenstämpeln kommer att tas bort på några sekunder och du kan ladda ner den för senare användning. Det som är bra med den här programvaran är att det, till skillnad från andra program, inte tar lång tid att ladda upp bilden och ta bort vattenstämpeln.

Men eftersom du tänker ta bort vattenstämplar från dina bilder måste du skapa ett konto innan du laddar upp en bild. Annars får du en bild med själva vattenstämpeln Photofunny.

Apowersoft Watermark Remover är en populär vattenstämpelborttagare. Eftersom det har ont om tid och inte kan installera programvara för fotoredigering, fungerar det som en snabb lösning. Om du hanterar att redigera bilder regelbundet kanske du redan vet hur det fungerar.

Det kan ta bort vattenstämplar, datum, stämplar, logotyper eller andra oönskade ikoner på bilderna. Detta onlineverktyg kan också ta bort vattenstämplar från video snabbt, och du kan också använda dess skrivbordsapp för utökad användning.

Watermark Remover Online är ett annat bra alternativ för att ta bort vattenstämpel online. Denna programvara använder avancerad teknik och rika verktyg för att ge bästa resultat. Den tar bort vattenstämplar från bilder i flera format med sitt sömlösa funktionsgränssnitt. När du laddar upp bilden tar det bara ett par steg för att ta bort vattenstämpeln.

Del 3: App för att ta bort vattenstämpel från foto på iPhone/Android

Om du vill ha en allt-i-ett-app som fungerar bäst på din Android eller iPhone, föreslår vi att du använder PicLab. Appen är free att använda. Tillsammans med vattenstämplar kan du också ta bort alla klistermärken, ikoner, fotoöverlägg, oönskade texter eller filter på bilderna.

För att ta bort vattenstämpeln med PicLab, följ dessa steg:

 1. Välj valfritt foto från galleriet
 2. Klicka på markörverktyg från verktygssektionen och välj de delar av fotot du vill ta bort
 3. Tryck på raderingsalternativ. Ditt foto kommer att redigeras
 4. Spara nu fotot utan vattenstämpel

Fotoretusch är en app för flera ändamål som kan ta bort vattenstämplar från foton och videor. Det är också tillgängligt för båda plattformarna, dvs android och iPhone. Du kan ta bort vattenstämplar, texter, fläckar eller andra oönskade föremål som syns på dina foton.

Appen är free att använda, men om du vill använda några ytterligare funktioner erbjuder den köp i appen.

Slutsats:

Det är listan över några bästa alternativ för att ta bort vattenstämplar för dig. Vi hoppas att du tycker att den här artikeln är till hjälp för att ta bort vattenstämplar från dina bilder.

Om du vill ha en programvara för Windows/mac som ger resultat av hög kvalitet rekommenderar vi starkt att du byter till MarkGo. Vi försäkrar dig att du aldrig kommer att bli besviken över dess utmärkta resultat och enkla funktionalitet.

Bortsett från MarkGo, om du behöver något som en snabb fix eller om du är för lat för att installera programvara, kan du använda ett av onlineverktygen som nämns ovan. Vi har också listat de fantastiska apparna för din Android och iPhone.

Så använd dem nu och bli av med irriterande vattenstämplar från dina foton.

Relaterade Artiklar

Back to top button