Hur tar man bort alla fotnoter i Word? – Enkelt och snabbt (exempel)

0 Shares

Word Àr ett av de mest anvÀndbara programmen i Office-paketet. Det har blivit högra handen för alla som skriver ett dokument pÄ datorn. Av denna anledning mÄste du lÀra dig att anvÀnda alla dess funktioner (som den som lÄter dig Àndra eller justera marginalerna i ditt dokument). Kommer ihÄg det Idag kommer du att se hur du tar bort alla fotnoter i Word.

Denna kontorsapplikation Det Àr ett av de bÀsta verktygen för de flesta verktyg du har. Tack vare detta har dokumenten som skapats i den en ganska hög nivÄ av personalisering och ser ocksÄ ut som professionella verk, tagna frÄn sinnet pÄ en geniförfattare (och du kan till och med skriva ord med kinesiska bokstÀver eller tecken).

LĂ€gg till och ta bort fotnot i Word

Logiskt, innan du kan ta bort alla fotnoter i Word, mĂ„ste du först lĂ€ra dig hur du lĂ€gger till dem. För att uppnĂ„ detta mĂ„ste du klicka pĂ„ var du vill göra en anteckning och sedan gĂ„ till fliken ovan som heter “Bibliografi“.

Du kommer att mĂ€rka att ett alternativ kallas “SĂ€tt in fotnot“Eller “Infoga en anteckning i slutet”, kommer den hĂ€r Ă„tgĂ€rden att skapa en anteckning, sĂ„ du kan nu skriva i den. Om du vill gĂ„ tillbaka till dokumentets rader, tryck pĂ„ siffran i början av dokumentet.

Nu, med ovanstÄende, vet du redan hur man lÀgger en anteckning, sÄ det Àr dags att se processen för att ta bort alla fotnoter i Word.

Nummer ett, gĂ„ till anteckningssymbolen eller numreringen och radera den, den försvinner frĂ„n dokumentet. Du kan ocksĂ„ högerklicka pĂ„ den och vĂ€lja ett alternativ “GĂ„ till fotnot”, i det hĂ€r avsnittet, radera numret och det Ă€r allt.

Ta bort alla fotnoter i Word

Om du har skapat för mÄnga anteckningar och du tror att du kommer att slösa mycket tid pÄ att ta bort dem (eller bara bry dig om att göra allt i sekvens), mÄste du veta att det finns ett sÀtt att ta bort dem alla i en del ( inklusive slutnoter).

För att uppnÄ detta mÄste du först placera markören eller musen överst i dokumentet och sedan trycka pÄ: CTRL + Hför att öppna en dialog med namnet Avancerad sökning och ersÀtt.

Detta Ă€r för Windows-anvĂ€ndare, om du anvĂ€nder en MAC-dator mĂ„ste du vĂ€lja: “UtgĂ„va“, NĂ€sta “Att leta efter” och slutligen “Avancerad sökning och ersĂ€tt”.

Oavsett hur du kom till det hĂ€r avsnittet, mĂ„ste du klicka pĂ„ alternativet som heter “Att ersĂ€tta“, Och i sökmotorn skriver du: ^ f (för fotnoter) o ^ e (i slutet).

Slutligen, se till att lĂ„dan “Byta”Den förblir tom och sedan slĂ„r den till “Byt allt”kommer detta att radera alla anteckningar i dokumentet pĂ„ en gĂ„ng.

Ta bort slutnoten

Som du lÀst tidigare kan du ocksÄ lÀgga anteckningar i slutet i Word. Om du valde att lÀgga in dem och vill ta bort dem nu utan att röra fotnoterna, gör följande:

Tryck “jag“Kommer att visas i brödtexten i ditt dokument, det kommer att göra att anteckningen försvinner (samma som numret i fotnoterna). Du kan ocksĂ„ högerklicka och vĂ€lja “GĂ„ till sista anteckningen”I det hĂ€r andra avsnittet kan du ocksĂ„ ta bort det nĂ€mnda brevet.

Och det Àr det, du vet hur du tar bort alla fotnoter i Word, och i sin tur lÀrde du dig detsamma om slutnoter. Nu behöver du bara gÄ till dina dokument och börja modifiera dem för att Àntligen börja se snygga och professionella ut. Kom ihÄg att presentationen handlar om vÀrlden.

SÄ fortsÀtt leta och leta efter fler Word-funktioner som hjÀlper dig att förbÀttra, till exempel den som lÄter dig infoga eller infoga flera bilder eller den som lÄter dig infoga en ljud- eller musikfil.

0 Shares