Hur tar man bort alla fotnoter i Word? – Enkelt och snabbt (exempel)

Word är ett av de mest användbara programmen i Office-paketet. Det har blivit högra handen för alla som skriver ett dokument på datorn. Av denna anledning måste du lära dig att använda alla dess funktioner (som den som låter dig ändra eller justera marginalerna i ditt dokument). Kommer ihåg det Idag kommer du att se hur du tar bort alla fotnoter i Word.

Denna kontorsapplikation Det är ett av de bästa verktygen för de flesta verktyg du har. Tack vare detta har dokumenten som skapats i den en ganska hög nivå av personalisering och ser också ut som professionella verk, tagna från sinnet på en geniförfattare (och du kan till och med skriva ord med kinesiska bokstäver eller tecken).

Lägg till och ta bort fotnot i Word

Logiskt, innan du kan ta bort alla fotnoter i Word, måste du först lära dig hur du lägger till dem. För att uppnå detta måste du klicka på var du vill göra en anteckning och sedan gå till fliken ovan som heter “Bibliografi“.

Du kommer att märka att ett alternativ kallas “Sätt in fotnot“Eller “Infoga en anteckning i slutet”, kommer den här åtgärden att skapa en anteckning, så du kan nu skriva i den. Om du vill gå tillbaka till dokumentets rader, tryck på siffran i början av dokumentet.

Nu, med ovanstående, vet du redan hur man lägger en anteckning, så det är dags att se processen för att ta bort alla fotnoter i Word.

Nummer ett, gå till anteckningssymbolen eller numreringen och radera den, den försvinner från dokumentet. Du kan också högerklicka på den och välja ett alternativ “Gå till fotnot”, i det här avsnittet, radera numret och det är allt.

Ta bort alla fotnoter i Word

Om du har skapat för många anteckningar och du tror att du kommer att slösa mycket tid på att ta bort dem (eller bara bry dig om att göra allt i sekvens), måste du veta att det finns ett sätt att ta bort dem alla i en del ( inklusive slutnoter).

För att uppnå detta måste du först placera markören eller musen överst i dokumentet och sedan trycka på: CTRL + Hför att öppna en dialog med namnet Avancerad sökning och ersätt.

Detta är för Windows-användare, om du använder en MAC-dator måste du välja: “Utgåva“, Nästa “Att leta efter” och slutligen “Avancerad sökning och ersätt”.

Oavsett hur du kom till det här avsnittet, måste du klicka på alternativet som heter “Att ersätta“, Och i sökmotorn skriver du: ^ f (för fotnoter) o ^ e (i slutet).

Slutligen, se till att lådan “Byta”Den förblir tom och sedan slår den till “Byt allt”kommer detta att radera alla anteckningar i dokumentet på en gång.

Ta bort slutnoten

Som du läst tidigare kan du också lägga anteckningar i slutet i Word. Om du valde att lägga in dem och vill ta bort dem nu utan att röra fotnoterna, gör följande:

Tryck “jag“Kommer att visas i brödtexten i ditt dokument, det kommer att göra att anteckningen försvinner (samma som numret i fotnoterna). Du kan också högerklicka och välja “Gå till sista anteckningen”I det här andra avsnittet kan du också ta bort det nämnda brevet.

Och det är det, du vet hur du tar bort alla fotnoter i Word, och i sin tur lärde du dig detsamma om slutnoter. Nu behöver du bara gå till dina dokument och börja modifiera dem för att äntligen börja se snygga och professionella ut. Kom ihåg att presentationen handlar om världen.

Så fortsätt leta och leta efter fler Word-funktioner som hjälper dig att förbättra, till exempel den som låter dig infoga eller infoga flera bilder eller den som låter dig infoga en ljud- eller musikfil.

Relaterade Artiklar

Back to top button