Hur tar man bilder med din Macs webbkamera på ett enkelt sätt?

0 Shares

Medföljer din Macs kamera en app som tillåter gör att du enkelt kan ta bilder. Dessutom ger det möjlighet att lägga till intressanta specialeffekter. I den här artikeln kommer vi att fokusera på att lära oss att ta bilder med din Macs webbkamera.

Hur tar man ett foto från kameran på Mac?

Genom att följa de enkla instruktionerna nedan kommer du att kunna ta bilder från din Macs webbkamera.Den stora fördelen är att du inte behöver ladda ner några ytterligare appar.

Använder en fotobås

  1. Först måste du komma åt mappen Applications på din Mac.
  2. Välj alternativet Photo Booth.
  3. När du surfar i appen trycker du på den röda kameraikonknappen längst ned i appen.
  4. Vänta på nedräkningen.
  5. Tryck så många gånger så många gånger som du vill ta bilder.
  6. För att spara, dela eller exportera dina foton, klicka på miniatyrerna som visas.

För att spara foton på din Mac, tryck på i menyn filer i Photo Booth-applikationen och placera dem som en bild någon annanstans på ditt system. Denna applikation låter dig också ändra din Macs bakgrund eller skrivbord med hjälp av exportalternativet.

Tack vare alternativet “dela” kan du skicka dem till i något socialt nätverk eller som e-postgenom att kunna lägga till önskade meddelanden.

Det finns många alternativ för att få en Photo Booth om du inte har en. Bland sajterna som erbjuder detta gratis finns Softonic, PortalProgramas och Softradar.

Online med Pixect

Pixect är en applikation som låter dig enkelt ta bilder och spela in videor online och lägga till effekter direkt från servern.

Denna applikation är gratis att ladda ner med Chrome webbutik. Du behöver bara ta ett foto, acceptera de nödvändiga behörigheterna och leka med de olika effekterna som appen erbjuder.

med en anpassad ram

Din Mac erbjuder många alternativ för att lägga till effekter till foton. en av dem är anpassade ramar. För att göra detta kan du installera applikationer som Photoscape som rekommenderas för dem som precis har börjat med fotoredigering. Denna applikation är lätt att använda för att anpassa ramarna för ditt arbete, familjefoton eller dina första projekt.

Ett annat rekommenderat program för din Mac är Pixelmator, ett alternativ för mer krävande proffs, tack vare vilket du kommer att kunna anpassa dina ramar på ett spektakulärt sätt.

Använder iSight

Programmet iSight är ett mycket användbart program eftersom det ger oss full kontroll över din Macs webbkamera Kraft skjut dina bilder fritt i realtid. Dessutom lägger den inte till några filter efter att ha tagit ett foto eller en video.

Hur polerar man foton med WidsMob Portrait Pro på Mac?

WidsMob Portrait är ett gratisprogram som låter dig redigera foton på ett mycket professionellt sätt på din Mac. Tack vare det kommer du att eliminera rynkor, justera och mjuka upp egenskaperna hos karaktärerna i dina bilder. Du kan även justera färg, ljushet och hudton. På samma sätt kommer du att kunna justera ljusstyrkan på dina bilder när de inte håller önskad kvalitet.

Detta program tillåter ta bort missfärgning och mycket mörka skuggor med ett klick. Efter att ha exporterat fotot låter applikationen dig separat redigera ögon, kinder och tänder och till och med hela huden. Detta uppnås enkelt med en reglage med vilken du kan justera storleken på ögonen, bredden på munnen eller formen på ansiktet.

Vilken är standardupplösningen för webbkameran på Mac?

Beroende på versionen av din Mac är dess standardupplösning inom intervallet 1080p för 27-tums iMac och 24-tums iMac M1.

För att kontrollera upplösningen på din personliga Mac tillgång “Systeminställningar”och tryck sedan på “Displays”. Ali kommer att presentera en lista med bestämmelser. De mest populära är 1280p gånger 2024p för standardfallet och 1280p gånger 800p för panoramabilder.

Hur förbättrar man kamerans bildkvalitet på Mac?

Om du upptäcker att bildkvaliteten på din webbkamera inte uppfyller dina behov bör du börja med att utesluta eventuella programvarufel. För att göra detta måste du komma åt “inställningsmappen” på din Mac i kontrollera kalibreringen av ljusstyrka, kontrast och färg är passande.

Det finns också en möjlighet att göra externa element. Se till att belysningen i rummet där du filmar eller fotograferar är tillräcklig.

Med tanke på alla dessa faktorer kan du också ladda ner ett program som du kan justera kameraupplösningen. Till exempel, Ecamms iGlass, mycket lämplig för din Mac-webbkamera, och du kan välja den kostnadsfria provperioden.

Tänk på att om du lägger till dessa program på din Mac kan det påverka det använda utrymmet. Därför är det absolut nödvändigt att prova några alternativ för att frigöra utrymme och därmed öka den för att lagra viktig data och därmed förbättra prestandan på din Mac.

Så här rekommenderar vi att du kommer åt Apple-menyn på din Mac. Se hur mycket lagringsutrymme som finns tillgängligt. Tryck på “hantera” så får du några rekommendationer som Spara till molnet, minska röran och optimera lagringen.

Du bör också ta hänsyn till att din Macs startskärm ofta är fylld med ikoner som gör det svårt att se de viktigaste genvägarna. Sedan kan du dölja din Mac eller Macbook Dock som du vill. För att göra detta måste du följa dessa steg:

  1. Öppna alternativet “Systeminställningar” och du kommer att hitta skärmen “Dock”.
  2. Du hittar alternativet “dölj automatiskt”.
  3. Klicka på “dölj automatiskt” så försvinner dockan. Du kan se den genom att peka på pekaren längst ner på din Mac.
0 Shares