Hur tar jag reda på och ändrar IP-adressen för min Windows 10-dator?

0 Shares

När du ansluter till routern kommer den att använda en DHCP-server för att tilldela filen IP-adress till varje ansluten enhet. Servern DHCP Den finns i routrar och ansvarar för den automatiska genereringen av en IP-adress. Denna server genererar data för att ansluta till nätverket och ansluta till Internet.

Vad är en IP-adress?

En IP-adress är en samling nummer som ansvarar för logisk identifiering Nätverksgränssnitt. Du vet förmodligen inte vilken IP-adress som är tilldelad din dator, men oroa dig inte, den här artikeln kommer att förklara hur du gör det ta reda på om det är en IP-adress och vad man ska göra för att ändra det.

Hur tar jag reda på vad som är IP-adressen för min Windows 10-dator?

Kanske kommer du någon gång att behöva veta vilken IP-adress de tilldelade dig, om du behöver öppna portar eller Ändra vissa tjänster.

Det enklaste sättet att se IP-adressen är att öppna filen MS-DOS.

Vad är ett MS-DOS-fönster?

MS-DOS är förkortningen för MicroSoft Disk Operating System i det spanska operativsystemet Microsoft. Detta är det huvudsakliga datorsystemet.

Hur öppnar man ett MS-DOS-fönster?

För öppet i ett MS-DOS-fönster måste du följa dessa steg:

  1. Du måste öppna applikationen “Cortana”.
  2. När du är i applikationen måste du skriva “Cdm”.
  3. Då får du skriva där “Ipconfig”.

Efter att ha slutfört alla föregående steg a lista med IP-adresserna för varje nätverkskort som är ansluten till datorn.

Förmodligen den adressen Byta till någon gång sedan vi fick det från DHCP-server och om du har öppnat portarna kommer de att stängas. För att förhindra att detta händer måste du konfigurera din dators IP-adress manuellt.

Hur ändrar jag IP-adressen i Windows 10?

om du vill Uppstart IP på din dator måste du följa dessa steg:

  • Det första steget är att öppna filen “Center nätverk och delning”. Detta kan hittas i Cortana eller genom att klicka på nätverksikonen.
  • Där måste du hitta din fil Internet anslutning. Du kommer förmodligen bara att ha en via Ethernet-kabel eller Wi-Fi.
  • Du måste välja den för att fönstret för anslutningsegenskaper ska visas. Här behöver du söka och lokalisera “Internetprotokoll version 4 (TCP / IPv4)”.
  • När “Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)” visas klickar du på knappen “Fastighet” och en skärm visas där du kan konfigurera IP-adressen.
  • Systemet kommer initialt att ställas in för att automatiskt ta emot en IP-adress av en DHCP-server, och det måste det ändra det manuellt.
  • För att ändra det manuellt måste du markera alternativet “Använd följande IP-adress” och fyll i utrymmena med önskad information.
  • När du har slutfört alla uppgifter, spara ändringarna och klicka “Ansök i teamet” . Anslutningen kommer att startas om och efter återanslutningen kommer den nya konfigurationen att vara aktiv.

Den här adressen kommer att ansluta till din dator och du kommer att kunna öppna tjänster och portar utan att behöva oroa dig för dem ständigt förändras.

Det är viktigt att ta hänsyn till detta samma IP-adress kan inte användas på olika enheter eftersom anslutningsproblem kommer att uppstå.

I menyn “Center nätverk och delning” Du kommer också att kunna se IP-detaljerna, klicka bara på knappen “Detaljer” så kommer all information att visas.

Routerportar

Vi nämnde handling öppna portar och sedan förklarar vi vilka portarna är. Det är underförstått att en router är en enhet som skickar data mellan olika nätverk för att erhålla Internet anslutning.

När skicka uppgifterna Från det lokala nätverket till det externa nätverket använder routern portar. Hamnarna ansvarar för att organisera all information som skickas.

Varför öppna routerportar?

I vissa fall kan detta vara fallet konfigurationsproblem routerportar kan detta orsaka långsamma anslutningsproblem eftersom datorn inte vet exakt vilken port som ska användas för att skicka informationen.

För att städa Denna typ av olägenhet är nödvändig för att öppna routerns portar och börja konfigurera dem korrekt.

0 Shares