Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur tar jag bort Windows 10 webbläsarhistorik

Dessa dagar är din webbhistorik som ditt fotavtryck över internet. Varje modern webbläsare, från Google Chrome till Microsofts Internet Explorer, låter användare gå tillbaka till en webbplats som de har besökt nyligen. Dessa historier är inbyggda eftersom många användare ofta besöker samma webbplatser om och om igen. Vad händer om du inte vill att din dator kommer ihåg de webbplatser du besöker? Vad händer om du vill ta bort webbläsarhistoriken i Windows 10? Att göra det är ganska enkelt.

Läs: Bästa Windows 10-webbläsaren: Edge vs Chrome

Din webbläsarhistorik är bara en lång lista över webbplatser som du har besökt, vanligtvis i kronologisk ordning. Både Internet Explorer och Microsoft Edge spårar webbläsarhistorik över flera enheter för enkel användning.

Så här tar du bort din Windows 10-webbläsarhistorik i både Microsoft Edge och Microsoft Internet Explorer.

Ta bort din Windows 10-webbläsarhistorik i Microsoft Edge

Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet eller Windows-knappen i Aktivitetsfältet för att öppna Start meny.

Så här tar du bort Windows 10-webbläsarhistorik (1)Hitta Microsoft Edge app i din lista över installerade appar. Chansen är stor att den är fäst på Start-menyn som i vårt exempel. Du kan också trycka eller klicka på Alla appar och välj Microsoft Edge från listan över appar och program som du har installerat på din maskin.

Så här tar du bort webbläsarhistorik i Windows 10 (3)Användare av Windows 10-surfplattor och 2-i-1-enheter bör notera att deras startskärm kan se lite annorlunda ut än vad som visas ovan. De ska trycka eller klicka på menyknappen längst upp till vänster på skärmen och sedan välja Alla appar. Microsoft Edge borde finnas på listan.

Så här tar du bort webbläsarhistorik i Windows 10 (4)Tryck eller klicka på i verktygsfältet till höger. Den här knappen öppnar en rullgardinsmeny som döljer massor av alternativ för mer erfarna användare som vill justera webbläsaren.

Så här tar du bort Windows 10-webbläsarhistorik (5)Välj inställningar från rullgardinsmenyn.

Så här tar du bort Windows 10-webbläsarhistorik (6)Leta efter alternativet Rensa webbdata. Tryck eller klicka på knappen märkt Välj Vad du vill rensa.

Så här tar du bort webbläsarhistorik i Windows 10 (7)Från den här menyn kan du bestämma vilket sparat innehåll du vill bli av med. Som standard är webbläsarhistorik, kakor och sparade webbplatsdata och cachade filer valda. Om du bara vill ta bort din webbläsarhistorik men behålla dina inloggningar och annan historik, se till att endast Webbhistorik är valt.

Så här tar du bort Windows 10 webbläsarhistorik (8)I slutändan är det upp till dig vad du vill radera. Jag skulle hålla mig borta från att radera lösenord om du har använt Microsoft Edge som ett sätt att hålla reda på alla dina inloggningar.

När du har gjort dina val trycker eller klickar du på Klar.

Ta bort din Windows 10-webbläsarhistorik i Internet Explorer

Öppna Internet Explorer från Start-menyn eller Start-skärmen. Om du inte ser det, välj Alla appar och leta efter det under Windows-tillbehör.

Så här tar du bort webbläsarhistoriken i Windows 10 (9)Klicka eller klicka nu på inställningar alternativ i Start-menyn. Detta öppnar en rullgardinsmeny med massor av alternativ.

Så här tar du bort Windows 10-webbläsarhistorik (10)Tryck eller klicka på Internet-alternativ.

Så här tar du bort webbläsarhistoriken i Windows 10 (12)Det tredje avsnittet från toppen av Internetalternativmenyn är Sökhistorik. Det är den plats där Internet Explorer håller inställningar för allt ditt innehåll.

Tryck eller klicka på Radera… knapp. Markera inte kryssrutan Ta bort webbhistorik till vänster om den här knappen. Om du gör det raderar Internet Explorer din historik varje gång du avslutar, vilket kan vara frustrerande.

Så här tar du bort webbläsarhistoriken i Windows 10 (13)Markera kryssrutan bredvid allt innehåll som du vill ta bort. De olika alternativen är desamma som Microsoft Edge. Återigen kommer du sannolikt att hålla dig borta från att radera lösenord om du använder Internet Explorer för att ange dem istället för att komma ihåg var och en.

Så här tar du bort webbläsarhistorik i Windows 10 (14)Det är allt. Lycka till med att ta bort din Windows 10-webbläsarhistorik. Allt sagt bör saker gå ganska enkelt eftersom det bara finns ett sätt att ta bort historik för varje webbläsare.

Observera att Windows 10 synkroniserar webbläsarhistorik över enheter. Bara för att du tar bort din webbläsarhistorik här betyder det inte nödvändigtvis att den har gått från en annan enhet som du har loggat in med ditt Microsoft-konto.

6 bästa Windows 10-bärbara datorer 2018

Razer Blade Stealth – 1 499,99 dollar

Razer Blade Stealth - 1 499,99 dollar

Razer Blade Stealth är en avancerad bärbar dator som förvandlas till ett spelkraftverk med rätt tillbehör.

Den bärbara datorn har fått sitt namn från sitt svarta eller gunmetal aluminiumchassi. Med 0,52 tum tunn och 2,98 pund har du inte svårt att fylla den i en väska. Trots den tunna profilen håller den i 10 timmar mellan laddningarna och har ett Chroma-tangentbord som lyfter fram de tangenter du behöver för att spela dina favoritspel. Intel-grafik finns inuti, men anslut den till ett grafikkort med hjälp av Razer Core-tillägget och du kan förvänta dig spel med full upplösning även på modellen med en 13,3-tums 4K-skärm med beröring.

Du kan beställa en Razer Blade Stealth med så lite eller så mycket kraft som du behöver. Den stöder upp till en fyrkärnig 8: e generationens Intel Core i7-processor, 1 TB SSD-enhet och 16 GB RAM-minne. Den har ett 3,5 mm headsetuttag, 2 USB 3.0-portar, en HDMI-port och en Thunderbolt 3-port. Den Thunderbolt 3-porten kommunicerar med tillägget Razer Core.

Läsa: Razer Project Valerie är en Badass Triple Monitor Gaming Laptop

Razer Blade Stealth börjar på $ 1499,99. En Razer Core v2, som använder de grafikkort du redan äger, kostar $ 499,99.

Köp Razer Blade Stealth för 1 499 $ från Razer