Hur tar jag bort Orange Box frĂ„n en Chromebook? – HjĂ€lpmedelsalternativen

0 Shares

Idag kÀnnetecknas Chromebooks av att vara mycket avancerade datorer som ger anvÀndarna en oövertrÀffad upplevelse. AnvÀnder det alla typer av funktioner kan utförasFrÄn att konfigurera eller Àndra ditt tangentbord till att snabbt och enkelt lagra ett stort antal objekt i molnet. Dessutom har den en hög sÀkerhetsnivÄ, sÄ att du kan arbeta bekvÀmt utan problem.

Visst, det gör det ibland att anvÀndare fÄr en orange lÄda över hela skÀrmen. Detta kan bero pÄ en mÀngd olika anledningar som vi ska prata om om ett ögonblick. Det viktiga Àr att du Àr medveten om att detta inte Àr en krasch i operativsystemet, sÄ du bör inte vara orolig. För med rekommendationerna nedan kommer du att kunna anvÀnda din Chromebook normalt.

Av vilka skÀl visas en orange ruta pÄ min Chromebook?

NÀr de anvÀnder en Chromebook vet folk ofta inte hur man aktiverar eller inaktiverar en Wi-Fi-anslutning, eller Àr bara oroliga nÀr de uppskattar att en orange ruta visas pÄ skÀrmen. Det hÀr Àr vad som hÀnde, nÀr Chromevox aktiveras av misstag, ett system som ansvarar för att hjÀlpa personer med synnedsÀttning med hjÀlp av Googles skÀrmlÀsare. Och Àven om det hÀr alternativet Àr mycket praktiskt för dessa mÀnniskor, kan det vara obekvÀmt för anvÀndare som inte har nÄgra synnedsÀttningar.

För min del Chromevox Àr inte aktiverat som standard pÄ en Chromebook och dess aktivering beror pÄ dÄlig koordination nÀr du anvÀnder tangentbordet. Lyckligtvis Àr det helt enkelt att inaktivera den hÀr funktionen igen och nÀr du vÀl kÀnner till alla steg kan du göra det sÄ mÄnga gÄnger du behöver eller ge rÄd till andra som upplever samma situation. Naturligtvis kan du Àven lÄsa din Chromebooks skÀrm för att undvika den hÀr typen av besvÀr.

Hur blir jag av med den orange rutan som dyker upp pÄ min Chromebook?

Som vi nÀmnde tidigare, om du uppskattar den orange rutan pÄ skÀrmen nÀr du surfar pÄ en Chromebook, bör du inte bli orolig. Detta detta Àr inte en bugg eller en bugg med systemet, den bestÄr bara av dÄlig nyckelkoordination nÀr detta kommando av misstag aktiveras. Av denna anledning visar vi dig i det hÀr avsnittet tvÄ sÀtt att snabbt rÀtta till din olycka.

Åtkomst till de avancerade instĂ€llningarna för Chromebook

Om du enkelt vill inaktivera Chromevox, Vi rekommenderar att du anger tillgÀnglighetsinstÀllningar. För att uppnÄ detta mÄste du ange instÀllningarna som visas lÀngst ner till höger pÄ skÀrmen tills du hittar alternativet Visa avancerade instÀllningar genom att vÀlja alternativet TillgÀnglighet. DÀr kommer du att se en kryssruta som kommer att markeras eller aktiveras. SÄ det ÄterstÄr bara att avaktivera den genom att avmarkera den.

Observera att ibland visas den hÀr rutan omarkerad, och pÄ samma sÀtt mÀrker anvÀndare fortfarande att en orange ruta visas pÄ skÀrmen. För att lösa detta problem Àr den mest idealiska lösningen detta starta om din Chromebook eller stÀng av den helt under nÄgra minuter. Du kommer att se att nÀr den slÄs pÄ kommer den orange rutan att försvinna helt.

AnvÀnda kortkommandon

Det Àr vÀldigt lÀtt att helt försvinna den orangea rutan nÀr du anvÀnder tangentbordet pÄ skÀrmen med genvÀgar, vilket innebÀr ganska praktiskt och anvÀndbart alternativ. För att göra detta mÄste du trycka pÄ Ctrl + alt + z för att aktivera eller inaktivera den orange rutan inom nÄgra sekunder med hjÀlp av systemtillgÀnglighetsinstÀllningarna. NÀr du vÀl har gjort det kommer denna irriterande ruta inte lÀngre att vara synlig nÀr du markerar eller avmarkerar kryssrutorna som vi pÄpekade i föregÄende avsnitt.

Hur vet du att den orange rutan Àr helt inaktiverad pÄ din Chromebook?

Du kommer att kunna mÀrka att den orange rutan Àr inaktiverad pÄ din Chromebook, om du inte kan höra en röst som lÀser högt innehÄllet som man arbetar med pÄ skÀrmen eller som markören pekar pÄ för tillfÀllet. NÀr den hÀr funktionen Àr avstÀngd kommer du ocksÄ att höra ett pip för att meddela dig att Chromevox Àr helt avstÀngd. TÀnk pÄ att detta Àr en mycket vÀrdefull resurs och Àr integrerad i systemet gratis, men du kan inaktivera den varje gÄng du behöver den utan att oroa dig för mycket varje gÄng den dyker upp pÄ din skÀrm.

0 Shares