Hur tar jag bort eller tar bort skadlig programvara och virus från min Windows 10-dator med Chromes skanning för skadlig programvara

0 Shares

Det värsta som kan hända oss som användare är att vår dator, både hemma och på kontoret, är infekterad med virus eller skadlig kod, det vill säga datorprogram som är skapad av hackare vars enda funktion är att förstöra din dator och även för att kunna stjäla information från den.

Skadlig programvara? Ingen vill ha det här på sin dator och nästan vem som helst kan tänka: “det kan hända migTills du gör det och du inte vet exakt vad du ska göra först.

I den här artikeln visar vi dig Så här tar du bort skadlig programvara och virus från din Windows 10-dator använda de nödvändiga verktygen som den inbyggda webbläsarens detektor för skadlig programvara i Google Chrome, Forever.

Kanske ringa IT-avdelningenbe en vän om hjälp eller försök att läka datorn själv.

Eller så kanske du vill tilltala dig själv denna fråga i säkerhetsforumet där andra människor har stött på samma problem som du och hittat en lösning.

Hur man återställer infekterade filer

Säkerhetskopiera alla dina dokument innan du tar bort infektionen

Oavsett infektion med skadlig programvara är det första du bör göra säkerhetskopiera alla filer och dokument Viktig.

Du kan göra detta genom att spara dina viktigaste data till en extern källasåsom DVD/CD, gratis molnlagringstjänster, USB-minnen eller externa enheter. Använd den här guiden för att bättre säkerhetskopiera dina data online.

Via säkerhetskopieringsproceduren, kan du spara dina viktigaste data till en extern källa för att hålla den säker. Du kan göra detta manuellt eller automatiskt och vi rekommenderar att du använder sådana säkerhetskopieringsverktyg.

Sätt din dator i felsäkert läge med nätverk

  • Koppla bort DVD-skivor, CD-skivor eller andra USB-enheter från din dator (kom ihåg att dessa är flyttbara och bärbara enheter som kan innehålla virus som genvägar och kan påverka din dator), stäng sedan av datorn.
  • Börja trycka på F8 om och om igen tills du är i felsäkert läge med nätverk.
  • Det kommer att göra ditt system kör bara kritiska processer och det kommer att förhindra att vissa malwareinfektioner startar.
  • Om du använder Windows 8 eller Windows 10, så här startar du din dator i felsäkert läge.
  • För tidigare versioner som Windows 7.

Ta bort dina temporära filer

  • För att göra skanningsprocessen smidigare och enklare.
  • Du bör ta bort alla onödiga temporära filer från din dator.
  • jag kan göra det högerklicka på en enhet i Windowssom C: / eller D: / -> Egenskaper -> Diskrensning.
  • Välj de filer du vill ta bort och ta bort från menyn.

Gratis borttagningsverktyg för skadlig programvara

För att rengöra din dator behöver du specialiserad programvara för att hitta och rensa skadliga skanningsverktyg. Här är en en lista över alla program du behöver vid rengöring.

SUPER anti-spyware

Har en gratisutgåva kan upptäcka olika former av skadlig programvarasuperantispyware hanterar adware eller spionprogram, det skannar effektivt och tar bort oönskade filer från din dator.

Du kan styra skanningsalternativen välja de filer som verktyget ska skanna. Skanningarna kommer att göras manuellt, men full kontroll över skanningarna gör det till ett bra alternativ för användarna.

Kaspersky TDSSKiller

Detta är ett gratis verktyg för borttagning av skadlig programvara för Windows. TDSSKiller är designat för att ta bort rootkits, som är skadlig programvara som körs samtidigt som din dator och dölj aktiviteten hos andra skadliga program.

Rootkits kan komma åt administratörsrättigheter på den infekterade datorn och ge djupare åtkomst till andra typer av skadlig programvara. Onlineangripare kan fortsätta infektionen under lång tid och är svåra att hitta och ta bort.

ADW rengöringsmedel

Det är ett gratis verktyg som är specialiserat på att ta bort adware, webbläsarkapare och mer potentiellt oönskad skadlig programvara som har infekterat din webbläsare.

Vi får se nu hur man använder den inbyggda skannern för skadlig programvara från Google chrome. Denna funktion är inte särskilt välkänd. Mest för att det är ett ganska komplicerat “hitta”-alternativ så att säga.

Men webbläsaren innehåller en detektor för skadlig programvara, vilket är skadlig programvara som: Det är mycket användbart och effektivt. Med den här malwaredetektorn kan du undvika att behöva installera ett annat program.

Nedan ser vi hur man använder inbyggd skanner för skadlig programvara i Chrome och därför förbli lite säkrare.

Det är också värt att påpeka att det inte heller är ett extremt komplett verktyg, och de är bättre, men det är ett bra tillägg för att få mer säkerhet på din dator. Helst borde du ha också ett bra antivirus på din dator.

Chrome skanner för skadlig programvara

Öppna Chrome då måste du gå till Inställningarför detta måste du gå till det övre högra hörnet till tre poäng. En meny öppnas och rullar ner till där det faktiskt står Inställningar.

En ny flik öppnas med alla konfigurationsalternativ som Chrome har. Nedan finns alternativet “Avancerad konfiguration” vi är intresserade av, klicka på det att införa några nya alternativ.

Du måste leta efter avsnittet som sägerÅterställ inställningar och radera“Här kommer du att se två alternativ, och det som intresserar oss är det som säger” Ren dator “.

Hur man använder skannern för skadlig programvara i Google Chrome

När du klickar på det här alternativet börjar verktyget skanna din dator efter skadlig programvara. Det är så enkelt att göra chrome detektor för skadlig kod fungerar.

När det är klart, om ingen skadlig programvara hittas då ska jag förklara att det var så. Annars, om den hittar någon skadlig programvara, kommer den att ge dig möjlighet att eliminera den.

Kom ihåg att detta är ett bra alternativ för att kunna hantera skadlig programvara. Det finns också många antivirusalternativ, ganska kraftfulla och framför allt gratis. Dessutom, som vi sa, är det viktigt att ha ett pålitligt antivirusprogram för att få bättre säkerhet på din dator.

Om du inte vill ladda ner någon eller om du inte har pengar för ett betalköp. Windows Defender är ett bra alternativ för de allra flesta användare.

sa ett alternativ Den är tillgänglig som standard på Windows 10 aktiverad, så du behöver inte göra något för att vara skyddad.

0 Shares