Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur tar jag bort eller kopplar bort ett Google-konto från min Android-mobil

Google är ett amerikanskt företag som har utmärkt sig i flera år genom att erbjuda allmänheten en mängd mycket funktionella program och tjänster. Idag anses de vara det nästan oersättliga verktyg när du gör en del arbete eller bara skriv ner informationen. Det breda utbudet av funktioner som det ger användarna är väldigt brett och varierat, och inte alla känner till de flesta av dem, bara de grundläggande, som Gmail, Chrome eller YouTube.

Att ha ett Google-konto innebär att ha ett konto med alla dess funktioner, från webbläsaren ner till den minsta sak du kan hitta som tillhör Google. Därför händer det ofta att så snart du anger ditt personliga konto, vare sig det är på en ny dator eller på någon enhet som ansluter till Internet, kan du få tillgång till all din information. Datan du sparat från början på din första dator kommer att vara till hands på några sekunder.

Hur kopplar jag bort ett Google-konto på min Android-telefon?

Om du öppnar ett konto från din mobila enhet kan du se din e-post, sparade kontakter läggs till, se innehållet du har i Google Foton, komma åt innehåll som sparats på disken med Google Drive och du kan till och med komma åt sparade lösenord i Chrome .

Kort sagt, du kan ha grundläggande information till hands, en funktion som är mycket användbar när du byter enhet. Men dessa konton har sina för- och nackdelar.

En av de största nackdelarna med att logga in med ett Google-konto på någon annan enhet, oavsett om det är en Android-telefon eller en annan dator, som har tappats bort eller blivit stulen. all din information kommer att vara tillgänglig för någon annan än dig. Därför är det bäst att koppla bort eller ta bort ditt konto. Om det är en Android-telefon följer du bara dessa steg:

  1. Gå till Inställningar från mobiltelefonen du ska till Radera konto.
  2. Välj alternativet “Konton”. Här kan du lägga till eller ta bort ytterligare konton du har aktivt på din telefon.
  3. Välj det Google-konto du vill ta bort från enheten och välj ett alternativ “Radera konto”
  4. När det är klart kommer telefonen att be dig ange säkerhetsupplåsningsnyckeln (PIN, mönster, numeriskt eller alfabetiskt lösenord eller fingeravtryck) för att verifiera att du är den rättmätige ägaren till telefonen och därmed kan du utföra önskad åtgärd.

Efter att ha följt dessa enkla steg det valda kontot kommer att raderas automatiskt. Samma åtgärd är densamma för alla andra konton som hör till telefonen, oavsett om det är WhatsApp eller någon annan e-postadress.

Vilka andra verktyg är tillgängliga för Google-användare?

Lite Googles verktyg som är tillgängliga för alla användare är inte allmänt erkända, och om ett stort antal människor är bekanta med dem kanske de allra flesta inte kan använda dem för att komma ihåg vem de är. Men nedan kommer du att kunna träffa några som kan vara av intresse för dig:

Google Awrods

Huvudfunktionen hos Google Adwords är att skapa annonser som kan dyker upp på intressanta platser. Det här är de som ständigt körs innan YouTube-videor startar, mer specifikt.

Google-varningar

Detta är en varning som du kan konfigurera för att skicka e-postmeddelanden till din inkorg Gmail när något intressant dyker upp på webben, en publikation om ett specifikt ämne, video, nyheter osv.

Google Blogger

  • Det är ett verktyg med vilket Google gör det möjligt för varje användare skapa och publicera bloggar eller webbplatser på innehållet i dina preferenser.

Dessa och många fler är de som är tillgängliga för användaren. Det bör noteras att vissa applikationer kräver betalning för specifika funktioner, även om de i allmänhet är gratis för allmänheten.