Hur tar jag bort appar för att frigöra utrymme pÄ mina enheter?

0 Shares

Applikationer installerade pÄ en mobiltelefon tar inte bara upp det utrymme de vÀger nÀr de laddas ner. Du Àr med tidens gÄng ta mer och mer plats pÄ saker som uppdateringar och cache. Om din telefon har nÄtt sin lagringsgrÀns kan du ta bort appar för att frigöra utrymme pÄ telefonen.

Radera appdata i rensa cache Det hÀr Àr inte samma sak. Det Àr stor skillnad mellan de bÄda sakerna du behöver förstÄ och identifiera. DÀrefter visar vi dig hur du rensar appdata, hur du tar bort appar och mer.

Vad Ă€r skillnaden mellan “torka min data” och “rensa cache” i appen?

Applikationsdatarensning bestĂ„r av radera all data som har lagts till av dig, vilket i det hĂ€r fallet kommer att vara saker som konton eller instĂ€llningar. Å andra sidan, nĂ€r du rensar en apps cache, rensar dess senaste data, nĂ€r vi pratar om senaste data menar vi till exempel nedladdningsloggen eller nĂ„got liknande.

Med Spotify sparas lÄtar som en del av cachen och om du vill frigöra lite utrymme, du behöver bara rensa cachen för Spotify eller en annan app. Den nÀmnda appen kommer att fungera normalt utan problem, men en del av dina senaste uppgifter kommer att raderas.

Det bör noteras att de allra flesta mobiltelefoner har ett alternativ genom vilket du kan radera cachen och cookies som en mobil har. Det hÀr Àr nÄgot du kan dra nytta av nÀr du inte har utrymme pÄ telefonen och inte vill radera nÄgra appar.

Vilka applikationer lagrar mest onödiga data pÄ enheten?

De vanligaste anvÀndningsomrÄdena lagra onödiga data Dessa inkluderar WhatsApp, Facebook, Spotify, Google Chrome, bland andra. Men de som oftast lagrar onödig data Àr de vi just nÀmnde.

DÀrför, för frigör lagringsutrymme intern mobiltelefon du behöver göra Àr att gÄ till instÀllningarna:

 1. Hitta avsnittet “Applikationer”.
 2. Hantera dina applikationer
 3. VÀlj Facebook, WhatsApp eller nÄgon annan app
 4. Leta efter alternativet “Clear Cache”, tryck pĂ„ det och du Ă€r klar

SÄ hÀr Àr det sÄ hÀr frigör utrymme för applikationen som alltid lagrar onödig data i mobilminnet. NÀr dessa appars cacheminne Àr klar kan du se hur Google Chromes cache rensas.

Frigör utrymme pÄ min telefon om jag sparar foton, videor och filer i molnet?

En sak du kan göra för att frigör utrymme pÄ din mobiltelefon utan att behöva radera filer tar du bort foton och videor som du har i din mobiltelefon. Innan du tar bort dina foton och videor kan du ladda upp dem till molnet för att hÄlla dem sÀkra dÀr. Ett av de bÀsta stÀllena att ladda upp bilder Àr Google Photos-plattformen.

Om du fortfarande inte vet hur dina foton och videor laddas upp till Google Fotos moln, var uppmÀrksam pÄ processen som vi visar nedan:

 1. Ladda ner Google Foto-appen om du inte har den
 2. Logga sedan in pÄ applikationen med dina Google-kontouppgifter (om du inte har ett Google-konto, skapa ett)
 3. NÀr allt Àr klart mÄste du vÀnta pÄ att appen ska ladda alla foton och videor du har pÄ din enhet för att trycka pÄ din profilbildsikon
 4. För att avsluta, vĂ€lj bara “SĂ€kerhetskopiera” och gör vad Google Foto-appen sĂ€ger Ă„t dig

Med alla dina bilder i molnet kan du gĂ„ in i Google Photos-appen, trycka pĂ„ ikonen med din profilbild och vĂ€lja “Frigör utrymme”. genom att trycka pĂ„ denna ikon kommer att tas bort frĂ„n din enhet alla videor och bilder som redan har sparats i molnet.

Kan jag ta bort tillverkarens förinstallerade appar pÄ min mobiltelefon?

Det finns inget sĂ€tt ta bort applikationer som Ă€r installerade pĂ„ den mobila enheten som standard eftersom detta skulle fĂ„ vissa mobila processer att stoppas. Det enda som kan göras Ă€r att stĂ€nga av de program som du inte anvĂ€nder. För att avaktivera applikationer som du inte anvĂ€nder, gĂ„ till instĂ€llningar, sök efter applikationen dĂ€r, ange dess alternativ och vĂ€lj “Avaktivera”.

om du mĂ„ste ha problem med avaktivering Av de appar du inte anvĂ€nder mĂ„ste du besöka Android- eller iOS-supporten. Å andra sidan, om du vill ta bort nedladdade appar Ă€r allt du behöver göra:

 1. GÄ till telefoninstÀllningar
 2. GĂ„ till avsnittet “Applikationer”.
 3. Hitta den du inte vill anvÀnda lÀngre
 4. VÀlj det, tryck pÄ avinstallationsalternativet och bekrÀfta ÄtgÀrden

Hur kommer jag Ät nedladdade filer pÄ min enhet?

Det sista du kan göra för att frigöra telefonminne Àr att radera nedladdade video- eller ljudfiler. För att göra detta mÄste du lÀra dig att komma Ät nedladdningar frÄn din mobiltelefon.

pÄ Android

PĂ„ Android gĂ„r du bara till “Filer” eller “Filhanterare”.gĂ„ dĂ€r det stĂ„r “Device” eller “Internal Storage” och leta efter en mapp som heter “Download”.

pÄ iPhone

För iPhone mĂ„ste du göra samma sak. GĂ„ till applikationen “Filer”, sedan till mobilens internminne och slutligen till mappen “Nedladdningar”.

0 Shares