Hur strider fungerar i Axie Infinity – statistik, bonusar och attacker

0 Shares

Om du har vÄgat spela Axie Infinity men har lite kunskap, Àr nybörjare och inte vet vad du ska göra, eller letar efter en strategi för att bli en bÀttre spelare, idag Àr din lyckodag dÄ vi ska prata lite lite om statistik, bonusar och attacker i spelet.

Vilken statistik har varje Axie och vad Àr dess funktion?

Yxor har fyra statistik: HÀlsa, moral, skicklighet och hastighet som fungerar i spelet enligt följande:

HĂ€lsa

En hÀlsostatistik, Àven kÀnd som HP, Àr Axies förmÄga att motstÄ attacker och hÄlla sig upprÀtt.

Skicklighet

KÀnd som skickligheten, han Àr den enda lÀgger till skada nÀr du gör kombinationsattacker (det vill sÀga antalet kort eller drag du spelar).

Moralisk

Denna statistik gÀller för Dina chanser till en kritisk trÀff av din motstÄndares attack.

Fart

Även kĂ€nd som Speed, vĂ€lj yxan att attackera först (han eller den snabbaste) och minskar chanserna för en kritisk trĂ€ff.

Axies har 140 basstatistik fördelade över dessa fyra statistik. De varierar beroende pÄ arten av varje axe och vilken del av dess kropp.

Vilka Àr kroppsdelarna i varje Axie och hur pÄverkar de striden?

I Axie Infinity har varje Axies kropp sex delar: ögon, öron, horn, mun, rygg och svans, som alla, de fyra sista Àr ansvariga för att bestÀmma vilken roll var och en av dem har i strid.

Varje kroppsdel ​​lĂ€gger ocksĂ„ till statistik till yxan, beroende pĂ„ vilken klass den tillhör. Klasserna presenterar styrkor och svagheter jĂ€mfört med andra och Ă€r de som ange statistiken som Axie kommer att pĂ„verka i strid.

Hur fungerar spelets stridsmekanik?

Axie Infinity bestÄr av svÀngar, anvÀnda korten frÄn var och en av de tre axlarna i vÄrt teamgenom att noga övervÀga varje drag du gör och hur det pÄverkar dina chanser att vinna och slÄ motstÄndarlaget.

Hur berÀknas stridsskada?

Skada berÀknas genom att jÀmföra klassen pÄ kortet som anvÀnds av den attackerande yxan med den för den försvarande yxan. Som vi sa identifierar klassen styrkor och svagheter.

I samband med, om vi anvÀnder ett Dawn-kort för att möta Axe Beast, Det kommer att ge 15 % ytterligare skada. Annars, nÀr han anvÀnder ett odjurskort för att möta gryningens yxa, tar han 15 % mindre skada. Om Axie anvÀnder ett kort i samma klass fÄr hon ytterligare 15 % av skölden.

Hur utförs kombinationsattacker och kritik?

Kombinerade attacker utförs med tvÄ eller flera kort i attackomgÄngen (varje lag om tre har en kortlek pÄ minst 24 kort), vars attackstyrka kommer att bero pÄ förmÄgan hos varje yxa.

Skada kan berÀknas med formeln (Attack x Skill) / 500. Till exempel spelar Axie Beast (31 fÀrdigheter) Hungry Bird (110 skada) och Hare (120).

Vi berÀknar att 31 x 110 = 3410/500 = 6,8. Vilket betyder att Hungry Bird, spelad med ett annat kort, kommer att ta 6-7 extra skada. Om 31 x 120 = 3720/500 = 7,4. PÄ samma sÀtt kommer haren att fÄ cirka 7 ytterligare skador.

Kritiska attacker och sannolikheten att fÄ dem beror pÄ moralen hos varje yxa (ju högre det Àr, desto mer sannolikt Àr det). Kritiska trÀffar kan orsaka upp till 200 % skada för mottagaren, men de Àr slumpmÀssiga och ospecifika.

Vilka bonusar finns det i Axie Infinity?

Det finns tvÄ bonusar i spelet som ger olika fördelar beroende pÄ fall, vilket ger dig en liten fördel att vinna mer pengar medan du spelar.

Skydda

Detta erhÄlls nÀr man anvÀnder kort av samma klass som Axie, sÄ att försvararen fÄr 10% av skölden.

Förbindelse

NÀr ett Axie-lag (oavsett kroppsklass) spelar samma klass av kort i en runda kallas detta splitsning. Denna bonus varierar frÄn 5 till 6%.

0 Shares