Hur startar jag om, hårdåterställer eller fabriksåterställer jag min router från min dator?

0 Shares

Router, router (från den engelska routern) eller router är en enhet som låter dig ansluta datorer som arbetar inom nätverket. Dess funktion: ansvarig för rita rutten till din destination till varje datapaket i datornätverket

Även om vi bara kunde hitta dem i ett fåtal hem tidigare, finns det idag praktiskt taget inget hem som inte är det minst en router eftersom vi känner till små enheter som avger ljus och sänder en internetsignal runt dem.

Av ett antal anledningar kan dessa enheter, precis som alla andra, börja gå sönder eller bli långsammare med tiden. Vi borde kunna några knep för att få dem tillbaka till det normala. första operationen.

Sanningen är att många läsare förmodligen använder internet bara för underhållning då kommer det att finnas de som behöver detta nödvändiga verktyg för arbete eller studier.

Och då har vi inte råd att spendera några dagar med honom. routern är nere bara för att internetleverantören inte har en anställd till hands för att komma in och återställa den eftersom vi inte vet hur vi ska göra.

Faktum är att många gånger när en router börjar gå sönder måste vi få den tillbaka till det normala. ursprungliga konfigurationen som den hade från fabriken, för på så sätt kommer vi att förbättra dess prestanda.

Ett intressant faktum är att routrar nästan alltid finns samma återställningsmetod, och även om vi kommer att förklara fallet med SMC-företaget, är praktiskt taget alla desamma.

Vilka typer av routrar finns det?

routrar kan tillhandahålla företagsinterna anslutningar, mellan företag och Internet, och inom Internet Service Providers (ISP). Större routrar ansluter Internetleverantörer, och dessa enheter kallas ofta metroroutrar och kan användas i stora företagsnätverk

Uppkoppling i små kontor och hem

Routrar används i hemmen för att ansluta till bredbandstjänster som IP över kabel, ADSL eller fiber. router används hemma kan möjliggöra anslutning till ett företag via ett virtuellt privat nätverk.

Även om funktionellt liknar routrar, använder hemdatorer nätverksadressöversättning istället för adressering. Detta beror på att istället för att ansluta lokala datorer direkt till leverantörens nätverkbör hemroutern få de lokala datorerna att se ut som en enda dator.

Återställ routern till fabriksinställningarna

kanske många anledningar som du vill starta om din router för, oavsett om den är långsam, misstänker att den stjäl din signal eller helt enkelt för att du vet att du på detta sätt kommer att kunna njuta av snabbare surfning igen.

När vi funderar på att återställa en router från fabriken är det första vi behöver veta två metoder lika funktionellt att göra deten av mjukvara och den andra logiskt av hårdvara.

Det handlar inte om komplicerade procedurer på något sätt, så även om du inte är expert, följ oss steg för steg du kommer att hitta lösningar.

av programvara

  • För att starta om en mjukvarurouter är det första du behöver göra att ange dess konfiguration genom att placera privat IP-adress router, som vanligtvis visas på enheten i datorns webbläsare
  • Vi anger lösenordet för nätverket som vi själva konfigurerat eller det som kommer från fabriken med routern
  • Gå till Verktyg eller Verktyg i Konfiguration och sedan till Konfigurationsverktyg
  • Tre alternativ kommer då att visas, även om vi måste stanna i synnerhet Starta om routern till fabriksinställningarna och klicka på Nästa eller Nästa
  • Sedan kommer vi att gå till en skärm som frågar oss om vi vill bekräfta beslutet och vi måste tillhandahålla det Applicera-knappenoch sedan till Ja
  • Under denna tid kommer routern att starta om automatiskt och gå tillbaka till sin ursprungliga konfiguration, så den borde fungera utan problem.

av hårdvara

  • För att starta om hårdvaruroutern måste vi slå på enheten och vänta tills vi kan komma åt skärmen logga in via internet
  • Vid denna tidpunkt, tryck på den fysiska återställningsknappen, som är på i minst fem sekunder
  • Vi släpper återställningsknappen och väntar på att routern ska starta om
  • Vi flyttar runt på inloggningsskärmen och anger lösenordet som routern som standard hade att komma åt hanteringsskärm via enhetens nätverk.

Efter att ha följt dessa steg behöver du bara konfigurera om din router eftersom du kan se att du enkelt kan starta om din router, följ bara instruktionerna så blir du av med problemen och du kommer att ha routern fungerar normalt.

0 Shares