Hur ställer man in internetradiostationer på Linux med Cantata? (Exempel)

0 Shares

Oavsett hur gammal du är eller vilket skede av ditt liv du befinner dig i, är det alltid uppmuntrande att lyssna på bra musik på radio. Trots den ständiga utvecklingen av teknik är radion fortfarande föråldrad och är till och med tillgänglig för alla från vilken smart enhet som helst. Som i det här fallet, var ska du lära dig lyssna på internetradiostationer på Linux med Cantata.

För att ställa in din favoritstation, om den är tillgänglig, behöver du bara en lämplig internetanslutning för att starta handlingen. Tack vare webbläsare är det möjligt att hitta stationer uppdaterade till modern tid. Om det är fallet med Linux, då operativsystemet erbjuder en mängd olika verktyg som ger inträde till radion (leta efter lite mer på den officiella Linux-webbplatsen), markerad kantat.

Grunderna innan du ställer in Linux Internetradiostationer med Cantata

Cantata är ett program, förlängning eller tillämpning av vilket system som helst som distribueras av Linux MPD plattformsoberoende klientfunktion. Det är inte bara begränsat till radion, det är också praktiskt när du hanterar din arkiverade musiksamling på din dator.

MPD-klient (Musikspelare demon) det är en konventionell ljudspelare som består av en server-klient relation för att erbjuda sina tjänster. Termen demon hänvisar till ett specifikt inbyggt program eller datorprocess som körs i en specifik bakgrund. Detta innebär att den utför sina funktioner automatiskt, utan att användaren behöver utfärda kommandon.

Med det här programmet kan du, förutom att ställa in Linux-internetradiostationer med Cantata, lägga till dynamik till din musiksamling. Detta innebär att du kan skapa spellistor, Förinställda ljudalternativ baserat på aktuell smak eller så kommer den helt enkelt att meddela dig när du får podcasten som intresserar dig.

På samma sätt, tack vare de senaste uppdateringarna, kan den fungera som ett idealiskt stöd för att ansluta olika enheter anslutna till dess gränssnitt. Som ytterligare en bonuspoäng, arbete och integreras sömlöst med andra onlinetjänster som SoundCloud (Det är bra eftersom du kan njuta av dina favorittjänster.

Så du kan överväga att få fler följare på SoundCloud gratis så att du kan lyssna på radio och dela dina stationer) så att nyhetstrafiken alltid är aktiv när det behövs.

Den har en ganska omfattande konfigurations- och anpassningspanel, lämplig och imponerande för nya användare vid öppning. Med den kan du redigera några av de visuella aspekterna av programmet. nersom till exempel: konvertera det till “Miniläge” eller lägg till en annan vytyp till verktygspanelen.

Steg för steg för att installera Cantata och ställa in radiostationer på Linux

För syftet med denna handledning valdes Cantata 2.0 QT5 som är tillgängligt för alla Ubuntu-användare (även om du inte behöver det längre kan du avinstallera programmet från terminalen) och via PPA. Tryck först på “Ctrl + Alt + T” för att öppna en terminalwebbläsare med denna kombination och lägg till följande kod PPA: sudo add-apt-repository ppa: ubuntuhandbook1 / cantata-qt

Se till att du skriver korrekt och listan över tillgänglig programvara kommer att uppdateras omedelbart genom att introducera dig för programmet i fråga (i händelse av problem måste du känna till de bästa verktygen och programmen för mjukvaruuppdateringar på din dator).

Följande för att vara närmare ställ in på Linux internetradiostationer med Cantataär att installera programmet genom att trycka på de föregående tangenterna igen och denna gång transkribera: sudo apt-get update && sudo apt-get install cantata mpd.

Programgränssnittet kommer att öppnas, det kommer att analysera det i några sekunder enligt kunskaperna i denna handledning. Hitta alternativet “Internet” i sidofältet för alternativ och tryck sedan på “Streams”.

Det här alternativet låter dig ställa in Linux Internetradiostationer med Cantata, så välj en, Det är bara nödvändigt att “klicka”. Tryck på “play” och pusslet är löst, lyssna på radio med nöje i bekvämligheten av din dator.

Observera att det finns nästan oändligt många andra kategorier inom en radiokategori, så det kommer alltid att finnas utrymme att välja mellan. Du kan söka på språk, lokalradio, musikgenre, sportradio, bland annat, enligt dina preferenser och tryck även på “Gilla (hjärtaikon)” för att lägga till stationen till dina favoriter.

0 Shares