Hur stÀller jag in standardzoomnivÄn i Chrome och Firefox? (Exempel)

0 Shares

NÀr du surfar pÄ Internet besöker du vanligtvis hundratals sidor och webbplatser, var och en med sina egna egen konfiguration inom omrÄdet komposition av texter och bilder. Den hÀr gÄngen kommer vi att visa dig hur du stÀller in standardzoomnivÄn i Chrome och Firefox, de mest anvÀnda webblÀsarna.

Idag har webblÀsare en mÀngd olika inbyggda applikationer, vilket gör dem extremt mÄngsidiga. WebblÀsare Google och Mozilla Firefoxeftersom de Àr de mest anvÀnda pÄ internet, har de ocksÄ dessa mÄnga funktioner som Àr inriktade pÄ att fÄnga anvÀndarnas preferenser.

En av de sidor som du kommer att vara intresserad av att stÀlla in din zoom Àr Youtube för att kunna njuta av fler videoreproduktioner av denna sida.

För att zooma in eller ut: Zooma in

Ett av de mÄnga verktyg som nÀmns i denna anteckning Àr zoom. LÀr dig hur du stÀller in standardzoomnivÄn för Chrome och Firefox hÀr.

Zoom Ă€r en engelsk term som syftar pĂ„ ett element (teleobjektiv) i en video- eller stillbildskamera. Öst tillĂ„ter karaktĂ€rer att komma nĂ€rmare eller lĂ€ngre bort eller föremĂ„l.

AnvÀndningen av zoom har blivit populÀr sedan det tredje decenniet av förra seklet, tillsammans med utvecklingen av bio och senare tv. Dess ursprung gÄr dock tillbaka till 1800-talet (IXX). Med tillverkningen av de första moderna rymdobservationsteleskopen.

FrÄn detta avlÀgsna omrÄde bÀr termen zoom över till andra miljöer som t.ex berÀknings- och datorutveckling. HÀr anvÀnds det för att beteckna, nÀr det gÀller surfande pÄ Internet, ett verktyg som lÄter oss zooma in eller ut pÄ en specifik sida eller webbplats beroende pÄ anvÀndarens bekvÀmlighet.

NÀr du surfar pÄ webben stÀlls anvÀndaren inför miljontals alternativa sidor, var och en med en specifik konfiguration. Det Àr viktigt att veta hur man sÀtter pÄ sig standard zoomnivÄ i Chrome och Firefox.

Och medan bÄde Firefox och Chrome erbjuder alternativet att konfigurera sidstorleken som standard, finns det ocksÄ ett alternativ att stÀlla in en standardinstÀllningar för varje webblÀsare efter anvÀndarens behov.

Det hÀr verktyget finns inte bara i webblÀsare, Windows har ocksÄ förmÄgan att förstora alla program du behöver, och du kan till och med fÀsta det i aktivitetsfÀltet för att ha det till hands.

Kan jag stÀlla in standardzoomnivÄn i Chrome och Firefox?

Chrome, webblÀsaren för det internationella företaget Google, erbjuder naturligt möjligheten att stÀlla in zoomnivÄn pÄ ett förutbestÀmt sÀtt. I sÄ fall Àr det första steget att gÄ till Chrome och öppna ett fönster.

Vid denna tidpunkt “klickar” anvĂ€ndaren pĂ„ menyn för att gĂ„ in i konfigurationen. Sedan rullar den till alternativ “Utseende”. Det hĂ€r avsnittet innehĂ„ller verktyget “zoom” för sidan. Genom att klicka pĂ„ den hĂ€r funktionen, zooma in, a dossier med olika nivĂ„er tillgĂ€ngliga för att zooma in eller ut.

Genom att vÀlja den nivÄ av förstoring som passar anvÀndarens behov. Du kommer att kunna verifiera senare genom att öppna andra webbplatser eftersom dessa redan kommer att levereras med tillÀgget standard zoomnivÄ.

Precis som Chrome ger dig möjligheten att förbÀttra din webblÀsarupplevelse med ett zoomalternativ, har den ocksÄ ett verktyg för att ta eller ta skÀrmdumpar.

StÀll in standardförstoringen i Firefox

För webblÀsaren Mozilla Firefox, till skillnad frÄn Chrome, innehÄller den inte den hÀr funktionen. Det som ligger nÀrmast detta Àr fixat eftersom vissa funktioner i Firefoxs konfiguration erbjuder möjligheten att stÀlla in högsta eller lÀgsta och mellanliggande förstoring pÄ sidorna du besöker.

Du kommer dock att behöva ha nĂ„gon form av tillĂ€gg eller app som t.ex “NoSquintPlus” för att stĂ€lla in ett förutbestĂ€mt zoomomrĂ„de. Observera att vi hĂ€r visar hur du stĂ€ller in standardzoomnivĂ„n i Chrome och Firefox.

Utvidgning “NoSquintPlus” erbjuder möjligheten att stĂ€lla in ett förinstĂ€llt zoomintervall, vanligtvis för webbplatser du besöker i Mozilla, och Ă€ven för texter.

Du behöver bara slĂ„ pĂ„ verktyget i din webblĂ€sare. Klicka sedan pĂ„ bilden “NoSquintPlus”, finns i adressfĂ€ltet

För att göra detta, installera bara tillĂ€gget och i adressfĂ€ltet i din webblĂ€sare och gör det “Klick” om ikonen NoSquintPlus. StĂ€ll in den zoomnivĂ„ du vill ha och voila, frĂ„n och med dĂ„ kommer varje webbplats du besöker i Firefox att visas med standardzoomnivĂ„n.

Du bör veta att Chrome inte bara har verktyg för att förbÀttra och underlÀtta din webblÀsarupplevelse, utan att den ocksÄ har tillÀgg som lÄter dig anpassa och förbÀttra din webblÀsarupplevelse

0 Shares