Hur ställer jag in och synkroniserar Amazfit Band 5? | Skräddarsy ett smart armband

0 Shares

Det finns fler och fler tillbehör på marknaden som kompletterar eller ökar funktionaliteten hos andra enheter. Detta är fallet med Amazfit Band 5 som fungerar som förlängning av vissa enhetsfunktioner; och erbjuder även ett antal andra funktioner på egen hand.

På så sätt kommer användaren att kunna utföra sina uppgifter på ett enklare och bekvämare sätt. Genom att helt enkelt komma åt enheten på handleden, ha ställt in den och synkronisera den enligt dina preferenser.

Vilka krav behöver du för att synkronisera och anpassa Amazfit Band 5?

När du väl har ett Smart Band är processen att synkronisera den och ansluta den till din mobila enhet ganska enkel och punktlig. Eftersom du bara behöver ladda ner lämplig applikation och följ lämplig procedur.

Ladda ner Zeep-appen till din mobila enhet

Tidigare känd som Amazfit, denna applikation låter dig ansluta din telefon till ett smart band. Zepp är plattformen som tillåter synkronisera valfri modell av smart armband; eller ett smart band med en mobil enhet; inklusive Amazfit Band 5-modellen.

För att ladda ner en app måste du gå till lämplig appbutik, beroende på enhetens operativsystem. Det betyder att du behöver komma åt Play Store om du är en Android- och Apple App Store-användare; när du använder en iOS-enhet.

Dessutom ansökan Zepp är helt gratis och kompatibel med alla enheter. Så du behöver bara hitta den i appsökaren i butiken för att ladda ner och installera den utan problem.

Skapa ett konto på “Zepp”

När du har laddat ner Zepp-applikationen till din mobiltelefon är nästa sak du behöver göra att registrera dig på Zepp-plattformen. För att göra detta, gå in i applikationen och markera rutan markerad som “Logga in på Zeppa”.

Du kommer att omdirigeras till ett nytt fönster i applikationen, och nästa steg är: fyll i lämpliga fält med de begärda uppgifterna. Generellt måste du registrera en e-postadress som du har tillgång till; samt ditt för- och efternamn, och sedan skapa ett lösenord som överensstämmer med Zepps säkerhetsstandarder.

När du har angett dina uppgifter kommer din registrering på Zepp-plattformen att slutföras. Nu, efter att ha loggat in, måste du ange en rad personlig information såsom kön och ålder; och även längd och vikt, eftersom vissa av Zepps funktioner är relaterade till hälsa. När registreringen är formaliserad, du kan ansluta ett smart band!.

Aktivera Bluetooth på din telefon

För att kunna koppla ditt varumärke Amazfit 5, innan du måste aktivera Bluetooth på din enhet. Du kan göra det från meddelandefältet genom att välja lämplig ikon; eller från applikationen “Inställningar” genom att välja Bluetooth-fältet. Det är viktigt att kontrollera att din mobiltelefons Bluetooth är synlig för andra enheter; annars måste du aktivera den här funktionen.

Vilka är stegen för att para ihop och konfigurera Amazfit Band 5?

Först måste du gå till “Zepp”-applikationen på din mobila enhet och gå till avsnittet “Profil”. När du har kommit åt det här alternativet måste du göra det välj avsnittet “Min enhet”. i den visade menyn; ange sedan fältet märkt “Lägg till”.

Du kommer att märka att det finns olika föremål som du kan ansluta till, markera rutan som heter “armband” eller “band”. Som standard, när du väljer det här alternativet, kommer programmet att använda Bluetooth för att söka efter en kompatibel enhet. Så det bästa alternativet för att påskynda processen är att föra armbandet närmare telefonen medan det är på.

När enheten identifierar ditt varumärke Amazfit 5, skicka en synkförfrågan till armbandet eller titta på; Du måste acceptera denna begäran genom att välja lämplig ikon på smartbandskärmen. När du är ansluten kommer ditt Amazfit 5-märke att använda anslutningen för att uppdatera dess funktioner. Försök att inte bära armbandet när processen är klar.

Efter att uppdateringen är klar är sammankopplingsprocessen av Amazfit Band 5 och enheten framgångsrik. Därför kommer du bara att behöva utföra lämplig konfiguration för var och en av funktionerna i ditt smarta band; med en mobiltelefon från Zepp-appen:

Inkommande samtal: Som standard är Amazfit 5-svarsfunktionen inaktiverad. För att aktivera den här funktionen måste du gå till “Mina enheter” i din “Profil” i Zepp-appen. Där måste du välja Amazfit Band 5 och sedan alternativet “Inkommande samtal”; Du behöver bara ge lämpliga behörigheter för att kunna ta emot samtal från ditt smarta band.

Telefonaviseringar: Efter att ha valt varumärket Amazfit 5, gå till avsnittet som heter “Appavisering”; i fältet “Mina enheter” i Zepps “Profil”. Som standard kan du kombinera aviseringar från plattformar som Telegram, WhatsApp och Gmail; samt sociala nätverk som Facebook, Instagram och Twitter.

För att länka aviseringar från en annan plattform måste du ange alternativet “annat” i slutet av denna lista; där måste du välja en specifik applikation.

Aktivera varumärket Amazfit genom att lyfta handleden: Denna konfiguration görs i menyn “Profil”; specifikt i alternativet “Höj handleden för att se information”. Om du markerar den här rutan kan din Amazfit Brand 5 stänga av skärmen när du inte använder den; när du håller handen i vila. Dessutom kan du i den här panelen konfigurera den period av timmar som du vill att funktionen ska vara aktiv.

Hitta ditt varumärke Amazfit: Från “Profil”-menyn i Zepp har du alternativet “Hitta klocka”; Detta kommer att få varumärket Amazfit att vibrera för enkel sökning. Ett ganska effektivt alternativ i händelse av att du glömde platsen där du lämnade armbandet och inte hittade det.

Hitta din telefon: Det här alternativet är det omvända till det som nämns ovan, det vill säga det gör att du lättare kan hitta din mobila enhet; funktion implementerad på andra plattformar som Mi Band. För att aktivera denna funktion måste du använda en av din Amazfits interna funktioner; du måste svepa över armbandsmenyn och välja fältet “mer”.

När du väl är där kan du hitta och välja ‘Hitta telefonen eller hitta enheten‘; telefonen i fråga kommer att vibrera och göra ljud.

Mät din puls och sömndjup: I avsnittet “Profil” kan du göra lämpliga inställningar i fältet “Pulsdetektering”. Denna sektion har i sin tur olika funktioner såsom: automatisk pulsdetektering, sömnassistent.

Beroende på vilken funktion du väljer att använda, kommer sensorerna på ditt Amazfit-band att aktiveras; du kommer att kunna se posten för varje funktion i avsnittet “Aktivitet”. Zepp app.

Gör hjärtfrekvensmätningen mer exakt: I samma avsnitt där inställningarna för hjärtfrekvensmätning görs; du kan justera inställningarna för att vara mer exakta. Activity Detection låter dig koppla pulsmätningen till dina aktiviteter; så att informationen den visar är mer detaljerad.

Fungera “HR-varningar” får enheten att vibrera när pulsationerna är noll eller når ett visst värde.

Inaktivitetsdetektering: Denna funktion kan konfigureras från menyn i Zepps “Profil”; för att definiera den period under vilken den ska vara aktiv. Denna process gör att du kan aktivera sensorerna på Amazfit Band för att upptäcka när du ligger, sitter eller står. Så ditt smarta band har skickat ett meddelande till dig om att du ska göra lite fysisk aktivitet när du är inaktiv.

Aktivera larm på Amazfit Band 5: Du kan lägga till larm till smartbandet från appen på din enhet; genom att välja “Klockalarm” i Zepps “Profil”. I det här avsnittet kan du konfigurera de larm du vill ha i rätt tid; de som anges i appen kommer att läggas till Amazfit Band 5.

Tilldela händelsepåminnelser: Denna funktion gör att Amazfit Band 5 kan skicka ett meddelande som påminner dig om en specifik händelse. Du måste markera rutan som motsvarar “Event Creation” i din Zepp “Profile”. Varje händelse kan konfigureras med ett datum och en tid då ett händelsemeddelande kommer att skickas; Du kan också anpassa den med påminnelsetexten som kommer att visas på ditt varumärke Amazfit 5.

Anpassa ditt smarta band: Du kan ändra utseendet på Amazfit Band 5-gränssnittet i avsnittet “Klockans utseendeinställningar”; detta i din Zepp App “Profil”. Du behöver bara välja ditt föredragna utseende bland de som finns tillgängliga i biblioteket i det här avsnittet.

Å andra sidan kan du tro att ju fler funktioner i Amazfit Smart Band 5 du har aktiverat, desto mer blir batteriförbrukningen. Det kommer dock inte att skilja sig så mycket från förbrukningen som ditt Smart Band skulle ha, eftersom det bara har ett fåtal funktioner. Så du kan få ut det mesta av din enhet utan att oroa dig för enhetens strömförbrukning.

Var kontrollerar du om ditt Smart Band redan är ordentligt anslutet?

Om du, när du parade Amazfit Band 5 med en mobil enhet, fick ett meddelande om att synkroniseringen accepterades; den var ordentligt ansluten. Du kan dock omvärdera om båda enheterna är korrekt anslutna genom att ange din “Profil” i Zepp-appen. Du borde gå till avsnittet “Min enhet”.där det kommer att visas om en anslutning till ditt Amazfit 5-band har upprättats.

Ett annat sätt att bedöma om enheterna är korrekt anslutna är att: ingång till avsnittet “Bluetooth”.; i menyn “Inställningar” på den mobila enheten. Så här ska Amazfit Smart Band anslutas till enheten.

Varför synkroniseras inte ditt Smart Band med mobiltelefonen?

Vissa användare kan ha problem med att ansluta Amazfit Smart Brand 5 till en mobil enhet. Men alla möjliga problem kan lösas på ett enkelt sätt. I det första fallet måste du utesluta att din mobila enhet har fel i Bluetooth-funktionen för att kunna ansluta till andra enheter, eftersom synkroniseringen med Smart Band använd detta medium som en permanent länk.

I händelse av att Bluetooth på den mobila enheten fungerar korrekt; Det är möjligt att felet under synkroniseringen beror på den föråldrade Zepp-applikationsplattformen. För att bedöma det måste du gå till avsnittet “Sök efter uppdateringar”.i “Amazfit”-fältet i din Zepp “Profil”.

Så om det finns uppdateringar tillgängliga måste du ladda ner dem innan du kopplar ihop din telefon med Amazfit Band 5. På samma sätt måste du se till att både telefonen och Amazfit Band 5; att bli hittad mer än 20 % av batterikapaciteten. När du försöker upprätta en synkronisering, se också till att de två enheterna är några centimeter från varandra.

Å andra sidan, om problemet kvarstår måste du starta om telefonen på ett konventionellt sätt. Även om du måste justera ditt smarta band till fabriksinställningarna genom att ange Amazfit-bandet; välj alternativet “Återställ fabriksinställningar” i avsnittet “System” i menyn “Inställningar”.

Om inget av alternativen som nämns ovan kan lösa tidsproblemet; Du måste kontakta teknisk service. Om du inte kan få ett positivt svar måste du kontakta leverantören av ditt Amazfit-band.

0 Shares