Hur spelar jag in och redigerar videor i TikTok? – Handledning för redigering

En av plattformarna som har blivit en trend de senaste dagarna, Det är inget annat än TikTok, den här applikationen är en av de mest nedladdade i världen för att kunna skapa speciella ögonblick och dela dem med resten av världen.

Denna applikation av kinesiskt ursprung, som främst gjordes för att ungdomar skulle dela filmer och musik, har vuxit till att bli ett av de mest efterfrågade sociala nätverken i marknadsföringsvärlden. Dessutom är sättet att spela in videor på denna plattform mycket enkelt och problemfritt, med bara några små steg du kommer att kunna göra en bra film.

Hur ska jag spela in en video i TikTok-appen?

Om du är ny på TikTok-plattformen och fortfarande inte vet hur man spelar in en video, oroa dig inte, här kommer vi att lära dig hur du gör det väldigt enkelt och utan komplikationer. TikTok-appen är för närvarande tillgänglig på olika nedladdningsplattformar för iOS och Android, och erbjuder kraften se de senaste trenderna i världen och de saker som händer.

Nu när du har laddat ner TikTok-applikationen till din enhet och gjort det lämpliga profilinställningar där du har valt vilken typ av innehåll du vill titta på kan du nu börja skapa dina egna videor.

För att börja skapa videor i TikTok måste du välja knappen som visas på startskärmen som (+)Efter att ha valt det här alternativet har du möjlighet att börja spela in den video du vill ha, och med dessa olika alternativ för att göra processen enklare och mer kreativ.

Bland alternativen som kommer upp när du skapar en video finns ett alternativ som ger dig direkt tillgång till galleriet så att du kan välj de foton eller videor du vill lägga till i din video. Dessutom kommer det att tillåta dig att använda olika effekter i dina videor eftersom det finns många av dem och de är organiserade efter kategori för bättre bekvämlighet.

Å andra sidan hittar du också alternativ som ändra kamerans position, blixtaktivering, tillämpa skönhetsfilter, videolängd, lägg till låtar och mer. När du nu ser vilka alternativ som finns till ditt förfogande kan du mycket enkelt börja spela in video, kom ihåg att trycka på den röda knappen som visas i mitten av skärmen för att börja spela in.

När du har börjat spela in video kan du gör olika pauser där genom att trycka på mittknappen som indikerar pauserna välj den sedan igen för att fortsätta inspelningen och när du hittar videon redo kan du redigera den med de olika alternativen som nämns ovan och de som vi kommer att nämna senare.

Vilka alternativ kan justeras och redigeras i videor?

När du har spelat in en video som du vill dela på TikTok låter den dig göra det redigera videon och du kan också anpassa den efter eget tycke. Det beror på att appen har olika verktyg som gör att du kan lägga till effekter på röst, text, filter och mer så att du kan visa hur kreativ du är.

Rösteffekter

Om du har skapat en video på TikTok där du har lagt till din röst, men du inte är nöjd med hur den hörs, kommer du att kunna lägga till en effekt till din röst. Detta uppnås också tack vare alternativet som erbjuds av denna applikation som kallas en rösteffekt som visas på sidan av skärmen.

Bland effekterna av detta alternativ hittar du några väldigt roliga, som t.ex ekorrrösteffekt, jätte, robot, eco och andra som kommer att göra filmen unik.

Text

Andra fördelar med den här appen inkluderar möjligheten att lägga till text till din video, och det här alternativet låter dig konfigurera den både i din egen storlek som i textfärg, teckensnitt, understrykning och vilken typ av position du vill ha.

Rörelseeffekter

TikTok har ett alternativ där du kan lägga till rörliga effekter till dina videor och det här alternativet låter dig lägga till effekter som neonkontur, brand och mervar och en av dessa rörliga effekter gör din video unik och annorlunda än resten.

Hur laddar man upp inspelade videor till applikationsplattformen?

När du har din inspelade och redigerade video redo, vad du behöver göra för att dela den med andra människor är tryck på knappen “Nästa”. finns längst ner på skärmen. Efter att ha valt knappen kommer en skärm upp där du kan lägga till en beskrivning av videon, samt tagga den och publicera den i olika hashtags.

Dessutom har du möjlighet att konfigurera, om du vill att videon ska vara offentlig, så att de kan utföra duetter med den, samt tillåta kommentarer och andra alternativ. När du har ställt in din video trycker du bara på den knappen det står “Publicera” och det är allt som krävs för att dela din video.

Vem kan se film?

En av fördelarna med denna app är att du själv kan välja vem du vill dela videorna du skapar på den här plattformen med. På samma sätt kan du välja vilken nivå av integritet du vill ha och bland vilken de är (Alla, vänner, privat).

Tillåt kommentarer

Du kommer också att kunna konfigurera om du vill att andra ska se din video kommentera eller inte, detta ställs in innan du publicerar videon.

Relaterade Artiklar

Back to top button