Hur spelar jag in din skĂ€rm pĂ„ en dator med Windows 10, 11 och 7 gratis? – Med och utan appar

0 Shares

Ett av de verktyg som fÄ kÀnner till om operativsystemet Windows Àr möjligheten att spela in vad som hÀnder pÄ datorskÀrmen. Professorer och lÀrare, samt yrkesverksamma som anvÀnder diabilder för att presentera sina presentationer, Àr förmodligen de som kÀnner till och anvÀnder det mest.

Men vanliga anvÀndare av Microsofts operativsystem kan ocksÄ lÀra sig att anvÀnda det för att spela in intressanta spelsessioner, spela in en förelÀsning, göra anteckningar, spela in de steg vi tar nÀr vi installerar ett program eller en applikation etc. I den hÀr artikeln kommer vi att förklara hur man spelar in skÀrmen pÄ Windows-datorn med hjÀlp av inbyggda verktyg. Dessutom kommer vi att förklara hur man gör detta med tredjepartsapplikationer.

Hur kontrollerar man om skÀrminspelaren Àr bra eller inte?

Det finns mÄnga PC-skÀrminspelare och program dÀr ute i Windows, sÄ att vÀlja en Àr inte sÄ lÀtt. Dock en bra skÀrminspelning ska ha ett enkelt grÀnssnitt, vilket gör att vem som helst kan anvÀnda den utan mÄnga komplikationer.

En annan funktion som en bra skÀrminspelare bör ha Àr: har bra redigeringsverktyg. De sÀkerstÀller smidig och stabil inspelning utan fördröjning. Bra ljudalternativ, bÄde live och redigerade, kan stödja en mÀngd olika format som lÄter dig stÀlla in beroende pÄ vilken hÄrdvara du har.

Vilken Àr den bÀsta skÀrminspelningsplattformen online?

OBS Studio Àr bÀsta skÀrminspelningsappen online. Det Àr plattformsoberoende eftersom det körs pÄ de tre mest anvÀnda operativsystemen för stationÀra datorer, inklusive Windows, förstÄs. Den kan stödja olika redigeringsformat som MP4, FLV och mer, vilket Àr en stor fördel.

OBS Àr kompatibel med andra videoapplikationer som YouTube, sÄ att du kan ladda upp dina redigerade videor direkt frÄn dess grÀnssnitt. Den har utmÀrkta redigeringsverktyg som teman, chatt, filter och mÄnga konfigurationsalternativ. Det Àr ocksÄ möjligt att mixa ljud och video i realtid, det Àr gratis och kan anpassas med över 20 plugins.

Hur anvÀnder jag PowerPoint för att spela in skÀrmen?

Att anvÀnda PowerPoint för att spela in din datorskÀrm Àr extremt enkelt, och vi kommer att berÀtta hur du gör det med bara nÄgra fÄ steg.

Vi öppnar PowerPoint-applikationen med en tom presentation och trycker sedan pĂ„ fliken “Infoga” i det översta fĂ€ltet pĂ„ startsidan. Ett annat aktivitetsfĂ€lt öppnas och dĂ€r letar vi efter alternativet “SkĂ€rminspelning” eller Multimedia> SkĂ€rminspelning i tidigare versioner av Windows. Om du trycker pĂ„ “SkĂ€rminspelning” rensas skĂ€rmen, och en rad ljud- och videoinspelningskontroller visas överst.

Vi vĂ€ljer det “SkĂ€rmomrĂ„de” som vi vill tĂ€cka, det kan vara hela eller delar av skĂ€rmen. Om vi ​​vĂ€ljer en del av den kommer en korsformad markör att visas som lĂ„ter oss vĂ€lja det omrĂ„de pĂ„ skĂ€rmen som vi vill spela in. DĂ€refter klickar du pĂ„ den vĂ€nstra knappen i det hĂ€r kontrollomrĂ„det för att starta inspelningen.

PowerPoint spelar automatiskt in ljud och muspekarensÄ om du inte vill att de ska spelas in mÄste du avaktivera dem med Windows + Shift + U för ljud och Windows + Shift + L för pekare. NÀr vi trycker pÄ inspelningsknappen flyttas inspelningskontrollen till marginalen.

NĂ€r inspelningen Ă€r klar kan du styra inspelningen med Paus eller Stop. NĂ€r du Ă€r klar högerklickar du pĂ„ bilden pĂ„ skĂ€rmen och vĂ€ljer “Spara media som”. VĂ€lj den mapp som vi vill spara i och klicka pĂ„ Spara.

Vad Àr det bÀsta sÀttet att spela in din skÀrm just nu?

Windows skÀrminspelningsverktyg har mÄnga begrÀnsningar nÀr det gÀller att skapa högkvalitativa skÀrmvideor. Det bÀsta alternativet vi har idag Àr anvÀnd valfri skÀrminspelningsapp som finns pÄ webben. De flesta av dem Àr gratis och kompatibla med Windows. De erbjuder fler konfigurations- och redigeringsalternativ samt bildkvalitet.

AnvÀnd Camtasia Studio

Camtasia Studio Àr en av mÄnga skÀrminspelningsprogram. Den har ett lÀttanvÀnt grÀnssnitt och en videoredigerare för att göra klipp och sammanstÀllningar. För lÄter dig importera HD-filmer frÄn andra kÀllor och placera lÀnkar i dem. För att anvÀnda Camtasia kan vi följa stegen nedan.

Öppna appen och vĂ€lj den del av skĂ€rmen du vill spela in och tryck sedan pĂ„ Rec-knappen för att starta inspelningen. FrĂ„n och med dĂ„ kommer alla aktiviteter du gör pĂ„ din dator, som att öppna ett program, surfa pĂ„ Internet, etc., att fortsĂ€tta registreras. Du kan spela in din röst och andra ljud. För att stoppa inspelningen, tryck pĂ„ stoppknappen i Om du vill förhandsgranska den klickar du pĂ„ uppspelningsknappen.

Under denna tid kan du göra nÄgra justeringar eller klipp och nÀr du Àr nöjd klickar du pÄ Spara i den valda mappen. Sedan kan du redigera den med applikationsverktygen.

OBS studio

Detta Àr en annan utmÀrkt gratis Windows PC-skÀrminspelare-app. Ganska enkel att anvÀnda och kommer med grundlÀggande redigeringsverktyg för att ta en bra skÀrmdump. För att anvÀnda det gÄr vi tillvÀga enligt följande.

Ladda ner och öppna OBS och gĂ„ sedan till fliken KĂ€llor. Klicka pĂ„ symbolen + för att visa alternativen och vĂ€lj SkĂ€rmdump, vĂ€lj om vi vill spela in hela skĂ€rmen eller en del av den och klicka sedan pĂ„ “Starta inspelning”. OBS-ljusen kommer att minimeras, gör vad du vill pĂ„ skĂ€rmen som ska spelas in.

För att stoppa inspelningen, klicka pĂ„ “Stopp” och spara sedan. FrĂ„n och med nu kan du anvĂ€nda applikationens redigeringsverktyg för att fĂ„ den slutliga visualisering du vill ha.

0 Shares