Hur spÄrar jag en persons IP-adress för att hitta deras plats? (Exempel)

0 Shares

Sökmotorer mÀrkte hur ofta anvÀndare begÀrde formulÀr spÄra IP-adressen frÄn en dator för att fÄ information frÄn andra personer eller nummersekvensen som identifierar dem.

PopulÀr kunskap har gjort det möjligt för varje internetanvÀndare att veta syftet med adresser som tilldelats varje dator som Àr ansluten till nÀtverket, vilka Àr unika.

TyvÀrr, var och en av IP-adresserna de utgör InternetanvÀndare finns pÄ instruktion av nÄgon person kunna gÄ in i databasen.

Detta pekar pÄ en mycket viktig integritetsklyfta pÄ en sÄ ömtÄlig plattform som Internet, eftersom det gör att information om en dator enkelt kan samlas in via IP-adress.

NÀr det gÀller att söka efter nummerserien som utgör dessa adresser, finns det olika sidor som lÄter dig fÄ information frÄn dessa uppgifter.

Vad Àr geolokalisering och hur fungerar IP-adressspÄrning?

Geolokalisering Àr en metod enhetens plats som arbetar med en internetprotokolladress som datorn fÄr, som i sin tur innehÄller information om det territoriella omrÄdet dÀr den befinner sig och genom vilken den kommer Ät nÀtverket.

Med andra ord, IP-adresser tilldelas baserat pÄ landets lÀge, position efter latitud/longitud och operatören som erbjuder internetuppkopplingen.

Det finns mÄnga centra som ansvarar för att arbeta utifrÄn denna typ av information sÄ att den kan erbjudas till specifika myndigheter som efterfrÄgar det.

Uppgifterna som tillhandahÄlls vid spÄrning av en IP-adress anvÀnds vanligtvis för att göra webbplatser vet var deras besökare kommer ifrÄnoch dÀrmed ge dem en bÀttre upplevelse.

Ett tydligt exempel pÄ detta Àr nÀr sidan laddas pÄ ditt modersmÄl eller nÀr delar av formulÀret automatiskt fylls i med din plats.

LikasÄ Àr han van vid det för det mesta lokalisera kÀllan till cyberattacker som medlemmar av internetgemenskapen kan lida.

Vilka verktyg erbjuder du IP-spÄrningstjÀnster?

Internet Àr fullt av sajter som erbjuder denna möjlighet geolokalisera en specifik IP-adresssamt skaffa personlig information om datorns IP.

Det bör noteras att vart och ett av alternativen som visas i sökmotorn har olika procentandel av sÀkerhet. Vad mer, ingen av parterna kommer att kunna bestÀmma den exakta platsen för enheten; istÀllet kommer den att tillhandahÄlla generaliserad information baserad pÄ den regionala eller statliga platsen för nÀtoperatören.

Vilken-es-my-ip.net

Detta första verktyg erbjuder en uppsÀttning alternativ som gör att du kan analysera och spÄra den angivna IP-adressen.

PÄ sÄ sÀtt kan den generera en liten rapport med data relaterade till utrustningens placering och företaget som ansvarar för den. bevilja internetuppkoppling.

Vad Àr min IP kan du ocksÄ fÄ en domÀn realtidsvisning enhetens latitud och longitud.

InfoSniper.net

InfoSniper kÀnnetecknas av en mycket visuell webbplats som Ätföljs av en ganska enkel anvÀndning dÄ allt kan göras via hemsidan.

Oftast kommer anslutningsdetaljerna att visas, men kan Àndras med den information du vill ange, tillsammans med tillÀgget IP-adressen du vill spÄra.

NĂ€r du Ă€r klar kan du klicka pĂ„ knappen “Konsultera” för att fĂ„ geolokaliseringsrapporten för enheten som Ă€r registrerad med IP-adressen att visas pĂ„ skĂ€rmen.

Du mÄste komma ihÄg detta den exakta platsen kommer inte att anges en person som Àr registrerad med den IP-adressen, men kommer fortfarande att innehÄlla information om staden eller staten den befinner sig i. Eller, om det misslyckas, finns det ett företag som tillhandahÄller IP-adressen.

Liksom dessa finns det ocksÄ ett oÀndligt antal webbplatser som kommer att ansvara för att erbjuda olika metoder för att fÄ data via internetprotokoll.

DÀrför rekommenderar vi att du fortsÀtter söka tills du hittar det verktyg som ger den mest korrekta informationen för dina behov. Det rekommenderas ocksÄ att du anvÀnder dessa verktyg i etiska syften. Du anvÀnder den pÄ egen risk.I samband med du fÄr inte anvÀnda dessa plattformar för olagliga ÀndamÄl.

0 Shares