Hur söker man efter personer på Facebook med deras e-post? – Mobil och PC

0 Shares

En av fördelarna med Facebook-plattformen är att du kan lägg till vänner genom att söka på detta sociala nätverk. Traditionellt görs sökningen efter vänner med för- och efternamn för snabbare sökningar. Det finns dock en annan metod som gör att du kan hitta vänner på Facebook via e-post.

Det betyder att du istället för att skriva ditt namn i sökrutan kan ange din väns exakta e-postadress för att hitta dem på Facebook. På samma sätt kommer ett resultat att uppnås, eftersom Facebook kommer att överföra informationen som lagras i din adressbok Därför kommer vi i den här artikeln att lära dig hur du hittar vänner via e-post.

Vad är proceduren för att ange någons e-post i Facebooks sökmotor?

Det bör understrykas att denna Facebook-sökningsmetod bara fungerar om den exakta e-postadressen till personen du vill söka skrivs in, annars visas den inte. Dessutom ska det också nämnas att om personen du söker inte har sina uppgifter offentliga utan privata så blir det väldigt svårt för dig att hitta dem.

Du kommer dock att kunna utföra och försöka söka efter denna vän via deras e-post och få exakta eller matchande resultat för att kunna kommunicera via denna plattform. Därför kommer vi här att visa dig hur du kan utföra denna sökning på olika enheter och via den officiella Facebook-sidan.

Med Android- eller iOS-mobilappen

om du vill starta en sökning från en mobiltelefon Oavsett om det är Android eller iOS måste du ladda ner Facebooks mobilapp. Nu, om du redan har appen tillgänglig på din telefon, måste du göra följande:

  1. Logga in på mobilapplikationen.
  2. Tryck sedan på förstoringsglaset som tar dig till sökalternativet.
  3. I sökfältet anger du e-postadressen till personen du vill söka efter och påbörjar sökningen.
  4. Då kommer Facebook att visa dig alla resultat relaterade till e-postmeddelandet du letar efter samt visa dig andra profilmatchningar.
  5. När du har hittat honom kan du skicka en vänförfrågan till honom, och det är allt.

Från Facebooksidan

Om du använder Facebook från en dator då du måste gå till webbplatsen för att uppnå den e-postsökning du vill söka och för att göra detta måste du göra följande:

  1. Det första du ska göra är att gå till din webbläsare och söka efter en Facebook-sida.
  2. Efter det måste du ange ditt Facebook-konto.
  3. Senare måste du klicka på förstoringsglaset och ange din e-postadress där.
  4. Sedan måste du trycka på Enter på ditt tangentbord för att börja söka efter profilen som har den e-postadressen.
  5. Nu kommer Facebook att visa dig resultat som matchar e-postadressen du angav, så att du kan skicka en vänförfrågan om du vill.

Varför får jag inga resultat när jag skriver ett e-postmeddelande, och vad kan du göra?

Om du har sökt efter en väns profil med hjälp av deras e-postadress och inte hittar resultaten i deras profil, bör du förstå att det finns flera anledningar till att detta händer. En av dessa anledningar är att kanske du anger fel e-postadress och för detta hittar den ingen matchning.

Andra orsaker till att du inte kan hitta din vän är möjligen integriteten för deras profilinformation, vilket hindrar dem från att hittas.

Men om den här typen av besvär uppstår kan du: utföra andra sökmetoder hitta en vän på facebook. Så i den här artikeln kommer vi att ge dig en lösning på detta problem och därför bör du fortsätta läsa.

Vänligen fyll i ditt namn

Detta är en av de mest använda metoderna när det gäller att söka efter en person på Facebook, och sanningen är att ibland är det lite krångligt att hitta dem efter namn. För det finns många människor på Facebook-plattformen med liknande namn och efternamn som kommer att tillhandahålla ett stort antal profiler i sökningen. Facebook kommer dock att ge dig resultaten av profilen du letar efter med tanke på om den personen har gemensamma vänner eller i enlighet med deras plats.

Använd filtrerade sökningar

Ett annat alternativ som du kan hitta en Facebook-profil med är att använda filtrerade sökningar. Du kan göra detta genom att ange namnet eller e-postadressen du letar efter och trycka på sökknappen. Sedan måste du välja några filter som visas som personer, grupper, sidor eller annat filter och du får fler resultat.

Generellt sett, det är lite mer komplicerat att hitta en person på facebook via e-post och därför föredrar många användare att söka efter dem med namn. Att göra den här typen av sökning är dock inte heller svårt, men det kommer att ta mycket längre tid att hitta den profil du letar efter.

Å andra sidan, om du vill lägga till en vän via e-postsökning, måste du följa stegen vi nämnde ovan. Det betyder att du gör en vanlig e-postsökning och när du väl har hittat profilen du letar efter måste du skicka en vänförfrågan och vänta på att den personen ska acceptera din förfrågan.

Om tilläggsalternativet inte visas beror det på Din vän har blockerat det här alternativet och du måste skicka ett meddelande för att bli accepterad.

0 Shares