Hur slutar man få skräppost i inkorgen?

När du arbetar hemifrån blir din e-postinkorg navet för alla dina aktiviteter. Det innebär att du alltid måste kontrollera om det har kommit nya mejl till dig. Och det är där spam kommer in, kanske är du full av saker att göra och de kommer bara för att försena din dag mer och mer.

Om du inte visste det, är spam-e-postmeddelanden de som skickar oss annonser och onödiga saker som till slut stör dig. Låt oss i den här artikeln se tre tips som om du följer kommer du att kunna sluta ta emot skräppost. På så sätt blir din inkorg renare och du får mer tid.

1. Dölj din e-postadress

se i den här artikeln hur du rensar din skräppostinkorg

Det betyder inte att du inte kan dela din e-post med någon. Men du bör undvika att lämna för mycket utsatt. Undvik till exempel att lägga din e-post på deras sociala nätverk, när du gör det passar de på att fylla din inkorg.

Kolla dina inlägg på sociala medier, kanske din e-post har läckt någonstans du inte känner till. Var också försiktig med meritförteckningar och portföljer, i dessa dokument anger du ofta din e-post och folk drar nytta av det.

Om du ser att du verkligen behöver ange din e-postadress någonstans, försök att ange den utan @. Eller så kan du försöka tala det på olika sätt. Det viktiga är att försöka undvika att det blir för exponerat på internet så att andra kan använda det.

2. Använd en annan e-post

Se metoder för att bli av med spam som bilden visar

Du kan behöva registrera dig på vissa webbplatser som du vet kommer att fylla din inkorg med spam. Så i dessa fall skapa en annan e-post och använd den. Att använda en annan e-post kommer att hålla din personal ren, utan att bli belamrad med spam.

Dessutom, när du skapar ett annat e-postkonto bevarar du en del av din integritet. Om du inte höll med den tidigare metoden kan du prova att använda det andra e-postkontot för att lämna det exponerat. Men det kan bli lite komplicerat. Eftersom den andra e-posten kommer att vara för onödiga saker och att infoga viktiga saker kommer att göra metoden verkligen inte giltig.

3. Visa din e-postinkorg

Illustrativ bild om e-post

Att ta sig tid att rengöra din inkorg kan kanske vara lösningen på att förbjuda skräppost för gott. När du anger ett sådant e-postmeddelande kommer du att se att det finns ett alternativ att avsluta prenumerationen. När du klickar på det här alternativet kan du välja att inte ta emot spam längre.

Det är sant att det kan vara mycket jobb att göra det här, men när du är klar kommer du sannolikt att få mindre krångel. Så ta dig tid och passa på att rensa din inkorg och avbryt ankomsten av fler saker som kommer att fylla din inkorg och definitivt kommer att slösa bort din tid.

Ingen spam längre

Vi hoppas att du med den här guiden äntligen blir av med spam som ofta är irriterande och kan vara onödig. Gillade du vår korta guide? Lyckades du tillämpa alla metoder? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button