Hur skapar och redigerar jag Word-dokument med min Android-mobil? (Exempel)

0 Shares

NÀr vi akut behöver ett Word-dokument, men inte har en dator för tillfÀllet, kan vÄr mobiltelefon vara till stor hjÀlp. Om du nÄgonsin har undrat hur man skapar och redigerar dokument med Ett ord pÄ min Android-mobil? lÀs vidare eftersom i den hÀr artikeln hittar du svaret.

Även om vi kommer att tĂ€cka Google Dokument-verktyget i detalj nedan, kan du ocksĂ„ installera Microsoft Office för Android, ett annat alternativ du bör övervĂ€ga.

Hur skapar och redigerar jag Word-dokument med min Android-mobil?

Android-plattformen kan vara extremt anvÀndbar för anvÀndaren i en nödsituation. Om du till exempel behöver alternativa resurser för att arbeta med text kan du installera programmet för att skapa och redigera dokument Ord Med en mobiltelefon.

DÄ presenterar vi all information du behöver bearbeta text frÄn en Android-telefon.

Vad Àr ett Word-dokument?

Ett Word-dokument Àr en fil som lagrar text i en ordbehandlare som heter Microsoft Ord. Word-dokument har filtillÀgget .docx och Àr kompatibla med Windows operativsystem. Det finns dock andra applikationer som lÄter dig skapa och redigera Word-filer frÄn mobila enheter.

Egenskaper för ett Word-dokument

Word-dokument inkluderar justerad text VÀnster, Center, Höger eller Justerad. Denna text har en struktur som definieras av teckensnittet, dess storlek, fÀrg och stil. Varje stycke har ett indrag och avstÄnd som stÀllts in av anvÀndaren.

Det Àr ocksÄ möjligt att dokumentet Ord inkluderar sidhuvud, sidfot, symboler, ekvationer, versaler, tabeller, diagram, bilder och hyperlÀnkar. Microsoft Word tillÄter anvÀndare att lÀgga till objekt frÄn andra applikationer som Access och Excel.

Skapa och redigera Word-dokument frÄn Android-mobiltelefon

Det finns ett effektivt verktyg för mobiltelefoner som heter Drive. FrĂ„n appen “Google Dokument” lĂ„ter dig skapa och redigera Microsoft Office-filer pĂ„ Android-plattformen. Förutom att skapa och redigera Word-text gör “Google Docs” det enkelt att skapa PowerPoint-presentationer och Excel-kalkylblad.

Ladda ner appen

Det första steget Ă€r att ladda ner programmet “Google Docs” frĂ„n Google Play Det Ă€r helt gratis, du kan komma Ă„t den hĂ€r Google Dokument-lĂ€nken i Play Butik för detta. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du dra nytta av Drive kontorspaket.

Skapa ett dokument

Efter att ha öppnat applikationen kan du skapa en mall eller ett dokument. I sĂ„ fall mĂ„ste du vĂ€lja ett alternativ “Nytt dokument” och en tom sida öppnas, redo att börja skriva din text.

Redigera dokumentet

Du kan ange innehĂ„llet i dokumentet med telefonens tangentbord. Överst pĂ„ tangentbordet ser du formatfĂ€ltet med olika alternativ som “Teckensnitt” (fet, kursivt eller understruket). Du kommer ocksĂ„ att se en “Highlight”-knapp för att Ă€ndra bakgrundsfĂ€rgen pĂ„ dokumentet.

Överst i grĂ€nssnittet hittar du alternativ för att göra om och Ă„ngra Ă€ndringar, textjusteringar och teckensnittsinstĂ€llningar efter storlek och fĂ€rg. Du hittar en knapp för lĂ€gga in bilder, sidnummer, sidfot och lĂ€nkar.

Kom ihÄg att nuvarande teknik till och med tillÄter dig att skriva ut Gmail-e-postmeddelanden, bilder eller dokument pÄ Android, sÄ att du inte Àr sÄ begrÀnsad nÀr du anvÀnder din mobila enhet.

Arbeta med Microsofts moln: OneDrive

Om du har för vana att lagra Word-dokument i OneDrive, dĂ„ behöver du inte ladda ner nĂ„gon app för att redigera dina dokument. Allt du behöver göra Ă€r dĂ€rför att gĂ„ till enheten, leta upp “senaste dokument” och börja redigera det du anser vara nödvĂ€ndigt.

För att vÀlja denna utmÀrkta resurs Àr det bekvÀmt att tÀnka pÄ följande: Du mÄste ha Microsoft OneDrive och alla dokument mÄste vara synkroniseras pÄ dina enheter sÄ att du kan komma Ät dem frÄn din mobil utan problem.

Samtidigt kan du enkelt dela och redigera Google Dokument-dokument via e-post. Ett annat alternativ för att skicka och lagra dokument pÄ Android.

0 Shares