Hur skapar man omröstningar på Tik Tok?

Med teknikens intåg finns det alltid en ny app som omdefinierar hur vi använder sociala medier. 2020 var året då Tick ​​tack tagit den rollen.

Den yngre publiken gillar det verkligen, även om många vuxna föredrar att hålla sig på avstånd, det går inte att förneka dess popularitet.

Gilla det eller inte, det sker en enorm migration med sociala medier när nya plattformar fångar kulturtrender. De erbjuder nyare och mer unika sätt att interagera.

Om du har sett Tik Tok-videorna med frågor kanske du undrar var alternativet finns. I likhet med Instagram Stories omröstningsalternativ låter Tik Tok dig posta en “ja eller nej”-fråga för att få interaktiva svar från dina följare.

Även om funktionen inte är ny, är det lätt att gå vilse om du inte vet var du ska leta. I den här artikeln, se hur du kör en TikTok-undersökning för att uppdatera dina videor. Bra läsning!

Grundläggande föreställningar

En av de roligaste sakerna med sociala medier är att engagera sig med dina följare, och ett av de enklaste sätten att göra det är genom att skapa en omröstning. Oavsett om du är ny på Tik Tok eller en erfaren användare, kanske du inte hittar valmöjligheten direkt.

Till skillnad från Instagrams berättelseskapande läge, som placerar omröstningar och andra interaktiva funktioner som topp 5 på ett ställe, måste du ladda upp något innan du hittar röstningsalternativet på Tik Tok. Om du aldrig har använt funktionen, så här hittar du den.

Steg för steg för att göra en omröstning om Tik Tok

Även om sökvägen inte är så intuitiv, utför bara följande steg-för-steg:

  1. Öppna appen och skapa eller ladda upp en video.
  2. Avsluta redigeringen av videon och tryck på “Nästa”.
  3. Välj dekalalternativet (smileyikon).
  4. Röstningsdekalen måste vara nära toppen. Tryck för att välja den.
  5. Skriv nu din fråga.
  6. När du är klar klickar du på “Klar” i det övre högra hörnet.
  7. Lägg till din bildtext och taggar och tryck på “Publicera”.
  8. När du har skickat in din omröstning kommer alla som ser din video att kunna svara “ja” eller “nej” på frågan du ställde.
  9. Slutliga överväganden

Omröstningsfunktionen gjordes tillgänglig på TikTok 2019. Andra interaktiva funktioner på TikTok inkluderar filter och interaktiva spel. För att hitta dem måste du öppna TikTok, gå till fliken “Effekter” till vänster om inspelningsknappen och gå till fliken “Interaktiv”.

I likhet med en omröstning låter spelen dig göra frågesporter, spela roliga spel eller använda ett AR Predictor-filter som “Vilket djur är du?”.

Du kan dela dina resultat med dina följare genom att ladda upp videon efter att du har slutfört aktiviteten. Så snart du börjar spela eller använda effekten kommer den automatiskt att spela in videon.

Testa att skapa en omröstning på TikTok nästa gång du loggar in för att få svar på i stort sett vad som helst.

Gillade du den här artikeln? Passa på att läsa vårt andra exklusiva innehåll på bloggen!

Relaterade Artiklar

Back to top button