Hur skapar man en WordPress-blogg för första gången? – Publicera din första artikel

Vill du ha en egen blogg där du kan lägga upp dina favoritämnen? Tja, det är väldigt enkelt att göra med WordPress, världens främsta plattform för att bygga webbplatser. Men om det är första gången du använder det bör du lära dig hur man skapar en blogg i wordpress för nybörjare så att du kan publicera din första artikel.

Vilka aspekter bör du tänka på när du registrerar dig för WordPress?

Det första steget i att bygga en blogg är att registrera dig för din WordPress-webbplats. Men när du gör det finns det flera aspekter att ta hänsyn till för att din blogg ska bli framgångsrik och välpositionerad.

Välj ett ämne för din blogg

För att behålla besökarnas trafik på din webbplats är det viktigt att definiera ett permanent och igenkännbart tema. Baserat på det måste du forma alla andra aspekter av din blogg. Välj därför huvudämnet för din blogg i förväg.

Lägg till ett permanent bloggnamn

Eftersom Blog är motsvarigheten till ett varumärke måste du lägga till ett bestående namn som kommer att bli minnesvärt för besökarna på din webbplats. Välj namnet mycket noggrant med tanke på att det kommer att vara hållbart.

Välj din WordPress-domän och plan

Webbhotell är en viktig aspekt för alla webbplatser, så du måste välja det bästa webbhotellet och domänen för ditt WordPress-tema. Detta ger dig tillräckligt med utrymme och stabilitet för att få din blogg att växa.

Vad kan du göra i huvudkontrollpanelen på ditt WordPress-konto?

När du har registrerat dig för WordPress och följt stegen för att skapa din domän kommer du att kunna komma åt kontrollpanel för blogghantering. Upptäck vad du kan göra med dess meny och få ut det mesta av dess användbarhet.

Se statistik

Till att börja med kan du kolla uppgifter om webbplatstrafik i form av statistik som visar dig bloggprestanda så att du bättre kan förstå användarnas reaktioner och använda denna information för att optimera din webbplats.

Publicera artiklar och lägg till sidor

Skapa din första artikel med hjälp av kontrollpanelen i början av ditt WordPress-konto. Med dessa alternativ kan du lägga till nya sidor och publicera dina artiklar på ett organiserat sätt.

Hur börjar man skapa en ny blogg?

När du har skapat och konfigurerat ditt konto måste du gå till ange inställningarna för en ny blogg. Gör detta i rätt ordning så att din hemsida får den design du vill ha och är lättare att hantera.

Allmän konfiguration

I det här avsnittet kan du definiera de grundläggande aspekterna av din blogg som dess ikon, motto, språk, tidszon och andra fördefinierade detaljer som titel och adress.

Spara inställningar

Sedan måste du ställa in sparinställningarna. Detta inkluderar kategorierna för dina inlägg och standardinmatningsformat. Detta kommer att ställa in standardfält som du kan ändra individuellt för varje publikation.

analyser

Integrera ett metriskt plugin för att bättre utnyttja bloggstatistiken och på så sätt få en detaljerad och exakt grafisk bild av din webbplatstrafik.

Hur skapar och publicerar du din första WordPress-bloggsida?

Nästa steg i att bygga en blogg är att börja skriva och lägga till nya sidor. Det här är varför, konton med knappen “Blogginlägg”.. Därifrån kommer du att kunna skapa en artikel i WordPress.

lägga till sidor

Tryck bara på en knapp för att öppna gränssnittet för skapa panel där du kan ange titeln och innehållet på din sida. Den har huvudalternativen för alla textredigerare för att forma dina artiklar.

Redigera sidan enligt bloggen

Dessutom hittar du ett antal övningar i menyn till höger inläggsredigeringsverktyg enligt din bloggs organisation och stil. Du kan konfigurera kategorin där den ska visas såväl som andra aspekter av dokumentet.

Vilken är den bästa metoden för att publicera ditt första WordPress-inlägg?

När du börjar ditt äventyr med WordPress kan du tvivla på den bästa metoden för att publicera en artikel. Följ stegen nedan för att bli framgångsrik från ditt första inlägg.

Blogginlägg

Det finns ett “Blogginlägg”-alternativ i administrationsdelen av kontrollpanelen. Tryck på “Lägg till” för att lägga till ett objekt och justera dess parametrar.

Redigera och ändra titeln på artikeln

Efter att du har publicerat en artikel kan du ändra dess tema med alternativet “Anpassa”. Det finns ett omfattande galleri för att installera gratis eller betalda teman.

Lägg till URL

I inläggsredigeraren kan du också ändra formatet på artikelns URL eller ställa in den manuellt enligt dina preferenser.

Vilka är för- och nackdelarna med att skapa en blogg från WordPress?

WordPress-plattformen har sin popularitet tack vare de enorma fördelar den erbjuder som underlättar processen att skapa en blogg. Det är dock inte perfekt, och det har också några nackdelar som du bör vara medveten om.

gratis webbplats

WordPress erbjuder gratis planer på att vara värd för din webbplatsså att du enkelt kan bygga din blogg utan att betala någonting.

Fördefinierade layouter

Även utan att vara expert på design och utveckling kan du skapa ett attraktivt gränssnitt tack vare mångfalden av fördesignade WordPress-teman.

Enkel inlärningskurva

När du registrerar dig i WordPress kan du anpassa dess gränssnitt till din kunskapsnivåmed en personlig blogg dedikerad till dina tekniska färdigheter.

Det kostar att lägga till domäner

Om du vill koppla ihop din WordPress med andra domäner du äger för att hantera dem mer bekvämt måste du betala för tjänsten.

Nackdelen med gratis reklam

Genom att använda den kostnadsfria prenumerationen, du kommer inte att kunna tjäna genom bloggannonser. Dessa intäkter går direkt till WordPress.

Du kan inte kontrollera allt innehåll

Även om det finns fantastiska redigerings- och anpassningsalternativ finns det begränsningar som inte låter dig kontrollera allt ditt blogginnehåll.

Ingen teknisk support

Det ger inte heller tillgång till teknisk support för att konsultera aspekter av plattformen eller lösa problem med samma.

Relaterade Artiklar

Back to top button