Hur skapar man en psykedelisk textanimation i After Effects? (Exempel)

0 Shares

Du vet hur man skapar psykedelisk textanimation i After Effects lÄter dig ge dina kompositioner bÀttre estetik och uttrycksfullhet Med programmet. Det Àr ocksÄ mycket anvÀndbart för musikvideor.

Det Àr sant att mjukvaran Àr en av de mest omfattande, men den sticker ocksÄ ut som ett verktyg för professionell anvÀndning vid design av animerat grafiskt material. Dessutom ger den ett stort antal verktyg och effekter för att utföra ovanliga uppgifter som neonanimationseffekt.

Genom att kÀnna till dess egenskaper och egenheter kan du fÄ mycket renare och vackrare resultat nÀr du arbetar. Av denna anledning, vÀnligen förstÄ alla steg och krav i den hÀr artikeln.

En steg-för-steg-guide för att skapa en psykedelisk textanimation i After Effects

Liksom andra program, för att veta hur man skapar en psykedelisk textanimation i After Effects, mÄste du följa dessa steg:

Skapa en ny komposition

NÀr man hÀnvisar till den nya sammansÀttningen identifieras den som skapa ett nytt ark. Den hÀr nya kompositionen kan vara animering eller videoredigering.

Detta bygger pÄ de idealiska mÄtten eller storleken pÄ din skÀrm eller reproduktion. Det Àr viktigt att veta att inte alla yrken kommer att ha samma specifikationer som sociala nÀtverk eller tv har olika medel.

Gör en text

NĂ€r anvĂ€ndaren gĂ„r in i arbetsytan mĂ„ste anvĂ€ndaren hitta ikonen “Text” Ă€n det övre fĂ€ltet pĂ„ skĂ€rmen inuti plattformen. NĂ€r du Ă€r klar mĂ„ste du klicka pĂ„ arket och skriva in ett ord eller en fras.

DĂ„ kommer texten att justeras, vilket gör det enklare och resultatet blir bĂ€ttre. Alternativet finns i Windows-sektionen och vĂ€lj “Att stĂ„ i kö”, Det mĂ„ste vara horisontellt och vertikalt.

Det Àr dÀrför det blir sÄ Förkomponera textlagret att tillÀmpa alla effekter. Tryck Ctrl + Shit + Cen popup kommer att visas och en ny komposition skapas.

Utöver den psykedeliska effekten för texter ger After Effect möjligheten att placera texter i 3D.

Effektapplikation

Innan du anvĂ€nder den första effekten, högerklicka precis ovanför “Konfiguration Bindande“. En popup visas omedelbart för att stĂ€lla in höjd och bredd.

För att placera den första effekten mĂ„ste du följa denna vĂ€g: Effekt> Kanal> Fan Channel. Ta sedan bort de gröna och röda fĂ€rgerna med samma kommando och placera “Full“.

Den andra Àr att följa följande vÀg: Effekt> CC Repeit Style. Du mÄste ocksÄ gÄ till ram nummer 12 pÄ ramen och utföra squifren-effekten eller applikationen. Denna ÄtgÀrd kommer att visa en lista med vÀrden till vÀnster, dÀr Expand Down-vÀrdena kommer att ökas till 147 och Expandera till 155.

Sedan, i ramen, mÄste du avancera en sekund för att skapa en ny squifren och expandera Expandera ner till 210 och Expandera upp till 335. Efter att ha flyttat de nÀsta tvÄ ramarna upprepas processen igen.

Den tredje effekten finns i samma avsnitt, det Àr bara vad den heter CC Radiell Snabb oskÀrpa och fÀst sedan Turbulenten. Dess anvÀndbarhet Àr baserad pÄ de förvrÀngningar eller vÄgor som kan ses i texten.

För denna specifikationstabell kommer storleken att minskas till 10, antalet till 80 och komplexiteten till 4. Under utvecklingen kommer det att vara nödvÀndigt att trycka pÄ en knapp ALT-knapp pÄ tangentbordet och tryck ovanför ramen kommer ett fönster upp dÀr du placerar Time x 100.

Slutligen, för att skapa en psykedelisk textanimation i After Effects, mÄste du inkludera en femte effekt som heter Blout. Dess anvÀndbarhet Àr att avsluta förvrÀngningen av filen text i form av cirklar. Det Àr bÀst att leka med storleksradien, stÀlla in dess dimensioner till samma storlek som teckensnittet och minska Blouge Height till -1,5.

Upprepa lagret

Att skapa animationseffektdet Àr nödvÀndigt att kopiera texten flera gÄnger med alla effekter och justera dem i ramen sÄ att den rör sig. Det Àr mycket viktigt att veta hur man följer detta steg för att inte skada allt ditt arbete.

En av de viktigaste funktionerna och verktygen i After Effect Àr skapandet av animerade element, vare sig det Àr karikatyrer, tecknade serier eller fotorealistiska bilder i 2D eller 3D.

0 Shares