Hur skapar man en progressiv webbapplikation (PWA) frĂ„n grunden som en expert? – En steg-för-steg-guide

0 Shares

Att arbeta som webbapplikationsutvecklare Àr ett av de mest eftertraktade jobben idag, vilket gör det till ett av de mest lönsamma jobben idag. DÀrför Àr det viktigt att lÀra sig mer om programmering framtidsorienterade appar för att göra det till ditt jobb.

Vill du lÀra dig PWA-programmering? DÄ Àr du pÄ rÀtt plats för i den hÀr artikeln kommer vi att lÀra dig allt du behöver för att lÀra dig göra dem. Genom att följa vÄr guide kommer du att kunna bli en expert programmerare pÄ mycket kort tid och kunna skapa vilken webbapplikation som helst.

Vad Àr en progressiv applikation och dess grundlÀggande komponenter?

En progressiv applikation Àr ett datorverktyg programmerat med hjÀlp av ett internetsprÄk som t.ex HTML5 bete sig som en mobilapp. Detta gör att anvÀndaren kan ha funktionerna i detta system som att kunna anvÀnda det utan behov av en internetanslutning.

Huvudkomponenterna i progressiva applikationer Àr 4 manifest, filen PersonaltjÀnster, ikon och server. Varje del Àr nödvÀndig för att applikationen ska fungera korrekt och utan dem kommer du inte att kunna anvÀnda applikationen frÄn webblÀsarnivÄn. De har ocksÄ nÄgra skillnader frÄn inbyggda applikationer

Vad mer behövs?

Denna punkt Àr nÄgot uppenbar, men det Àr vÀrt att lyfta fram innan vi visar dig stegen för att ha kunskap om programmering för att skapa App. Om du inte har denna kunskap kommer det att vara mycket svÄrt eller omöjligt att programmera applikationen, men om du vet hur du programmerar kommer det inte att vara nÄgot problem.

SÄ lÀnge du har en grundlÀggande förstÄelse för programmering i HTML5, CSS ELLER JavaScript Du behöver bara förstÄ stegen vi ska visa dig. Och om du inte vet, lÄt dig inte avskrÀckas, du kan lÀra dig grunderna i programmering och komma tillbaka till den hÀr artikeln i framtiden.

Hur skapar man en progressiv applikation?

LÄt oss börja med guiden, den hÀr gÄngen visar vi dig ett exempel sÄ att du bÀttre kan förstÄ hur de bildas Appar. Vi ska skapa en vÀderprognosapp, sÄ följ instruktionerna för att inte göra nÄgra problem.

Steg 1

Det första du bör göra Àr att köpa en server som tillhandahÄller vÀderdata som Dark Sky Api. GÄ bara till dess officiella webbplats, registrera dig och be om en nyckel sÄ att de förser dig med data för din ansökan.

NĂ€r du har nyckeln, kontrollera att allt fungerar som det ska, ett sĂ€tt Ă€r att gĂ„ till den hĂ€r lĂ€nken “Https://api.darksky.net/forecast/ClaveAqui/40.7720232,-73.9732319.” Var noga med att ange nyckeln du fick i lĂ€nken vi gav dig i avsnittet som sĂ€ger “Lösenord hĂ€r” och om allt gĂ„r bra kommer det att ge dig prognosen för New York.

Steg 2

NĂ€sta sak att göra Ă€r att skaffa koden som du ska anvĂ€nda för att skapa applikationen, för detta kommer du att anvĂ€nda arkivet frĂ„n Glitch, som Ă€r platsen dĂ€r utvecklarna utbyter information. SĂ„ gĂ„ till “Glitch.com” och klicka pĂ„ “Nytt projekt” och ange alternativet som kallas “Klona frĂ„n Git repository”.

NĂ€r det Ă€r klart visas ett popup-fönster dĂ€r du mĂ„ste ange webbadressen “https://github.com/googlecodelabs/your-first-pwapp.git”. VĂ€l dĂ€r kommer du in i arkivet dĂ€r du har allt du behöver för att utföra ditt arbete. Det första du bör göra Ă€r att gĂ„ till din .env-fil.

Steg 3

DĂ€r hittar du ett avsnitt som heter DARKSKY_API_KEY = “KeyHere” dĂ€r du mĂ„ste ange lösenordet som du fick i föregĂ„ende steg. NĂ€sta sak du bör göra Ă€r att trycka dĂ€r det stĂ„r “Visa din app” för att testa appen och se om den fungerar som den ska.

Och i princip Àr det sÄ hÀr du kan skapa progressiva applikationer, allt som ÄterstÄr Àr att fortsÀtta programmera i den hÀr koden eller skapa din egen. Kom ihÄg att för att undvika krascher i systemet Àr det alltid bra att genomföra revisioner sÄ hjÀlper vi dig med detta.

Utför revisioner med Lightho-verktyg

Lightho Àr ett mycket anvÀndbart verktyg som hjÀlper dig att granska den hÀr typen av applikationer, vilket gör det mycket lÀttare att hantera fel i din kod. Du behöver bara öppna projektet i en ny flik och sedan öppna den Chrome DevTools och gÄ till Revisionsalternativ för att göra det.

PÄ sÄ sÀtt kan du se allt programmeringsfel app sÄ att du kan förbÀttra dem, sÄ anvÀnd detta fantastiska verktyg pÄ bÀsta möjliga sÀtt.

0 Shares