Hur skapar man en Discord-server och har en spelgemenskap?

Känner du till Discord? Det är utan tvekan en av de mest lyssnade plattformarna av spelgemenskapen hittills, bestående av: gratis instant messengersom via VoIP röstchatt, video och textchatt fungerar för att kunna kommunicera med kanaler genom servrarna.

Plattformen är tillgänglig för Microsoft Windows, MacOS, Android, iOS och till och med Linuxmen hur skapar man en Discord-server? Hur kan du utöka din servers community? I det här inlägget förklarar vi vad du behöver för att komma igång med ditt Discord-community

Hur skapar man en egen Discord-server?

För att komma igång är det första du behöver göra att ladda ner och installera Discord, den här plattformen är kompatibel med Windows, Mac, Android och iOS. Nu, för att skapa din egen server, gå till kolumnen till vänster där servrarna du är ansluten till visas, tryck sedan på plusikonen och välj “på skärmen som visas.

Däremot kan du välj namnet och olika aspekter av din server för att anpassa den lite mer till din egen stil och sätt en profilbild eller avatar, i slutet när du skapar den kommer de att lägga en länk som är som en inbjudan att skicka den till den du vill gå med.

Här är stegen för att anpassa din Discord-server

När du har skapat din Discord-server måste du ställa in den på dess språk, verifieringsnivå, hantera roller eller funktioner för medlemmar och veta hur man bjuder in spelare till din Discord-server. Nu, som vi förklarade tidigare, när du skapar din server du kan välja det tema du vill haDessutom kan du skapa kanaler för “No Safe For Work” (NSFW) vuxeninnehåll enligt dina preferenser.

Det betyder att Discord kommer att fråga alla som vill ange åldersverifieringdå detta är ett alternativ för att undvika förvirring och kunna fortsätta med kanaler som anger typ av innehåll för tittarna från början. Å andra sidan, medan du är på Discord, kan du tagga, lägga till spel i ditt bibliotek, skapa eller skapa uttryckssymboler med anpassade bilder, placera och till och med ändra anpassade statusar för det du spelar, sätta en musikbot och naturligtvis lägga till vänner. Skaffa även intressanta servrar från Disboard.org.

På så sätt kan du komma igång med din Discord-gemenskap

För att göra detta, gå till det övre vänstra hörnet och klicka på servernamnet, då kommer en rullgardinsmeny där du väljer “Serverinställningar”, efter att ha öppnat panelen måste du gå ner tills du hittar “Community” som är i fältet på vänster sida, tryck nu på “Start”-knappen i börja konfigurera offentliga serverinställningar.

Följ dessa tips för att öka din servergemenskap

Discord är en annan plattform där du kan kommunicera med dina vänner för att utöka din server, bjud in personer du känner och låt andra gå med i din Discord-server dela en länk på sociala nätverk eller andra webbplatser du besöker och lära dig mer om ditt innehåll. Men alternativet att skapa eller gå med i en grupp är ett annat sätt att växa din Discord-server eftersom grupper är servrar som är länkade tillsammans.

När användare går med i grupper kommer användare från alla servrar i gruppen att chatta med varandra, och detta kan vara ett sätt att: låt folk ta över din servermen du måste hitta en grupp som letar efter medlemmar för att göra det mer genomförbart, dessa webbplatser har ett avsnitt där du kan skicka in din egen server för din egen inkludering.

väldefinierade kanaler

Att göra detta består av lägg till en kategori till din kanal, och för att göra detta måste du gå till serverikonen och högerklicka eller trycka på chevrontecknet till höger om servernamnet, skriv in namnet och när du är klar dra och släpp den där du vill att den ska vara i kanallistan.

Läs- och skrivbehörigheter

För att göra detta måste du gå till en av kanalanvändarna och högerklicka, kom ihåg att när du tilldelas en roll skapad för att låta användaren ha behörigheter, inte ha tillgång till alla. Fortsätt genom att högerklicka och välja “Roler”, i det här avsnittet kan du aktivera det skapade rollfältet med nödvändiga behörigheter.

videosamtal

För att ringa videosamtal, gå till “Vänner”-ikonen och öppna sedan en lista som listar alla dina Discord-vänner. Nu måste du håll markören över användarnamnet du väljer för att ringa ett videosamtal och klicka på “Video”-ikonen, för efter att du har tryckt på det här alternativet kommer du att kunna starta videokonferenser direkt med användaren.

Tilldela roller

Discord låter dig både skapa, ta bort och tilldela behörigheter till roller, vilket innebär att de har ett estetiskt värde, och erbjuder delegering av behörigheter till specifika grupper av användare i Discord eftersom det är möjligt att skapa ett administrationssystem för specifika intervall av offentliga servrar, det vill säga, det är lite som välja en pålitlig personsom hjälper eller samarbetar på din privata server och tilldelar behörigheter till roller, följ dessa steg:

  1. Klicka först på fliken “Roller” i menyn.
  2. Där väljer du “Serverinställningar”
  3. Klicka sedan på plusikonen “+” och tilldela den specifika behörigheter för hela servern du vill ändra.

Relaterade Artiklar

Back to top button