Hur skapar man delade mappar i Windows Server 2016? – KĂ€nn till processen

0 Shares

Genom att hantera nÀtverket vet vi att det huvudsakliga och viktigaste syftet Àr att dela information i form av en fil, denna delningsfunktion med andra nÀtverksanvÀndare eller hela sektorer Àr nödvÀndig för att pÄskynda arbetet och effektiviteten. I detta fall Àr en mycket anvÀndbart verktyg för detta ÀndamÄl Àr Windows-servern.

Vi mÄste ta hÀnsyn till detta nÀr vi delar filer och mappar mellan anvÀndarkonton pÄ ett lokalt nÀtverk eller arbetsnÀtverk; vi mÄste begrÀnsa behörigheterna för hur de kan manipulera dessa mappar. Förhindra anvÀndare frÄn att Àndra eller ta bort ditt innehÄll och dÀrmed kunna kontrollera informationen exakt sÄ att den kan nÄ alla med sÀkerhet och transparens.

Vilka ÄtgÀrder kan utföras efter att ha bekrÀftat mappdelningsÄtgÀrden?

Windows server erbjuder oss metoder som tillÄter ha specifik och allmÀn kontroll över anvÀndningen av dessa mappar. SÄ snart de görs tillgÀngliga mÄste vi sÀrskilja och anvÀnda dessa alternativ, det Àr viktigt att alltid ha tydlig information och utan förlust eller modifiering, och det Àr att dessa mappar manipuleras av olika personer som befinner sig pÄ en annan plats vilket gör det svÄrt att ta hand om för information.

I den hÀr handledningen kommer vi att se hur vi tar hand om denna information nÀr vi gör aktivering och nÀtverksupptÀckt med Windows Server. Eftersom det Àr bÀttre att vara proaktiv Àn att göra korrigeringar i framtiden fÄr vi ocksÄ se hur mÄnga behörighetstyper Àr tillgÀngliga för att bevilja mapparJa

Hur mÄnga typer av behörigheter kan jag ge Windows Server-mappar?

Typerna av behörigheter tillÄter oss att ta aktiv del i sÀkerheten som vi kan ge till delade mappar. NÀr vi utför den hÀr aktiviteten i en anstÀllningsrelaterad frÄga mÄste vi: ge vissa behörigheter till vissa anvÀndare och vara mindre överseende med andraEftersom den hÀr administrativa uppgiften Àr komplex och kÀnslig gör det hÀr verktyget att vi kan göra vÄrt jobb bra.

Att veta vad dessa typer av tillstÄnd Àr till för Àr viktigt, för att inte göra misstag och förvirring nÀr du ger dem, de tvÄ typerna av behörigheter Àr NTFS-behörigheter och behörigheter för delad mapp. Nu ska vi se i detalj hur de fungerar och hur de hjÀlper oss att kontrollera nÀtverket av delade filer, lÄt oss se.

NTFS-behörigheter

Denna behörighetsklass Àr mycket anvÀndbar och mÄngsidig, vi kan tilldela dem lokalt nÀtverk och vi kan Àven göra det pÄ distansger denna specifika behörighet oss möjligheten att ge den till mappar och specifika filer i allmÀnhet.

Behörigheter för delad mapp

Dessa typer av behörigheter tillÄter oss att kontrollera Ätkomsten de kan ha frÄn nÀtverket. Detta kan ge oss exakt kontroll över datorns yttre natur. Men du bör ocksÄ veta hur denna behörighet tillÀmpas för att dela mappar och filer mellan Windows-anvÀndarkonton.

Vad Àr proceduren för att dela Windows Server-mappen?

Det ÄterstÄr bara att veta hur man utför proceduren, för genom att skapa en mekanism för att ha ett delat nÀtverk kan vi visualisera vilka behörigheterna kommer att vara. vi mÄste tilldela varje enskild fil och till mappar i allmÀnhet.

Mappdelningsproceduren kan uppnÄs med Windows filutforskare, med samma PowerShell och serveradministratör, LÄt oss se hur var och en av dessa metoder fungerar.

Med en filutforskare

För att dela en mapp med filutforskaren mÄste vi skapa mappen först och nÀr den vÀl har skapats följer vi denna vÀg. Högerklicka pÄ mappen och Egenskaper> i popup-fönstret gÄ till Delning> Avancerad delning> markera rutan Dela den hÀr mappen> Behörigheter.

i denna del behörighetstyperna LĂ€gg till anvĂ€ndare och Ta bort kommer att visas, Full kontroll-behörigheter för en mapp, Ändra information i den och LĂ€s tillĂ€mpas pĂ„ dem, vilket innebĂ€r att du bara kan se filen utan att Ă€ndra den. Konfigurera vad som behövs och sedan VerkstĂ€ll> OK.

AnvÀnder Windows PowerShell

För att dela en given mapp frĂ„n Windows PowerShell fortsĂ€tter vi till dess exekvering. PĂ„ den blĂ„ skĂ€rmen som visas anger du följande kommando “new-smbshare -name (mappnamn) -Path (platssökvĂ€g) -FullAccess Everyone”. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer mappen att delas.

Av Server Manager

För den hÀr metoden mÄste vi öppna serveradministratören och för att göra detta, gÄ till Delad resurs> vÀlj fliken Uppgifter> Delad resurs> gÄ in i guiden, följ instruktionerna> vÀlj profiltyp> NÀsta> BlÀddra för att lÀgga till en mappsökvÀg > NÀsta> lÀgg till ett namn> NÀsta> Definiera parametrar. Nu kommer vi att se konfigurationssammanfattningen och vi ger honom Skapa, pÄ sÄ sÀtt Àr processen klar.

Hur visar jag alla Windows Server delade mappar?

För denna metod mĂ„ste vi ange en tangentkombination “Windows + R” och kopiera sedan följande kommando “fsmgmt.msc”. Nu kommer en konsol att visas dĂ€r avsnittet “Delade resurser” kommer att visas, efter att ha angett det kommer vi att se allt som delas tillsammans med den detaljerade specifikationen för var och en av dem

0 Shares