Hur skapar jag “partitioner” på en Windows 10-hårddisk? – Metoder utan fel

0 Shares

Partitionen är partitionering av hårddiskutrymme Den kan användas för olika ändamål, främst för att spara känslig information som inte delas med systemet under formatering. Det kan också användas för att spara ett annat operativsystem eller för säkerhetskopiering; du skapar normalt en enskild partition eller volym, men du kan faktiskt dela upp i fler. De mest grundläggande är dock uppdelade i fyra partitioner.

Den första partitionen som delar upp hårddisken som ska köras när operativsystemet startar och startar, den sekundära partitionen används för att: spara informationen, och den logiska partitionen är den sekundära partitionen som vanligtvis används av servrar. Och den sista platsen heter “Oallokerad”, vilket hänvisar till en volym som ännu inte har tilldelats någon partition.

Hur ser hela processen med att partitionera en dators hårddisk ut?

Genom att skapa en partition för säkerhetskopiering av information skyddar vi dina data från infekterad av virus att de vanligtvis lurar i Windows och för att fixa dem måste du formatera; du kommer också att ha allt bättre organiserat och klassificerat.

Att partitionera din hårddisk är inte svårt, det är faktiskt en enkel metod med bara några enkla steg. Nu ska du börja med att gå till Windows Diskhanterare som kan sökas i sökmotorn «Startmeny» eller «Kontrollpanelen».

Där kommer du att se information om hårddisken, dess diskutrymme, kapacitet, användning, varumärke, namn etc. För att skapa en ny partition behöver du: välj en befintlig partitionom du inte har “Inte tilldelad” och högerklicka på partitionsfältet.

Välj nu bara “Volym ner” eller “Ny enkel volym”; det öppnas ett fönster där kommer att berätta maximalt i byte av utrymme som du kan skapa på disken, du kan lämna det så eller minska storleken, sedan måste du tilldela detaljerna som en enhetsbeteckning, välja systemformat eller lämna standard och du får en ny aktiv partition.

Vad måste göras för att korrekt spara konfigurationen av den nya partitionen?

Konfigurationen fortsätter när varje partition genereras eller tas bort spara i systemet automatisktså allt du behöver göra är att vidta några åtgärder för att systemet ska spara det och konfigurera det.

Hur ändrar man partitioner skapade med diskhantering?

Efter att ha skapat en ny hårddiskpartition i samma tidigare ruta som heter “diskhantering” kan du: göra ändringar i aktiva partitionertill exempel, ändra namn, tilldelad bokstav och lagringsplats enligt dina preferenser.

Vilka är de bästa verktygen från tredje part som hjälper dig att partitionera din hårddisk?

Det finns alternativ med mycket mer sofistikerade och dynamiska program för att släppa in dig starta hårddiskpartitioner enkelt och snabbt och även gratis för denna typ av användning.

EaseUS partitionsmaster

Den första ansökan är om EaseUS partitionsmaster, som är en gratis programvara som låter dig skapa, ändra storlek, flytta, bifoga, formatera och klona partitioner på olika operativsystem. Denna applikation låter dig också migrera Windows-data och konfigurationer till en ny SSD- eller HDD-hårddisk och återställa förlorade eller felaktigt raderade partitioner.

Nu, för att skapa en ny partition, måste du börja med att ladda ner och installera EaseUS Partition Master, och när du kommer in i huvudfönstret där information om dina hårddiskar ska visas, högerklickar du på dem. otilldelat lagringsutrymme och klicka på “Skapa”.

Ställ in de nödvändiga egenskaperna för att skapa partitionen, såsom storlek, etikett, enhetsbeteckning, detta Filsystem och välj “Ok”. För att bekräfta skapandet av en ny partition måste du välja knappen «Utför 1 operation» och sedan «Apply».

Mini Tool Partition Wizard

Det är en enkel partitionshanterare som hjälper dig att göra det enklare och bekvämare; förutom att vara ledig kan du hantera hårddiskpartitioner för att radera dem, generera en ny eller ändra formatet, men det är bara kompatibelt med USB-minnen och SSD:er w FAT32-format, NTFS och EXT2 / 3/4.

När du laddar ner applikationen och installerar den, när du startar den, hittar den automatiskt all information om hårddiskar och på din dator förvaringsenhet att du är uppkopplad för tillfället. Nu, för att skapa en ny partition, leta efter “oallokerat” utrymme och välj “Skapa”, beskriv sedan egenskaperna och formatet den kommer att ha.

GPartad

Slutligen, för Linux-operativsystem finns det ett Gparted-program som skapar, redigerar, ändrar storlek, tar bort och flytta hårddiskpartitioner. Du måste ladda ner och installera programmet på din dator, sedan köra det och gå till det övre högra hörnet om du vill skapa en partition.

Där kommer du att välja bland de upptäckta enheterna den du kommer att använda; och för att skapa en ny partition, välj “oallokerad> ny”. Lägg till storleken på den nya partitionen genom att flytta pilarna på den vita stapeln för att välja utrymmet framför den och det lediga utrymmet bakom den. Tilldela sedan i så fall primär eller utökad partition, och dess format.

0 Shares