Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur skapar jag en webbplatskarta för min webbplats från början? – Enkla steg (exempel)

Att bygga en webbplatskarta från grunden kan verka komplicerat för dem som har startat ett projekt för att skapa en sida eller en webbplats. Andra kommer att göra sina egna, men av någon anledning fungerar det inte ordentligt, så de bestämde sig för att leta efter ledtrådar.

Användaren kunde till exempel ha använt vilken webbplatskarta som helst som de hittade. Med den enda detaljen många av dem är dåligt utförda.

Så att använda dem som en form och figur för att tjäna som exempel för att skapa från grunden, misstag görs ofta som orsakar en krasch.

Sitemap Vad är det och vad är det till för?

Innan du skapar en webbplatskarta måste du veta vad den är och hur den fungerar. Detta är en .xml-fil lagras i webbadressen.

Samtidigt kan du konvertera en XML-fil till ett Word-, Excel- eller TXT-textdokument och till och med importera XML-filer till ett kalkylblad i OpenOffice för att läsa den korrekt eller ge den en annan användning.

Den här webbadressen besöks vanligtvis av sökmotorrobotar, där Google visar den mest (eftersom det är en av de snabbaste webbläsarna) och en och annan fan av programmering.

Den här filen måste ha ett eget språkvilket är en syntax som vanligtvis är väl etablerad och därför fungerar korrekt.

Enkelt uttryckt är en webbplatskarta bara en en webbplatstillägg som återspeglas i ett annat speciellt format (.xml). För att vara tydlig, människor tycker inte att detta är särskilt användbart (såvida du inte vill hitta buggar i dem och inte upprepa dem i andra webbplatskartor).

Men de är viktiga för sökmotorerDet här är faktiskt en av de saker som intresserar dig mest och som du verkligen märker.

I henne ändringar som gjorts i strukturen på sidan eller tjänsten återspeglas. Vare sig det bland annat en blogg, virtuell butik, portal.

De kommer att visas omvänt i sidans kodning. Om du har försökt skapa en webbplatskarta medan du tittar på en annan, kommer personen att kunna visa att den senaste ändringen de gjorde på din webbplats kommer att dyka upp först.

Skapa en webbplatskarta från grunden

Det finns flera format som tillåter att innehåll bäddas in på webbplatsen, men för nybörjare du kan skapa en webbplatskarta med vanligt språk.

På så sätt blir proceduren lite mindre komplicerad och du kan senare lära dig att modifiera den för att passa användaren.

Därför kan uppgiften att skapa en webbplatskarta vara ganska enkel om de rätta verktygen används, i själva verket kan de till och med genereras automatiskt. “Google XML Sitemaps” är ett tillägg som låter användare skapa mallar från grunden.

öst”Ansluta“Det kan vara väldigt användbart om du har”WordPress“. Den kan erhållas från “Google Web Store“Och under installationen kommer det att vara möjligt att generera”Webbplatskarta“Det kan skickas direkt.

På så sätt kommer ändringar eller uppdateringar gjorda av webbplatsägaren att kännas igen, vilket håller indexeringsdata uppdaterade. Å andra sidan, om du inte kan få det, finns det andra sätt att skapa en webbplatskarta och ett av dem är att använda “XML-webbplatskarta”Som fungerar på samma sätt.

Denna kartgenerator kan skapa en karta snabbt och säkert, utan eventualiteter eller fel i strukturen. Det kommer att fungera utmärkt.

Allt du behöver göra är att ange din webbplats domännamnoch det kommer att göra resten av arbetet med att spåra och generera din webbplatskarta.

Skicka till Google

När du har skapat en webbkarta, skicka den med ett annat verktyg som heter “Googles verktyg för webbansvarigaVem ska ta hand om det.

I den måste du ange domänen för webbplatsen i avsnittet “Lägg till en egenskap”Och sedan kommer den att be dig att verifiera URL:en.

När du har skapat den, skicka den till “Index / webbplatskarta / lägg till eller testa en webbplatskarta”Sitter på verktygets kontrollpanel.

I fältet nedan ska du klistra in eller infoga den genererade länken, eller så anges den använda XML-pluggen eller verktyget i “Skicka“Och det kommer att vara allt.