Hur skapar jag en intressant undersökning för min publik i Google Drive? – HjĂ€lpfulla tips

0 Shares

MÄnga undrar hur man fyller i en enkÀt gratis, sÀrskilt om det Àr ett program som Google Drive dÀr du sÀkert kan spara filer och komma Ät dem oavsett enhet.

Och Àven om det senare Àr dess huvudsakliga funktion, gör det det vi visar dig nÄgra anvÀndbara tips för att skapa omröstningar pÄ denna plattform.

Vad behöver jag innan jag skapar ett formulÀr i Google Drive?

Att lÀra sig fylla i en enkÀt Àr enkelt, sÀrskilt eftersom det Àr en av Googles appar eftersom du inte nödvÀndigtvis behöver kÀnna till din dator, och du kan ocksÄ försöka synkronisera Google Drive med dina enheter via ditt konto.

Du har ett aktivt Google-konto

Det första Àr att ha ett aktivt Google-konto för detta ÀndamÄl vi gÄr in pÄ google och skapar en Gmail-anvÀndare. PÄ bara 2 minuter har du redan skapat ett anvÀndarnamn och kommer att kunna anvÀnda de olika verktyg som tillhandahÄlls av Google.

StÀll frÄgor korrekt

NÄgot mycket viktigt nÀr du skapar ett formulÀr i Google Drive Àr Behandla frÄgor med delikatess för om de Àr inkonsekventa eller inte vÀlritade, kommer det att vara nÀstan omöjligt att uppnÄ det du vill nÀr du svarar.

Vilka typer av frÄgor finns i en Drive-undersökning?

FrÄgetyperna fungerar för att sÀtta upp vÄrt formulÀr med de frÄgor vi vill ha svar pÄ för detta ÀndamÄl Google Drive visar oss flera typer:

LĂ€gg till text eller stycketext

Jag jobbar för innehÄlla korta texter som namn eller efternamn etc. AnvÀnd för lÄng text som kommentarer eller kommentarer.

LĂ€gg till typen “test” i din undersökning

Dessa typer av frĂ„gor Ă€r tankar eller val, till exempel sant eller falskt, eller frĂ„gor som involverar ett val mellan “a”, “b”, “c” och sĂ„ vidare.

Skapa en kryssruta

Det hĂ€r Ă€r knapparna som den kan markeras eller avmarkeras. Om vi ​​vĂ€ljer det hĂ€r urvalet mĂ„ste vi rita en lista för att den ska kunna vĂ€ljas.

Placera “VĂ„gen”

Den anvÀnds av kontoanvÀndaren för en offert pÄ nummernivÄ. Vi kan Àndra, klona eller ta bort vilket formulÀrelement som helst med hjÀlp av knapparna som visas nÀr du hÄller muspekaren över dem.

För att spela in varaktighet, tid eller datum

Med manusens nÄd vi kan skapa öppnings- och stÀngningstider automatiskt. Med det hÀr skriptet kan vi ocksÄ skapa en svarsgrÀns för alla formulÀr.

Vilka exempel hjÀlper mig att vÀlja vilken typ av frÄga jag behöver pÄ formulÀret?

TÀnk pÄ följande nÀr du stÀller formulÀr eller enkÀtfrÄgor i Google Drive:

För att tillÄta flera alternativ att vÀljas

 • AnvĂ€ndare kan vĂ€lja mellan en mĂ€ngd olika alternativ.
 • Du kan lĂ€gga till “Övrigt” som svar och LĂ„t folk skriva en kort text.
 • Du kan omdirigera anvĂ€ndaren till en specifik del av formulĂ€ret med hĂ€nsyn till hans svar.

NÀr du behöver veta anvÀndarens allmÀnna Äsikter

 • AnvĂ€ndare kan skriva korta svar. Du kan stĂ€lla in regler som anvĂ€ndarna mĂ„ste följa.
 • MĂ€nniskor kan ge ett lĂ€ngre svar, bestĂ„ende av ett eller flera stycken, för detta kan man faststĂ€lla riktlinjer som anvĂ€ndarna mĂ„ste respektera med respekt.

FÄ anvÀndaren att bara vÀlja ett alternativ

Detta betyder att anvÀndaren kan vÀlja ett alternativ. Detta innebÀr att du kan omdirigera en anvÀndare till en specifik del av formulÀret baserat pÄ deras svar.

Vilka Àr stegen för att skapa en Google Drive-undersökning?

Med Google FormulÀr kan du skapa onlineundersökningar och frÄgeformulÀr med hjÀlp av följande alternativ:

I webblÀsaren

 1. Skapa ett nytt formulĂ€r: gĂ„ till forms.google.com. Klicka sedan pĂ„ “Tom” och ett nytt frĂ„geformulĂ€r öppnas.
 2. Ändra frĂ„geformulĂ€ret och tillĂ€mpa formatet pĂ„ det. Du kan lĂ€gga till text, bilder eller videor i dina formulĂ€r, och du kan ocksĂ„ Ă€ndra eller formatera dem.
 3. Skicka in frÄgeformulÀret som ska fyllas i av anvÀndarna. NÀr du Àr klar du kommer att kunna skicka formulÀret till andra anvÀndare och samla in svar.

I Google Drive-mobilappen

Att ha Google Drive pÄ skrivbordet kan vara anvÀndbart om du anvÀnder en dator, men nÀr det kommer till en telefon eller surfplatta behöver du bara installera appen och följa schemalÀggningsproceduren för enkÀten sÄ hÀr:

 1. Skapa ett nytt formulĂ€r: Öppna appen pĂ„ din telefon eller surfplatta (efter att du har installerat den), klicka pĂ„ det nya formulĂ€ret sĂ„ öppnas ett nytt frĂ„geformulĂ€r.
 2. Redigera formulÀret och formatera det: I frÄgeformulÀren kommer du att kunna lÀgga till text, bilder eller videor, samt Àndra eller formatera dem.
 3. Skicka enkÀten: För anvÀndarna att göra. NÀr du Àr klar kan du skicka formulÀret till andra anvÀndare och samla in deras svar.

Vad Àr den ungefÀrliga tiden för att fylla i en Google Drive-enkÀt?

Tiden frÄn inlÀmning av formulÀret till att svaret registreras i kalkylbladet kan vara 3 till 5 minuter. Det betyder att undersökningstiden kommer att bero pÄ hur mÄnga frÄgor du stÀller i undersökningen.

Hur lÀnge kommer min undersökning att vara tillgÀnglig i Drive?

NÀr du skickar in en undersökning kan du samla in svar i undersökningen eller separat i Google Kalkylark. Efter att ha fyllt i formulÀret, det kommer omedelbart att finnas i Google Drive.

Om du lagrar dina svar i ett kalkylark fÄr du en separat fil för att spara dina formulÀrsvar pÄ Google Drive.

Med allt detta sagt, Àr det möjligt att göra en bra Google Drive-undersökning? Vi försÀkrar dig att det Àr sÄ och att det Àr vÀldigt enkeltsÄ vÀnta inte med att komma igÄng.

0 Shares