Hur skapar jag en blogg med Google Sites? – Börja som bloggare

0 Shares

För närvarande världen hemsidor och bloggar, De har blivit en av de saker som används mest av internetanvändare. Det bör noteras att vem som helst enkelt kan skapa och hantera en blogg. Ett av de mest rekommenderade sätten är att använda Google Sites-plattformen.

Google Sites är en av de gratis webbapplikationerna som ägs av samma företag Google, känd för att vara en av de bästa bloggplattformarna. Detta gör att du kan skapa hemsidor eller bloggar och på så sätt samla all slags information du vill, på samma sätt kan du bädda in videor, bilder och filer i dessa bloggar, så vi kommer att lära känna var och en av dem i den här artikeln. sätt att lära sig hur Skapa en blogg med Google Sites.

I vilka webbläsare kan jag använda en blogg skapad med Google Sites?

Blogga via Google Sites-plattformen kan göras med följande webbläsare:

 • Genom en av de mest använda webbläsarna som motsvarar Google Chrome.
 • Firefox är en annan Google-webbläsare som låter dig bygga Google Sites-plattformen.
 • Via Googles webbläsare Safari.
 • Och genom webbläsaren MS Edge.

Vilka är stegen för att skapa en blogg på Google Sites?

Överväg sedan varje steg för att skapa din blogg via Google Sites. En viktig sak att tänka på är funktioner för hur man tar bilder för bloggar, även hur du skapar ett omslag för din blogg, med tanke på att Google Sites kan göra olika saker.

 1. Först och främst måste du ha skapat ett konto på Google Site som kan länkas direkt till Googles e-postadress.
 2. För att skapa en blogg måste du klicka på “Blogger Access” och klicka på “Ny blogg” längst ner.
 3. När du har skapat ditt konto måste du välja vilken typ av format som ska användas för din blogg.
 4. Olika mallar kommer att dyka upp på plattformen, alla med olika teman.
 5. Internet kommer att fråga dig om titeln på din blogg.
 6. Sedan börjar du organisera din bloggsida. För detta hittar du på bloggens högra sida flera alternativ att välja mellan.
 7. I dem kan du infoga vilken typ av sak eller fil som helst, redigera sidor och du kan välja teman för det.
 8. Då ska den vara sparad och klar.

I några enkla steg kommer du att kunna skapa din blogg, och när du väl har skapat den är det viktigt att skapa ett formulär för den som identifierar den och anpassar den efter dina preferenser och hur du vill utveckla den.

Vilka begränsningar bör man tänka på när man skapar en blogg på Google Sites?

Precis som det finns ett antal steg och egenskaper för att skapa en blogg, hittar vi också några begränsningar att tänka på när du skapar en blogg, som till exempel data som överförs och lagras när du redigerar och ändrar storlek på en bild för en blogg. vi hittar följande komponenter:

Begränsad minneskapacitet

En av begränsningarna med denna plattform är kapaciteten på det diskutrymme den erbjuder. Utrymmet är endast 100 MBför filer, dokument, bilder, presentationer och mer.

Att inte ha en egen domän

Denna plattform har faktiskt inte sin egen domän, erbjuder dig en underdomän. Det bör dock noteras att detta kan vara ett hinder för den strategi du vill ha för SEO för denna webbplats. Det är möjligt att köpa en domän som har kontakt med Google Sites servrar.

Begränsad webbdesign

Det finns många begränsade verktyg inom designen som erbjuds av denna webbplats. Därför måste funktionaliteter ofta anpassas efter vad plattformen erbjuder. Dessa designen är enkel och okomplicerad.

SEO-begränsningar

Detta är en av de viktigaste begränsningarna då SEO inte kan tillämpas optimalt på din webbplats. Detta kan stängas av i beskrivningsmetataggen.

Webbutiker är inte tillåtna

Om du planerar att tjäna pengar på webbplatsen du skapar med Google Sites, bör det sägas att detta inte rekommenderas eftersom plattformen inte tillåter dig att skapa onlinebutiker, ingen sponsorlänk eller något av dessa alternativ.

Begränsad informationshantering

Informationen som stöds av plattformen är begränsad, på grund av att varken data eller någon av koderna kan införlivas i systemet, detta skapar en begränsning vad gäller informationen som interagerar

Hur kan jag hantera min blogg på Google Sites?

om du vill hantera din Google Sites-bloggdet första du behöver göra är att logga in på plattformen, sedan måste du överväga följande data, den data som vi kommer att se härnäst är värdefull eftersom den är grundläggande, låt oss se.

 1. Du kan hantera behörigheter för de personer som kan redigera och läsa din blogg. För detta kan du lära dig hur du hittar åtkomst till den.
 2. En annan form av administration är möjligheten att välja utseende på din blogg. För detta måste du lära dig hur du ändrar utseendet på din blogg.
0 Shares