Hur skapar, Ă€ndrar eller tar man bort en vy i SQL Server? – Enkelt och snabbt (exempel)

0 Shares

För dem som rör sig i programmeringsvÀrlden har Microsoft alltid försökt göra livet enklare genom att skapa program och system som hÄller dem bekvÀma. Om du Àr en av dessa fans av kod- och kommandoprogrammering Àr det bra att lÀra dig hur man skapar, Àndrar eller tar bort en vy i SQL Server.

Och Àr det vÀrlden programmering och koden Àr ganska svÄr och krÀvande. Men det Àr inte dÀrför nya Àventyrare som vill erövra programmen och bli bÀst inom sitt omrÄde slutar komma, för den hÀr Microsoft uppfinner alltid nya saker dÀr de kan ansluta till jobbet.

Skapa, Àndra eller ta bort en vy i SQL Server

För att inte förvirra nĂ„gon mĂ„ste du gĂ„ i delar, det första du lĂ€r dig Ă€r att skapa vyer pĂ„ SQL-servern. För att göra detta behöver du bara ha programmet redan pĂ„ din dator, i sĂ„ fall mĂ„ste du öppna det och sedan in “Objektutforskare” du mĂ„ste utöka databasen dĂ€r du vill skapa vyn.

Du kommer att se att det finns en mapp som heter “Visningar”, StĂ„ pĂ„ den och högerklicka och vĂ€lj sedan “Ny vy”.

Ange sedan ett alternativ med namnet i dialogrutan “LĂ€gg till tabell” nĂ„gra flikar kommer att visas hĂ€r som lĂ„ter dig vĂ€lja de objekt du vill lĂ€gga till i den nya vyn, dessa Ă€r: “BrĂ€dor“,”Synonymer“,”funktioner“Y “Visningar”.

För att lĂ€gga till dem, klicka pĂ„ “LĂ€gg till“Och det tar slut”StĂ€nga“Att tillĂ€mpa Ă€ndringarna. Slutligen, gĂ„ till “Diagrampanel” att placera kolumner och andra element. GĂ„ ocksĂ„ till “Kriteriapanel” för att lĂ€gga till ytterligare filter eller bestĂ€llningskriterier.

Slutligen, gĂ„ till menyn och vĂ€lj “Arkiv” att ge “Spara vynamn”, vĂ€lj ett namn och tryck pĂ„ “Acceptera“För att behĂ„lla din syn. Med det har du lĂ€rt dig den första delen av att skapa, Ă€ndra eller ta bort en vy i SQL Server, nu kommer Ă€ndringen.

Hur Àndrar jag en vy?

För att Ă€ndra eller modifiera vyn mĂ„ste du gĂ„ till “Objektutforskare” och dĂ€rifrĂ„n vĂ€lj +-tecknet som finns bredvid vydatabasen och ange sedan +-tecknet som finns bredvid mappen med namnet “Visningar“.

HĂ€r ser du alla vyer, högerklicka pĂ„ den du vill Ă€ndra och tryck pĂ„ “DesignVilken som kommer ut tar dig till designpanelen. HĂ€rifrĂ„n kan du Ă€ndra vyer pĂ„ flera sĂ€tt:

Aktivera och avaktivera elementrutor som du vill ta bort eller lĂ€gga till, ta bort tabeller, inkl. Klicka pĂ„ “Arkiv“Y”Spara vynamn “.

Ta bort saliga vyer

Nu nÀr du vet tvÄ svar pÄ denna frÄga Hur skapar, Àndrar eller tar man bort en vy i SQL Server? det Àr dags att lÀra sig den sista, som Àr att ta bort vyer.

För det, gĂ„ tillbaka till “Objektutforskare” och expandera hĂ€r bĂ„de databasen för vyn du vill ta bort och mappen “Visningar“.

NĂ€r du Ă€r klar, placera dig sjĂ€lv i vyn du vill ta bort och högerklicka pĂ„ den och tryck sedan pĂ„ “Göra sig av med“Ett fönster kommer att visas som heter radera objekt, dĂ€r du mĂ„ste bekrĂ€fta Ă„tgĂ€rden genom att ange”Acceptera“.

Med den senare kommer allt att lösas, sÄ du kan redan sÀga att du vet hur man skapar, Àndrar eller ta bort en vy i SQL Server, För att börja skapa dina mönster, tillÀmpa helt enkelt denna enkla handledning för att öva.

Om du Àr ny i programmet, tÀnk pÄ att programmet Àr ganska omfattande och komplext, sÄ du kan behöva fler handledningar för att hjÀlpa till med att introducera mer avancerade Àmnen som: en som förklarar hur man skapar lagrade procedurer, en annan som visar hur man skapar databaser , tabeller och poster, t.ex. en för att koppla tvÄ datorer till databasen.

0 Shares