Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur ser ordningen ut på Marvel-filmerna [lançamento e cronológica]

Hjältarnas multiversum kommer, och det är viktigt att veta ordningen på Marvel-filmerna för att förstå allt som händer

Med så många superhjältefilmer på gång är det viktigt att hänga med i Marvel-filmordningen. Så för att hjälpa dig har vi separerat två olika ordningar, releasen och den kronologiska. Välj din och ha kul.

Kronologisk Marvel Film Order

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

I denna ordning av Marvel-filmer, låt oss betrakta kronologin inom MCU-universumet.

 • (förekommer under andra världskriget)
 • (förekommer 1995)
 • (förekommer 2010)
 • (utspelar sig efter Iron Man)
 • (ospecificerad tid, pre-Avengers)
 • (utspelar sig sex månader före The Avengers)
 • (förekommer 2012)
 • (utspelar sig sex månader efter The Avengers)
 • (post-Avengers, pre-Ultron)
 • (post-Avengers, pre-Ultron)
 • (någon gång under 2014)
 • (efter Guardians)
 • (förekommer 2015)
 • (förekommer 2015)
 • (post-Ultron, pre-Infinity War)
 • (efter inbördeskriget)
 • (efter inbördeskriget, före oändlighetskriget)
 • (förekommer 2016)
 • (förekommer 2017)
 • (post-Ultron, pre-Infinity War)
 • (förekommer 2017)
 • (Passar perfekt mellan Infinity War och Endgame)
 • (startar 2017, slutar 2022)
 • (Utspelar sig en tid efter Endgame)
 • (Utspelar sig en tid efter Endgame)
 • (sju månader efter Endgame)
 • (åtta månader efter Endgame)

Order of Marvel-filmer efter release

1. (2008)

Tony Stark är en miljardär industriman och briljant uppfinnare som genomför militära tester utomlands, men kidnappas av terrorister som tvingar honom att bygga ett förödande vapen.

Istället bygger han en bepansrad rustning och konfronterar sina kidnappare. När han återvänder till USA förbättrar Stark rustningen och använder den för att bekämpa brott. Detta är den första i ordningen av Marvel-filmer.

2. (2008)

Vetenskapsmannen Bruce Banner gömmer sig i Brasilien medan han desperat söker efter ett botemedel mot mutationen som förvandlar honom till ett okontrollerbart monster. Först då kommer han att kunna leva ett normalt liv igen och vara med kvinnan han älskar. Men under denna process måste han bekämpa styggelsen, en ny fiende som vill fånga honom.

3. (2010)

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – OTZ

I en värld medveten om Iron Mans existens är miljardärens uppfinnare Tony Stark under press från alla håll att dela sin teknologi med militären.

Han motstår att avslöja hemligheterna bakom sin unika rustning, rädd att denna information kommer att hamna i fel händer. Med den vackra Pepper Potts och vännen “Rhodey” Rhodes vid sin sida måste Tony skapa nya allianser och konfrontera en mäktig fiende.

4. (2011)

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Som son till Odin, kung av de nordiska gudarna, kommer Thor snart att ärva Asgards tron ​​från sin äldre far. Men på dagen för sin kröning reagerar Thor brutalt när gudarnas fiender går in i palatset i strid med fördraget.

Som straff skickar Oden Thor till jorden. Medan hans bror Loke planerar i Asgård, står Thor, nu utan sina krafter, inför sitt största hot.

5. (2011)

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Steve Rogers är en ung man som deltar i experiment som syftar till att skapa den amerikanska supersoldaten. När militära officerare lyckas förvandla honom till ett mänskligt vapen inser de att de inte kan riskera den unge mannens liv i krigsstrider.

6. (2012)

Loki, Thors bror, får tillgång till den kosmiska kubens obegränsade kraft genom att stjäla den från S.H.I.E.L.D.-anläggningen. Nick Fury, chefen för denna internationella fredsbevarande byrå, samlar snart ihop de enda superhjältarna som kommer att kunna försvara jorden av aldrig tidigare skådade hot.

Iron Man, Captain America, Hulk, Thor, Black Widow och Hawkeye bildar Furys drömlag, men de måste lära sig att lägga sina egon åt sidan och agera som en grupp för mänsklighetens bästa. Början av en fas, detta är en av höjdpunkterna i ordningen av Marvel-filmer.

7. (2013)

Efter att en fiende har förminskat Tony Starks värld till spillror, måste Iron Man lära sig att lita på hans instinkter för att skydda dem han älskar, särskilt sin flickvän, och bekämpa hans största rädsla: misslyckande.

8. (2013)

Thor måste räkna med hjälp av sina följeslagare och till och med sin förrädiska bror Loki i en djärv plan för att rädda universum. Men Thor korsar vägar med Jane Foster och den här gången är hennes liv verkligen i fara.

9. (2014)

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – ADSENSE

Efter de katastrofala händelserna i New York med The Avengers fortsätter Steve Rogers, även känd som Captain America, att försöka anpassa sig till den moderna världen.

Men när en kollega på SHIELD-byrån attackeras, hamnar Steve i ett nät av intriger som hotar att utsätta världen för fara. I samarbete med Black Widow och Falcon, hans nya allierade, måste Captain America möta en mystisk och oväntad fiende, vintersoldaten.

10. (2014)

Rymdäventyraren Peter Quill blir prisjägares offer efter att han stjäl klotet från en förrädisk skurk, Ronan. Efter att ha lämnat jorden var det en expansion bland Marvel-filmerna.

För att undkomma fara sluter han en allians med en grupp på fyra utomjordingar. När Quill upptäcker att den stulna sfären har kraft som kan förändra universums gång, måste han och hans grupp skydda objektet för att rädda galaxens framtid.

11. (2015)

När Tony Stark försöker skydda planeten från hot bygger han ett artificiellt intelligenssystem som skulle ta hand om världsfreden.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – ADSENSE

Projektet slutar med att gå fel och genererar Ultrons födelse. Med jordens öde på spel kommer Captain America, Iron Man, Thor, Hulk, Black Widow och Hawkeye att behöva gå samman för att återigen rädda människosläktet från utrotning.

12. (2015)

Dr. Hank Pym förvandlar en begåvad tjuv till hjälten Ant-Man. Han vill stoppa sin tidigare elev från att replikera kostymformeln som ger honom kraften att krympa, övermänsklig styrka och förmågan att kontrollera en armé av myror.

13. (2016)

Efter Ultrons attack bestämmer sig politikerna för att kontrollera Avengers, eftersom deras handlingar påverkar hela mänskligheten. Beslutet försätter Captain America på kollisionskurs med Iron Man.

14. (2016)

Efter att hans karriär förstörts får en briljant men arrogant kirurg ett nytt liv när en trollkarl utbildar honom till att bli Sorcerer Supreme. Med nya dimensioner utökade det saker mer i ordningen Marvel-filmer.

15. (2017)

The Guardians of the Galaxy kämpar för att hålla ihop sin nya familj samtidigt som de reder ut mysterier om Peter Quills riktiga far.

16. (2017)

Efter att ha kämpat tillsammans med Avengers är det dags för unge Peter Parker att återvända hem till New York tillsammans med sin moster May. Under mentorn Tony Starks vakande öga börjar Peter att omfamna sin nya identitet som Spider-Man och bekämpa dagliga små brott i grannskap.

Han tror att han har hittat sitt livsuppdrag när den fruktansvärda skurken Vulture dyker upp och hotar staden. Problemet är att uppgiften inte blir så lätt som han föreställt sig. Den envisa dyker upp igen och dyker upp i ordningen Marvel-filmer

17. (2017)

Efter år borta återvänder Thor hem och upptäcker att hans far, Oden, kung av Asgård, är försvunnen. Efter att ha hittat honom blir han medveten om sin äldre syster, Hela, den mäktiga och hänsynslösa dödsgudinnan.

Med Lokis hjälp möter han Hela, men under striden hamnar Thor instängd på Sakaar, en planet på andra sidan universum. Nu måste han tävla mot tiden för att återvända till Asgard och stoppa Ragnarök, förstörelsen av hans värld.

18. (2018)

Upptäck historien om T’Challa, prins av kungariket Wakanda, som förlorar sin far och reser till USA, där han kommer i kontakt med Avengers.

Bland dess förmågor finns snabbhet, intelligens och skarpa sinnen. En ny hjälte och ett nytt land växer fram bland Marvel-filmerna.

19. (2018)

Iron Man, Thor, Hulk och Avengers förenas för att bekämpa sin mäktigaste fiende, den onde Thanos. På en jakt efter att samla alla sex Infinity-stenarna planerar Thanos att använda dem för att tillfoga verkligheten sin onda vilja.

20. (2018)

Scott Lang hanterar konsekvenserna av sina val som både superhjälte och pappa. När han försöker återbalansera sitt liv med sitt ansvar som Ant-Man, konfronteras han av Hope van Dyne och Dr. Hank Pym med ett brådskande nytt uppdrag.

Scott måste återigen ta på sig uniformen och lära sig att slåss tillsammans med Wasp och arbeta tillsammans för att avslöja hemligheter från det förflutna.

21. (2019)

Kapten Marvel, en del av elitarmén av Kree, en utomjordisk ras, befinner sig mitt i en strid mellan hennes folk och Skrulls. En av de mäktigaste hjältinnorna, dyker upp bland Marvel-filmerna.

När hon försöker förhindra en storskalig invasion av jorden 1995, har hon återkommande minnen av ett annat liv, som Carol Danvers, en agent från det amerikanska flygvapnet. Med hjälp av Nick Fury måste kapten Marvel avslöja hemligheterna i sitt förflutna och sätta stopp för den intergalaktiska konflikten med Skrulls.

22. (2019)

Efter att Thanos eliminerat hälften av de levande varelserna måste Avengers ta itu med förlusten av vänner och nära och kära. Med Tony Stark som vandrar vilse i rymden utan vatten och mat, leder Steve Rogers och Natasha Romanov motståndet mot den galna titanen. Slutet på en era, det markerar en viktig del i ordningen för Marvel-filmer.

23. (2019)

Peter Parker är på en tvåveckorsresa till Europa, tillsammans med sina gymnasiekompisar, när han överraskas av ett besök av Nick Fury.

Tillkallad för ännu ett heroiskt uppdrag måste han möta flera skurkar som dyker upp i ikoniska städer på kontinenten, som London, Paris och Venedig, samt utseendet på den gåtfulla Mysterio.

24. (9 juli 2021)

Vid födseln överlämnas Black Widow, då känd som Natasha Romanova, till KGB, som förbereder henne för att bli deras högsta agent. Men hennes egen regering försöker döda henne när Sovjetunionen faller samman. I ordningen Marvel-filmer anses detta vara ett avsked.

25. (3 september 2021)

Shang-Chi är son till ledaren för en mäktig kriminell organisation. Pojken växte upp från barndomen till att bli en krigare, men han bestämde sig för att överge den vägen och rymde för att leva ett fridfullt liv.

Allt detta förändras dock när han blir attackerad av en grupp lönnmördare och tvingas möta sitt förflutna. Han presenterar ännu en ny hjälte och sticker ut i ordningen av Marvel-filmer.

26. (5 november 2021)

The Eternals är en ras av odödliga varelser som levde under jordens antiken och formade dess historia och civilisationer samtidigt som de kämpade mot de onda avvikarna. En av de stora filmerna i ordningen Marvel-filmer, som kom förra året.

27. (17 december 2021)

Spider-Man måste ta itu med konsekvenserna av att hans sanna identitet upptäcks. En av de stora höjdpunkterna inom bio, och en viktig del i ordningen av Marvel-filmer.

Nu när vi vet ordningen på Marvel-filmerna på två olika sätt, berätta för oss vilken kommer du att gilla? Har du sett alla Marvel-filmer? Låt oss veta i kommentarerna nedan.