Hur säkerhetskopierar och återställer jag mappen “EFS” på Android? (Exempel)

Det är viktigt att veta hur man säkerhetskopierar Android “EFS”-mappen om du är en av användarna som skapar en konstant “Blinkar“Till ROM.

Därför är det också viktigt att känna till skillnaderna mellan RAM och ROM för att kunna göra ett bra jobb med bättre förståelse.

Det i princip för att undvika felaktiga misstag Om någon av dessa processer misslyckas har du försäkring på detta sätt. Speciellt om personen som ska utföra ingreppet gör det för första gången, vilket ökar sannolikheten för att något kan hända.

Så alltid det är tillrådligt att säkerhetskopiera denna primära filsom säkerställer utrustningens säkerhet.

Vad är Android “EFS”-mappen och vad är den till för?

Sedan dess har den här mappen varit den primära funktionen i en mobiltelefon skrev ner några viktiga data för laget.

Dessa är SIM-data samt IMEI-nummer, Bluetooth-information och MAC-nummer samt annan relevant information.

Spara även “PRODUKTOD”Eller snarare en produktkod så hittar du en SIM UNLOCK på samma sätt.

Alla dessa filer som finns i mappen är viktiga element som, om de raderas av misstag, kan orsaka irreparabel skada.

Varför är det så? Tja, detta är huvudmålet när du försöker frigöra din mobil eller ändra Android-versionen eller installera en ROM.

Detta är vikten av att säkerhetskopiera mappen, så det är säkerställt att nämnda irreversibla och unika data kommer att vara säkra.

Om ett problem uppstår under processen och Android “EFS”-mappen är skadad, hårdvara kan återställas utan problem.

Om den inte hade det, skulle det inte finnas något sätt att reparera mobiltelefonen och göra den oåterkallelig, vilket hindrar den från att utföra sina funktioner normalt.

Säkerhetskopiera mappen “EFS”.

Kom ihåg att du behöver ha erfarenhet och kunskap inom området eller ämnet för att slutföra denna procedur.

Som sagt, det är samma sak är farligt om du inte gör det ordentligtDärför, om du inte har kompetensen att slutföra en uppgift, är det bäst att inte göra det.

På så sätt kan du också hitta någon du litar på och som även har erfarenhet av att hjälpa hårdvaruägaren med säkerhetskopieringen.

Om du nu bestämmer dig för att starta vad du behöver göra för att fortsätta är att gå in i rotkatalogen (/) på telefonen där mappen finns

För detta kan det vara nödvändigt”rot”, På detta sätt kommer alla användarrättigheter att beviljas till ägaren av telefonen. Du bör också skaffa en filhanterare som har möjlighet att utforska rotfilerna på din enhet.

Därifrån och på den ovannämnda platsen, Android-systemets “EFS”-mapp (/ efs) och fingret trycks på den. Detta kommer att ta upp en rad alternativ som du måste göra är att välja den som säger “Kopiera“Att klona innehållet i filer.

Klistra sedan in den någon annanstans än huvudmappen. Det kan fungera om det görs i flyttbart minne eller på ett SD-kort.

Återställ EFS-mappen

Å andra sidan, om du vill återställa din EFS-mapp med hjälp av en säkerhetskopia, behöver du bara göra det vända processen.

Det vill säga kopiera säkerhetsdupliceringen och genom en filhanterare med administratörsrättigheter lägg EFS-mappen i sökvägen “/ efs

Sedan startar datorn om i återställningsläge eller “Återställningsläge”, Där du bara behöver följa instruktionerna eller kommandona nedan.

Välj i denna ordning alternativen “Torka data / återställ till fabriksinställningar“, Sedan i”Torka cachepartitionen“, och slutligen “Avancerad / Dalvik Cache Cleanup“.

Efter att ha gjort detta kommer terminalen att starta om och EFS-mappen på din Android-enhet kommer att återställas.

Relaterade Artiklar

Back to top button