Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur rippar jag låtar från Spotify

Att rippa musik från en streamingtjänst som Spotify är olagligt, men det finns några sätt att ladda ner musik för offlineuppspelning.

För att avskräcka användare från att rippa musik gör Spotify och andra musikströmningstjänster processen att spela in musik via till exempel skärminspelningsappar svår. Detta för att artister inte ska gå miste om intäkter och streamingtjänster kan fortsätta generera intäkter från annonsintäkter och användarnas prenumerationsbetalningar.

Med det sagt låter de flesta av de bästa streamingtjänsterna som Spotify, Apple Music, Amazon Music, YouTube Music, Deezer och TIDAL dig lyssna på musik offline, förutsatt att du betalar en månadsavgift. Detta laddar ner ljudet till din enhet, men filerna är DRM-skyddade och i ett format som bara streamingtjänsten själv kan läsa, eftersom när du använder en streamingtjänst, betalas eller free, äger du inte någon av musiken du lyssnar på eller laddar ner. Med varje månadsabonnemang hyr du i princip de tiotals miljoner låtar som är tillgängliga för dig. Så fort du slutar betala månadsavgiften kommer musiken att vara otillgänglig.

Om du vill äga musiken finns det många digitala musikbutiker online som iTunes, Amazon Music, eMusic, Melon, 7digital, Bugs!, Tencent Music (QQ Music, Kugou, Kuwo) och Qobuz. Vissa användare föredrar att köpa musik, med fördelarna att betala en gång och äga den för alltid, inga månatliga prenumerationsavgifter och din musik är inte låst till en viss plattform.

I USA är priset för ett Spotify Premium-konto $9,99 per månad. Detta låter dig lyssna på och ladda ner obegränsat med musik, reklamfree. I USA är den vanliga kostnaden för en låt på iTunes $0,99. Om du generellt vill ha tillgång till mer än 10 nya låtar per månad är ditt bästa alternativ att prenumerera på en musikströmningstjänst. Om du är en mycket lätt musiklyssnare eller ofta använder samma fåtal sånger, kan det vara bättre val för dig att köpa digital musik.