Hur reparerar och ÄterstÀller skadat SD- eller Micro SD-kort?

0 Shares

I dagens handledning ska vi lÀra dig hur man reparerar och ÄterstÀller skadat SD- eller micro SD-kort. Du kommer ocksÄ att lÀra dig hur du formaterar ett skadat microSD-kort för att försöka ÄtgÀrda eventuella fel som det innehÄller.

Om ditt SD-kort har skadats kan du i vissa fall ÄterstÀlla förlorad information. Medan det i andra Àr nÄgot som inte kan göras, spelar det ingen roll vad du gör och det enda alternativet som ÄterstÄr Àr att formatera det i hopp om att det fortfarande kommer att fungera.

Vi rekommenderar att du alltid har en sÀkerhetskopia av det du sparar i filen microSD eller USB-minne. Det Àr bÀst att vÀlja molnlagring eftersom det Àr det sÀkraste vi har just nu för att lagra din viktiga information.

NÀr du har allt i molnet, tjÀnster som Google Drive, One Drive, etc. Kommer frÄn seriösa och pÄlitliga företag. Du kan vara helt sÀker pÄ att all din information aldrig kommer att gÄ förlorad. Dessutom har bÄda tjÀnsterna gratisversioner med mycket utrymme vilket Àr mer Àn tillrÀckligt för de flesta anvÀndare.

Det Àr inte alls konstigt att SD-kortet Àr skadat, speciellt om det inte var för försiktigt att sÀga. Men idag kommer vi att se tvÄ metoder för att försöka fixa det. Den första, mindre invasiva, dÀr vi försöker ÄterstÀlla all information som ditt kort har.

Om den inte ansluter Àr det enda alternativet vi har att formatera det. Problemet Àr att vid formatering gÄr all data i den förlorad. Men vi kommer inte att ha nÄgot annat alternativ om den första lösningen inte fungerar.

Hur man ÄterstÀller ett skadat SD-kort

  • Du mĂ„ste sĂ€tta in SD-kortet i din dator eller bĂ€rbara dator. För detta behöver du en adapter om den inte har ett microSD-kortplats.
  • Efter det mĂ„ste du trycka pĂ„ “Windows + R.“Eller gĂ„ till”Början“, skriv”Springa“Och tryck”Stiga pĂ„“.
  • I körfönstret anger du CMD och trycker pĂ„ Acceptera.
  • Nu Ă€r vi i Windows kommandokonsol. Det första kommandot vi ska infoga Ă€r chkdsk X: / F var Ă€r “X“Du mĂ„ste ange enhetsbeteckningen som tilldelats microSD-kortet, du kan se det pĂ„ webbplatsen”Mitt lag“.
  • Om “/FA“Fungerar inte, du kan prova”/R“Eller bĂ„da”/ F / R“.

F-kommandot anvÀnds för att lösa MicroSD-felmedan R-kommandot anvÀnds för att skanna disken efter dÄliga sektorer. Tanken Àr att testa dessa kommandon med avsikten att hÀmta informationen de innehÄller och försöka reparera dem.

Hur man fixar ett skadat microSD

Om ovanstÄende metod inte fungerar. Det enda alternativet vi har kvar Àr formatera kortet. Du mÄste komma ihÄg att nÀr du formaterar kommer all information som finns i den att gÄ förlorad.

  • För detta mĂ„ste du gĂ„ till “Mitt lag”Och hitta den enhet som Ă€r tilldelad SD-kortet.
  • Sedan mĂ„ste du högerklicka för att fĂ„ fram menyn.
  • I den hĂ€r menyn mĂ„ste du klicka pĂ„ alternativet “Formatera“.
  • Ett nytt fönster öppnas dĂ€r du mĂ„ste vĂ€lja nĂ„gra alternativ.
  • Som standard Ă€r “Filsystem” tillgĂ€ngligt i FAT32, men du kan vĂ€lja “NTFS“Om du ska anvĂ€nda filer som Ă€r för tunga.

I det hĂ€r fallet Ă€r det bĂ€st att avmarkera “Snabbformatering“Att ge det ett fullstĂ€ndigt och djupt format och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt undvika eventuella misstag i framtiden.

0 Shares