Hur reparerar man skadad extern hĂ„rddisk för att Ă„terstĂ€lla information i Windows 10? – Mycket lĂ€tt (exempel)

0 Shares

En av de vanligaste uppgifterna nÀr man har en fil st, Àr faktumet att göra flera sÀkerhetskopior av dokument. Allt detta för att undvika att vÄr hÄrddisk gÄr sönder, vi har det hÀr alternativet fÄ tillbaka vÄrt information.

I allmÀnhet, nÀr felet uppstÄr pÄ vÄr hÄrddisk och inte kÀnns igen av datorns operativsystem, Àr ett av de första tecknen pÄ detta fel att det avger konstiga ljud. Beroende pÄ typ av fel kan vi fixa det sjÀlva eller inte.

Du kan hitta mÄnga anvÀndbara webbplatser pÄ webben lösning ovannÀmnda fel. PÄ samma sÀtt kommer du att kunna dra fördel av programvara för att hjÀlpa dig utföra vissa kontroller av ditt system och hur du ÄterstÀller information som har gÄtt förlorad pÄ din hÄrddisk, och Àven om det hÀnde pÄ grund av att din dator formaterades.

Hur man reparerar dÄliga sektorer i Windows

NÀr det gÀller att reparera vissa sektorer som Àr defekta i din stEtt av de första stegen Àr att ÄterstÀlla alla filer som du anser vara viktiga frÄn din hÄrddisk.

För detta rekommenderar vi att du anvÀnder programvara för dataÄterstÀllning. Du kan anvÀnda plattformar som t.ex EaseUS DataÄterstÀllningsguidesom kan hjÀlpa dig i olika situationer dÄ det hjÀlper till att ÄterstÀlla olika data som gÄr förlorade i komplexa situationer.

HÀr kommer vi att lÀra dig en enkel metod för att eliminera dÄliga delar av din hÄrddisk utan att anvÀnda ett verktyg Windows eller Àven med EaseUS Partition Master.

Hur man tar bort dÄlig sektor med EaseUS Partition Master

 • Börja med driftsĂ€ttning EaseUS Partition MasterSedan mĂ„ste du högerklicka pĂ„ partitionsalternativet, dĂ€r mĂ„ste du vĂ€lja det alternativ du vill anvĂ€nda för att verifiera denna Ă„tgĂ€rd.
 • Sedan mĂ„ste du vĂ€lja hur du vill anvĂ€nda nĂ€mnda verifiering. NĂ€r du har valt ett alternativ trycker du bara pĂ„ knappen “Okej”.
 • HĂ€r mĂ„ste du lĂ„ta EaseUS Partition Master kontrollera alla fel som finns pĂ„ hĂ„rddiskpartitionen automatiskt och sedan fortsĂ€tta att reparera dem. Du mĂ„ste klicka “Okej” och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer hela processen att sluta.

Hur utför jag en manuell reparation?

Om du anvÀnder Windows 10 eller Windows 8.1:

 • Börja med att trycka Win + X och gĂ„ sedan till filutforskaren, gĂ„ sedan till den vĂ€nstra rutan och gĂ„ till alternativ “Det hĂ€r laget.” Genom att vĂ€lja det hĂ€r alternativet kommer du att kunna se enheten du letar efter och klicka sedan pĂ„ knappen Egenskaper.
 • I det hĂ€r fönstret kommer du att se verktygsalternativet, du gĂ„r till det och fortsĂ€tter till att trycka pĂ„ knappen Kontrollera, efter att du har tryckt pĂ„ det mĂ„ste du vĂ€nta pĂ„ att ett nytt fönster ska dyka upp dĂ€r andra alternativ kommer att dyka upp.
 • Under dessa alternativ ser du ett alternativ “Reparationsenhet”. Genom att trycka pĂ„ den kommer du att kunna göra en fullstĂ€ndig översikt över alla skanningsresultat, hĂ€r kan du se framstegen och hur denna process har hjĂ€lpt dig.
 • LikasĂ„ hĂ€r mĂ„ste du vĂ€lja vilka av dessa avsnitt som ska repareras av systemet och vĂ€nta pĂ„ att systemet ska göra det Windows utföra en skanning och reparera de sektorer som Ă€r skadade pĂ„ hĂ„rddisken.

Och du Àr redo att fÄ igÄng ditt system

Vilka Àr tecknen som tyder pÄ dÄliga sektorer?

 • Det börjar göra konstiga ljud nĂ€r maskinen startar upp. Samma sak hĂ€nder nĂ€r skivan lĂ€ser, skriver eller till och med öppnar skivan. HDD.
 • Vanligtvis genereras meddelanden misstag dĂ€rför Ă€r filer vanligtvis bara skadade medan de körs eller lĂ€ses.
 • Systemet tar vanligtvis lĂ„ng tid att köra programmet
  RÀdsla blÄskÀrm.

Om du mÀrker nÄgot av dessa symtom bör du gÄ vidare till reparera dÄliga sektorerförutom att sÀkerhetskopiera alla dina data.

0 Shares