Hur rensar man autofyll-alternativet på Facebook? – Ta bort den helt

0 Shares

På olika webbplatser är alternativet för automatisk komplettering vanligtvis tillgängligt när du söker och har lista med tidigare sökningar; Facebook är inget undantag eftersom det visar i sökfältet de saker vi letade efter tidigare. Det här alternativet för automatisk komplettering kan tas bort så att du får en ren historik när du söker.

Vad tillåter Facebook autocomplete?

Facebook autoslutförande kan göra det lättare att söka efter inlägg, sidor eller personer; Detta görs med hjälp av autokomplettering enligt de ord som skrivits in i Facebooks sökfält.

Ange de sökalternativ som intresserar dig

Om du går till Facebook och använder sökfältet, när du börjar skriva, får du alternativ som kan ge mer exakta sökresultat eller kan också erbjuda sökalternativ baserat på vad du skrev på baren; det vill säga ämnen relaterade till ord du redan har skrivit in i din sökning.

De sista sakerna du letade efter dyker upp

När du trycker på sökfältet på Facebook kan något dyka upp vad letade du efter innan?; en historik med de senaste sökningarna kommer att visas. Det kan också göra det lättare att hitta något du har letat efter tidigare.

Hur kan du ta bort autofyll på Facebook?

Om du inte gillar Facebooks autofyll-alternativ kan du ta bort det. Så när du går tillbaka till det sociala nätverket för att göra en sökning ser du inte längre saker du letade efter innan och du kommer inte att få sökförslag.

Från sökfältet på Facebook

När du går till Facebook och trycker på sökfältet högst upp på sidan ser du det några tidigare sökningar; och om du anger det kan det finnas förslag relaterade till tidigare sökningar, eller bara autokomplettering för att göra din sökning enklare.

Du kan ta bort dessa alternativ eller förslag genom att öppna sökfältet och klicka på det när sökförslag visas tryck på det lilla X som är i slutet av varje sökning så att den inte längre är synlig när du kommer åt sökfältet.

Gå in i inställningarna för det sociala nätverket

För att ta bort Facebook autofyll från inställningarna för detta sociala nätverk måste du gå till Facebook och logga in på ditt konto; när du är i din profil måste du trycka på alternativet “Aktivitetslogg”, som finns i i det nedre högra hörnet av omslagsbilden.

Du kommer att se en meny med flera sektioner visas, du behöver klicka på “Mer” och sedan välja “Sökhistorik”, här ser du de sökningar du har gjort på Facebook.

Nu kan du ta bort de sökningar du inte längre vill visa i din Facebook-profils sökhistorik; till höger om alla sökningar som visas i listan, du kommer att se tre punkterOm du trycker på dem tas den sökningen bort från listan.

Om autoslutförandet du vill ta bort är automatisk lagring av lösenord och e-postadress från ditt Facebook-konto; du måste göra det direkt från webbläsaren du använder. När det gäller Google Chrome, gå in i webbläsaren och tryck på de tre prickarna som finns i det övre högra hörnet på sidan; En meny kommer att visas där du ska trycka på alternativet “historik”.

Du kommer in på en ny flik där du måste trycka på alternativet “Rensa webbläsardata”. I det nya fönstret som du kommer att se måste du klicka på “Avancerat” och sedan klicka på “Lösenord och andra inloggningsdetaljer“. Välj data som ska raderas och lagringsperiod, tryck nu på “Rensa data” och du är klar. Ditt lösenord och din e-postadress kommer inte längre att sparas automatiskt, de kommer inte att sparas i webbläsaren.

Var kan jag kontrollera om Facebooks autoslutförande visas igen?

När du går till Facebook och bestämmer dig för att söka, tryck på sökfältet och leta efter en lista med förslag eller lite historia av tidigare sökningar. Om du tar bort alla sökningar kommer den lilla historiken inte längre att vara synlig; Men om du bara har tagit bort vissa sökningar är det dessa som inte kommer att synas när du kommer åt sökfältet.

Om du har valt att ta bort webbläsarens autoslutförande kommer dina lösenord och e-postmeddelanden inte längre att visas automatiskt i fälten eller sparas. Detta förbättrar säkerheten för din inloggning. på Facebook i ditt konto och andra konton som öppnas från samma dator.

Vilka är stegen för att återställa autoslutförande från sökning?

När du har rensat autoslutförande av sökning (radera historik) kan den inte återställas; det kommer dock att återgå till hur använder du Facebooks sökmotorså att sökfältet kommer att kunna autokomplettera det du skriver i den baserat på vad som har registrerats i din historik.

0 Shares